ADATLAP
A hangok csodálatos világa
A hangok birodalmában bánatosan unatkozó Egészkotta királykisasszony egy szép napon megparancsolta udvari varázslójának, teremtsen neki játszópajtásokat. Lett is akkora zenebona – és persze féltékenykedés, lökdösődés, lárma –, hogy idáig elhangzana, ha… a varázsló, Szolfézsmesternem teremtene rendet benne. Mese. A felnőttek számára szereplői talán kevésbé ismertek, mint az „igazi” meséké. De épp a gyakorló szülők, nagyszülők tudják a legjobban, hogy „miértke” számára a tücsök, a hangya és a pattogatott kukorica se kevésbé elvont fogalom. És ha az iskolában, sokszáz újdonság között az énekórán felcsillanó szemmel akár csak a nevükre ráismer, már nagy öröm.
Ha netán arra is emlékszik, hogy a királykisasszony alattvalói közül kinek mi a dolga a hangok csodálatos birodalmában, akkor biztos több kedvvel és könnyebben eligazodik a hangjegyek és szünetek erdejében, amikor ennek a mesének helyébe az énekóra lép....
Péter Ildikó véleménye:
Bűbájos kis képregény, amely a hangok birodalmában játszódik. A hangjegyeket, szünetjeleket Szolfézsmester alkotja meg a birodalom uralkodója, Egészkotta királykisasszony mulattatására.
Minden kisgyermeknek, aki szolfézst tanul, oda kellene adni a kezébe ezt a könyvet, rögtön érthető és barátságos lenne számukra a hangok csodálatos világa.
A rajzok különösen jól sikerültek; nagyon kedves a kopasz fejű Egészkotta királykisasszony és Hamiska, a minden lében kanál piros ruhás kis manó.