ADATLAP
A bűntől keletre
Budapest, 2015. A miniszterelnök születésnapi partija tragikus véget ér. A közjogi méltóság ugyanis belefullad egy tál minestrone levesbe. Kitör az országos pánik, a sajtó csak találgat, a rendőrség tehetetlen. Ferenczy nyomozó is abban a csapatban teljesít szolgálatot, amelyet a titokzatos, váratlan és felettébb kínos haláleset felderítésére hoztak létre. Szigorú államérdek, hogy minél előbb kézre kerítsék az elkövetőt, de hogy az Ébredő Magyarok terrorszervezet, az ellenzék mesterkedése, vagy valami egészen más áll a háttérben, annak kiderítése kizárólag az életközepi válsággal küzdő nyomozó tehetségén múlik
A Budapest Noir-ral külföldön is egy csapásra ismerté vált Kondor Vilmos első kortárs krimijének hősei itt járnak közöttünk. Éppen ezért húsbavágó, időszerű és csípős. kevesebb...
Fekete Nóra véleménye:
Zseniális könyv! Egy izgalmas krimi a mai korról, ismerős helyszíneken. Szinte a főhőssel együtt láttam, merre tart, mt lát. A politikai valóság, ahogy látjuk és gondoljuk, hogy ilyen lehet. De természetesen bízom benne, hogy mindez csak az író zsenialitását és fantáziáját dicséri, s mégsem a valóságot mutatja be.
Kovács Szilárd véleménye:
Bevallom egy kicsit szkeptikusan kezdtem hozzá ehhez a regényhez. Miért? Mert a XX. és a XXI. századi magyar írók nem éppen a kedvenceim. Valahogy nem tudok velük azonosulni. Ennek ellenére ez a regény kifejezetten tetszett. Gyorsan elolvastam, lendületes volt és humoros és kifejezetten élveztem az olvasást. Csak ajánlani tudom..
Lipp Kinga véleménye:
Nem volt rossz. Krimi és korrajz, van benne némi szatíra, rengeteg "pestiesség", néhány kiszámítható és néhány kiszámíthatatlan (ám azért némileg sejthető) csavar. Nekem külön tetszett a pszichés ábrázolása a főszereplőnek, ahogy szépen lassan változik. A politikai felhangokkal, vagyis azokkal a kritikusokkal, akik a politikai felhangokat hallották ki a műből, nme tudok egyet érteni, mert egyfelől tényleg szatíra és korrajz, másfelől azért a fantázia, mint olyan nem kihagyható tényező belőle. Aki politikai regényt keres, rossz helyen keresgél. Ez egy olvasmányos krimi, némi szociográfiával.
Emőke Nagy véleménye:
Nagy Kondor Vilmos rajongó vagyok, így nem tudok elfogulatlan lenni. A könyv főhőse Ferenczy Tibor olyan, mintha Gordon Vilmos reinkarnációja lenne, humorában, gesztusaiban, habitusában, mindenben. Nagyon szerettem olvasni és nagyon sajnálom, hogy csak 500+ oldal. Sok mai utalással, politikai szereplővel, létező újságokkal és személyekkel krimi a javából, váratlan, de logikus végkifejlet, jól felépített cselekmény, érdekes mellékszereplők, remek helyszínek és leírások. Alig várom a következő Kondor könyvet.