ADATLAP
Fény az óceán felett
A kietlen sziget világítótornyában lakó pár váratlanul gyermeksírást hall a szélben. A partra sodródó csónakban egy halott férfi és egy csecsemő fekszik....
Mészáros Ágnes véleménye:
Mit is mondhatnék egy olyan könyvről melyben ennyi érzelem van megírva.Kiváncsi vagyok a filmre de valami vissza tart.Egyrészről félek tőle,mert olvasás közben is váltott ki belőlem nagyon mély érzéseket. Másrészről pedig nem szeretnék csalodni benne,mert ez a könyv gyönyörű.Egy barátnőm ajánlotta és egész sokára akadtam rá,de megérte a keresgélés.Nem tudok mást szavakba önteni.
Névte Lenke véleménye:
Sokszor feltették már nekem a kérdést: Mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre? Elsőre talán ostobának hangzik, de sokat elárul egy emberről, mi az, ami nélkül nem tud élni. Másrészt felmerülhet, hogy mit vár az az ember a szigettől, aki tényleg odaköltözik. Mert egy szigeten semmit sem találunk meg, amit nem mi magunk vittünk oda.
Kuli Anna véleménye:
Örülök neki, hogy ilyen keserédes volt a vége. Nehéz volt elképzelni, mi lenne a helyes befejezés, mert egyfelől az igazság, másfelől pedig az érzések igen jól összekeveredtek. Ezt nayszerűen bemutatta a könyv. Kíváncsi voltam eddig is a filmre, most kicsit tartok tőle, nagy fa egy kis fejszének, de hátha sikerült nekik. Lenyűgöző volt és érzelmekkel teli.
SZIJÁRTÓ GABRIELLA véleménye:
Egy könyvtári keresgéléskor talàltam, először a cím aztán a borító tetszett meg és a megríkatott kategóriába került. Nem egy könnyű témájú könyv, komolyan elgondolkodtatott, hogy hasonló helyzetben hogyan reagálnék. Tetszett, hogy nemcsak a főszereplő pár szemszögéből mutatja be, hanem a nagyszülők, barátok, rendőrök érzéseit is megismerhetjük. Nyelvtani szempontból kicsit zavart, hogy hol jelen időben ír, egy oldallal arrébb pedig màr múlt időt használ (Lucy kinéz az ablakon/ Lucy kiment a kertbe), ez nekem kicsit zavaró volt. Amúgy szép történet és jól, izgalmasan és meghatóan is van megírva. Bátran ajánlom.
Mayer Erzsébet véleménye:
A könyv mondanivalója engem nagyon elgondolkodtatott.
Izabel és Tom távol mindentől, csak magukra hagyatkozva élték mindennapjaikat, amíg egy csónak nem vetődött a szigethez.Ettől kezdve bonyolódott az életük.
Döntések meghozatala, következményeik vállalása, mind szoros összefüggésben a szeretettel, reménnyel, szomorúsággal.
Izgalmas, fájdalmas, lebilincselő történet.
Koszorus Zsuzsanna véleménye:
Ez a könyv színtiszta érzelem (jó értelemben): szeretet, boldogság, fájdalom, magány, szomorúság, hiány, remény.
A legjobban talán maguk a szereplők mondják el a lényeget:
"A döntéseinkkel együtt kell élnünk. Ehhez kell a bátorság. Hogy ha hibázunk, vállaljuk a következményeket."
"Mert aki jó dolgokra gondol, az képes arra, hogy boldogan éljen."