Antal Regina új könyvet vett fel!
Antal
Regina
2019-11-25 21:52:02
Büszkeség és balítélet

Antal Regina új könyvet vett fel!
Antal
Regina
2019-11-25 21:49:42
A Megmentő
Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás - Frei Tamás kalandregénye új műfajt képvisel a magyar könyvpiacon. Igazi újdonság! A napjainkban játszódó kőkemény thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpíti el az olvasókat. A könyv izgalmas utazás egy szövevényes összeesküvés kulisszái mögé. Oligarchák, miniszterelnökök, exlégiósok, Londonban élő magyar modellek és párizsi kémek a főszereplői a Teherántól Budapesten át egészen a francia fővárosig ívelő történetnek. Magyarország titkai egy bennfentes szemével! Élvezd ki és értsd meg, de aztán éld is túl! "Frei regénye konspirációs thriller, napjainkban, több kontinensen játszódik, a történet a gázbiznisz körüli hatalmi játszmákban, a politikában és a bűnözésben gyökerezik. A szerző igencsak alapos: találkozott a műfaj néhány nyugati nagyágyújával, és kifaggatta őket a cselekményszövés szakmai rejtelmeiről ...

Rentka László elolvasott egy új könyvet!
Rentka
László
2019-11-25 15:25:06
Végtelen történet
„Vannak emberek, akik sohasem jutnak el Fantáziába, meg olyanok is, akik eljutnak ugyan, de aztán örökre ott maradnak. Kevesen vannak, akik eljutnak oda, majd vissza is térnek. Akárcsak te, Barnabás. És az ilyenek gyógyítják meg mind a két világot.” Az NSZK bestsellerlistájának legelső címei között találjuk évek óta Michael Ende felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló meseregényét. Eddig huszonnégy nyelvre fordították le, a belőle készült szuperprodukció pedig már a filmvásznat is meghódította szerte a világon. Vajon mi ennek a páratlan sikernek a titka? Aki kézbe veszi ezt a már külsejében is szokatlan könyvet, s belép abba a különös világba, ahova a szerző főhősével, a kis Barnabással együtt kalauzolja az olvasót, az hamarosan rájön a titok nyitjára. Mert a Fantázia nevű csodaországba tett utazás valóban ritka élményt nyújt mindazoknak, akik értékelni tudják a fordulatos történet, a lenyűgözően gazd ...
Véleményem:
Emlékszem, első vagy másodikos osztályos voltam az általános iskolában, még tanulva az írás-olvasás tudományát, amikor Édesapám esténként olvasta fel a könyvet nekem. Mindig hosszasan tanulmányoztam a csodálatosan megrajzolt iniciálékat, amik ábécé sorrendben következtek minden fejezet előtt. A filmfeldolgozás is gyerekkori kedvencem, a történet ott pont a legizgalmasabb résznél szakad félbe, Barnabás Fantázia-beli "regnálása" előtt. Most, felnőtt fejjel elolvasva is nagyon erős üzenetet adott át a könyv... de ez már egy másik történet, melynek elmesélésére máskor kerül sor ;)

"Tedd azt, amit akarsz"

Stubán Éva elolvasott egy új könyvet!
Stubán
Éva
2019-11-03 22:02:37
A kőszívű ember fiai
Véleményem:
Zseniális mű, amiben Jókai géniusza mesterien elegyíti a történelmi regényt, a hőskölteményt, a szerelmi történetet és a fantasztikus humoros epizódokat. Ezen felül pedig az egész regényt áthatja az csodálatos és lándoló hazaszeretet, amit Baradlayné oly csodálatosan hordoz magával az egész regény alatt.

László Klaudia elolvasott egy új könyvet!
László
Klaudia
2019-10-31 17:46:22
Mister
London, 2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim Trevelyan a sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és a tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgoznia, és ritkán aludt egyedül. Ám egy tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással.
A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést.
Kicsoda Alessia Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A ...
Véleményem:
Összességében nekem tetszett. Mindig bejönnek az olyan sztorik, ahol a pasi nagyon-nagyon beleszeret a nőbe, és nekem a szegény lány és a gazdag pasi felállás is a zsánerem.
Történetünk két szereplőre épül, Maximra és Alessiara. Kettejük szemszögén keresztül szerezhetünk tudomást a megismerkedésükről és a kapcsolatuk alakulásáról, amely több érzelemmel is szembesítette az olvasót. Néhol megdöbbentem, máshol mosolyogtam, több esetben a szomorúság is elragadott. Hatalmas érzelmi bomba szakadt rám a sorokból, csak lebegtem a víz felszínén, ami egyszer elragadott, egyszer levegőhöz engedett. Vártam, hogy a partra sodródjak és meg tudjam a történet végét.