Stubán Éva elolvasott egy új könyvet!
Stubán
Éva
2019-11-03 22:02:37
A kőszívű ember fiai
Véleményem:
Zseniális mű, amiben Jókai géniusza mesterien elegyíti a történelmi regényt, a hőskölteményt, a szerelmi történetet és a fantasztikus humoros epizódokat. Ezen felül pedig az egész regényt áthatja az csodálatos és lándoló hazaszeretet, amit Baradlayné oly csodálatosan hordoz magával az egész regény alatt.

László Klaudia elolvasott egy új könyvet!
László
Klaudia
2019-10-31 17:46:22
Mister
London, 2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és a tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgoznia, és ritkán aludt egyedül. Ám egy tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.
A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.
Kicsoda Alessia Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A ...
Véleményem:
Összességében nekem tetszett. Mindig bejönnek az olyan sztorik, ahol a pasi nagyon-nagyon beleszeret a nőbe, és nekem a szegény lány és a gazdag pasi felállás is a zsánerem.
Történetünk két szereplőre épül, Maximra és Alessiara. Kettejük szemszögén keresztül szerezhetünk tudomást a megismerkedésükről és a kapcsolatuk alakulásáról, amely több érzelemmel is szembesítette az olvasót. Néhol megdöbbentem, máshol mosolyogtam, több esetben a szomorúság is elragadott. Hatalmas érzelmi bomba szakadt rám a sorokból, csak lebegtem a víz felszínén, ami egyszer elragadott, egyszer levegőhöz engedett. Vártam, hogy a partra sodródjak és meg tudjam a történet végét.

Déri Borbála új könyvet vett fel!
Déri
Borbála
2019-10-27 10:13:51
Édesvízi mediterrán
T. G. Oaks boldogan élte a kanadai magyarok álmosítóan unalmas életét egy hamiltoni kertes házban: önként hódolt be bolondos felesége egyre-másra következő aktuális hóbortjának, néha meglátogatta kissé bogaras édesapját az öregek otthonában. A hirtelen jött örökség értékesítésének ügyében nagy duzzogva a Balatonhoz utazik, ám a magyar tenger és annak édesvízi mediterrán lüktetése szépen lassan felőrli minden ellenérzését az óhazával kapcsolatban. A tóparti falu különc lakói először ugyan az őrületbe kergetik, de egy jó balatoni halászlé és egy pohár hűs kéknyelű után máris más színben fest az a bizonyos öreghegyi szőlőskerttel körbevett Fenséges Rom, amelyet ráadásul még egy titokzatos legenda is övez. Tóth Gábor Ákos háromkötetesre tervezett sorozatának első részében a kiváló toszkán és provanszi minták ihlette élményirodalomba kóstol bele, hogy soha nem látott szemszögből mutassa be a Ba ...

Mészáros Ágnes elolvasott egy új könyvet!
Mészáros
Ágnes
2019-10-26 20:20:42
Fény az óceán felett
A kietlen sziget világítótornyában lakó pár váratlanul gyermeksírást hall a szélben. A partra sodródó csónakban egy halott férfi és egy csecsemő fekszik. ...
Véleményem:
Mit is mondhatnék egy olyan könyvről melyben ennyi érzelem van megírva.Kiváncsi vagyok a filmre de valami vissza tart.Egyrészről félek tőle,mert olvasás közben is váltott ki belőlem nagyon mély érzéseket. Másrészről pedig nem szeretnék csalodni benne,mert ez a könyv gyönyörű.Egy barátnőm ajánlotta és egész sokára akadtam rá,de megérte a keresgélés.Nem tudok mást szavakba önteni.

Mészáros Ágnes elolvasott egy új könyvet!
Mészáros
Ágnes
2019-10-26 20:12:50
Mielőtt megismertelek
Véleményem:
Jojo Moyes igazán tud valamit. Annyira magával ragadt ez a regény, hogy teljesen beleéltem magam. Hacsak egy kicsit is abbahagytam az olvasást utána mindig a gondolataimba merültem. A teljes önzetlenség mutatkozik meg a sorok között. Véleményem szerint kevés emberben lenne meg az az akarat ami Louban. Minden egyes lapon éreztem az odaadást, a félelmet, és azt, hogy változik meg a gondolkodása, az élete Lounak.
Azt hiszem itt olvashatunk arról, milyen az mikor két ember között több van mint barátság de kevesebb mint szerelem. Sajnálom,hogy nem happy end lett a vége. Annyi mindent írhatnék még de félek kevés lenne, mert ez az alkotás sokkal többet érdemel hétköznapi kliséknél. Szerettem volna valami megfelelőbb kategóriába besorolni de ennél szebbet nem találtam. Azt hiszem két éve olvastam először de akkor egészen másképp értelmeztem az egészet.