A R új könyvet vett fel!
A
R
2021-01-21 20:28:25
Bábel
A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges! André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak! ...

Tűről Pattant új könyvet vett fel!
Tűről
Pattant
2021-01-20 19:57:18
Írjál és szeressél - 125 szerelmes levél és történet
Nyáry Krisztián összegyűjtötte a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit, majd mára már jól ismert stílusában megírta keletkezésük történetét is. Félénk udvarlólevél, pimasz széptevés, szemérmes viszontválasz, írásos erotika, hideg elutasítás, csalódott szakítás, könnyes búcsúlevél: minden, ami a szerelmes levél műfajába belefért 1526 és 1976 között. Csokonai Vitéz Mihály, Móricz Zsigmond, Ady Endre, Nemes Nagy Ágnes, Kossuth Lajos, Örkény István, Jászai Mari, Krúdy Gyula, Latinovits Zoltán és még száz név a magyar közel- és régmúltból, akik levélben is megírták, mit gondolnak a szerelemről. Aki szerette az Így szerettek ők szerelmi történeteit, most sem fog csalódni. ...

Tűről Pattant elolvasott egy új könyvet!
Tűről
Pattant
2021-01-19 20:42:33
Bábel
A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges! André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak! ...
Véleményem:
Imádtam, ahogy Frei Tamás többi könyvét is.
Értő, figyelő olvasást igényel a több idősíkon futó cselekmény, de én így tudok igazán kikapcsolni.
Nem is gondoltam volna, hogy valaha le fog kötni egy politikai-történelmi témájú könyv - bár ezt az érdeklődést nem a történelem oktatásnak köszönhetem - inkább Frei Tamás olvasmányos írásmódjának.

. . elolvasott egy új könyvet!
.
.
2021-01-16 15:37:45
Lolita
A félreértések legfőbb forrása a regény eseménytörténete. A Lolita főhőse-elbeszélője, Humbert Humbert, francia születésű irodalomkutató és elvetélt író, akit perverz vágyak gyötörnek. Hányatott múltat hagy maga mögött, s gyanús idegenként kóvályog Amerikában. A javakorabeli férfi jelenét Lolitával, szállásadónője tizenkét éves lányával való találkozása szabja meg. Humbert előbb a gyermek közelébe férkőzik, majd amikor az árvaságra jut, a gondviselője, rabtartója és rabszolgája, kínzója és áldozata lesz. A démonikus viszony hátteréül az ezerszínű és végtelen Amerika szolgál, az óceántól óceánig nyújtózó Újvilág, melyet a duett többszörösen végigutazik, mígnem Quilty, a titokzatos drámaíró elrabolja Lolitát, hogy a maga – Humbertnél nem kevésbé perverz – vágyait élhesse ki rajta. A szerelmétől, léte értelmétől megfosztott Humbert végül fölleli és megöli ellenség-hasonmását. < ...
Véleményem:
Hosszas szemezés és sóvárgás után megszereztem antikváriumból, aztán végül mindig volt valami más olvasnivaló,így perifériára szorult és csak ült a polcon. Hiba volt.
A Lolita egy remekmű, nagyon élveztem, szeretem a könyveket, amelyek megosztóak és közfelháborodást keltenek.
A könyv olvasása közben gyakran összeszorult a szívem, de olvastatta magát, magával sodort. Nem mondanám, hogy leültem, és egy olvasatra ledaráltam; néha úgy éreztem, ennek ülepednie kell kicsit.
Igazán érdekelne Lolita szemszögéből is.

Bacskai Anna új könyvet vett fel!
Bacskai
Anna
2021-01-13 13:59:41
Reál - Valós
Forró. ​Szexi. Erőteljes. Valós. A perzselő nemzetközi bestseller, amely pőrére vetkőztet mindent, amit a szenvedélyről hittél.

Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben és a ringen kívül is. Gránitkemény testétől, nyers, állati erejétől minden női rajongója megvadul. Ám attól fogva, hogy a pillantásuk találkozik, neki csak egyetlen nő kell: Brook Dumas. A vágya tiszta, mindent felemésztő, VALÓS.

Miután szerződtetik, hogy Remy tökéletes testét olajozott gépként működtesse, Brooke úgy érzi, megtalálta álmai jól fizető sportterapeuta melóját. De mialatt a pinceharc veszedelmes világát járja Remyvel és csapatával, az ő testében is felhorgad a zsigeri vágy. Könnyed flörtnek indult Brooke és Remy kapcsolata, de csakhamar erotikus megszállottságban csúcsosodik mindkettőjüknél, és még többel kecsegtet.

De izzó szenvedélyük mögött ott lapul a sötétség, és felmer ...