Kálmán Andrea elolvasott egy új könyvet!
Kálmán
Andrea
2020-06-25 23:30:44
Bécsi kávé, pesti lány
A bájos, vörös hajú Répássy Rebeka szereti a magas sarkú cipőket, a drágaköveket és a bécsi kávét. Nem szereti viszont a tenger gyümölcseit, a tolakodó pasikat és a feltűnést. A sors szeszélye folytán mégis egyik pillanatról a másikra az osztrák tévé képernyőjén találja magát, és a Kísérletkastély című valóságshow ígéretes szereplőjeként egy ország kíséri figyelemmel minden mozdulatát. A tét Rebeka számára százezer euró, a hírnév, és váratlan ráadásként a szívfájdítóan jóképű producer, Marcus szerelme. A Bécsben dolgozó magyar lány igyekszik megállni a helyét a kereskedelmi tévék számára ismeretlen világában, ahol semmi sem az, aminek látszik: az ellenfelek barátnak álcázzák magukat, a segítség kerülő utakon jár, és még az igazi szerelem is álruhába bújik.
Vajon ki mozgatja a szálakat a háttérben? Mi a szerepe az eseményekben a titokzatos újságírónőnek, Fräulein Lemkének? És ...
Véleményem:
Palotás Petra újabb remeke. A főszereplő Rebeka nem szereti a feltűnősködést, bár ez vörös hajkoronájának köszönhetően nehezen valósul meg. Barátai rábeszélésére jelentkezik egy valóságshowba, ahova bejut. A beköltözés előtt megismerkednek a producerrel, akibe szinte azonnal beleszeret. A beköltöző társaság nagyon vegyes, de kisebb-nagyobb összezördülések mellett az együtt élés eléggé normális mederben folyik. Rebeka titokban találkozgat a producerrel, mire egyszer csak kiderül, hogy a nagy Ő nős és felesége terhes. A csalódás akkora a lányban, hogy bosszút forral. Azt hiszi, hogy a bosszú sajnos rossz véget ért, és jelentkezik a rendőrségen, hogy feladja magát. A történteket az ő szemszögéből ismerhetjük meg.

Kálmán Andrea elolvasott egy új könyvet!
Kálmán
Andrea
2020-06-22 08:43:45
A három vak egér
Véleményem:
Agatha Christie könyvei közül még nem olvastam, de nem csalódtam. Egy fiatal pár az örökölt házat felújítja, amivel két legyet ütnek egy csapásra: megtalálják otthonukat és egy panzió üzemeltetésével bevételhez is jutnak. Az első vendégek meg is érkeznek, de a hóvihar elzárja őket a külvilágtól. Ezt csak fokozza, hogy egy gyilkos keresi áldozatait, akik gyerekkorát tönkretették azzal, hogy nem léptek fel a brutális nevelőszülőkkel szemben. De ki a gyilkos, és ki a kiszemelt áldozat? És a rendőr tényleg rendőr? A végén kiderül minden.

elolvasott egy új könyvet!

2020-06-20 13:10:44
Vonzódás (Egy világ - két faj - állandó küzdelem 1.)
Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti. ...
Véleményem:
Mikor ezt a könyvet elolvastam még nagyon tetszett. Az alaptörténet remek. Ahogy a két világot leírja: az egyik tele érzelemmel a másik szinte érzelemmentes. A főszereplő lány, ahogy küzd az érzelmeivel, ahogy próbál 'normális' maradni, hogy megfeleljen a társadalomnak amelyben él, nagyon életszerű. A mai tinédzserek ,sőt még a felnőtteket is remekűl ábrázolja z a magtartás.

Kálmán Andrea elolvasott egy új könyvet!
Kálmán
Andrea
2020-06-19 12:35:15
Édes lázadás
Az Édes lázadásban folytatódnak a D'Avila család asszonyainak kalandjai és viszontagságai. A századfordulóhoz közeledve a Fehér Orom ültetvényt immár Veronica két örökbe fogadott lánya, Sofía és Rebecca vezeti, és a testvérekre hamarosan nehéz idők várnak: Kubát újra eléri a forradalom szele, amely végleg kisöpri a rabszolgaságot és a spanyol elnyomókat a szigetről. A két testvér azonban nagy árat fizet ezért: nemcsak a szerelem és a féltékenység, de a háború eseményei is közéjük állnak, árulások és ármányok sorát indítva útjára... És felfedve egy régi titkot, amely éppúgy megpecsételi sorsukat, mint az Öreg Morró réges-régi jóslata.

Budai Lotti az Édes ébredés folytatásaként most a 19. századi gyarmati Kuba egy újabb izgalmas időszakát és a d'Avila család következő generációjának kalandjait mutatja be. ...
Véleményem:
Az első kötet után nagyon vártam a folytatást. Nem csalódtam. A d'Avila család története folytatódik. Fehér Orom női leszármazottait tovább sújtja az átok, amit őseik bűnei miatt kénytelenek hordozni. A testvér-háború által elindult lavinát csak egy testvérpár odaadó és önzetlen szeretete tudja megállítani.

Kálmán Andrea elolvasott egy új könyvet!
Kálmán
Andrea
2020-06-12 17:22:51
Édes ébredés
Egy öreg afrikai pap és egy jövője titkait kutató asszony... Egy homályos jóslat különös képei és három asszony sorsa, amit tudtukon kívül titokzatos erő fűz össze: ez A szerelem rabszolgái a 19. századi Kubából induló háromkötetes regényfolyam. A sorozat első részében megismerhetjük a fiatal Veronicát, aki európai tanulmányait befejezve, hosszú évek után tér vissza családja cukornádültetvényére. A lány oldalán mi is felfedezhetjük az akkori Kuba szépségeit: az óceán azúr partjait, a zöldellő trópusi erdőket és a vörösen izzó földeket... De sötétséget is találunk: Veronica képtelen megbarátkozni a rabszolgatartás embertelenségeivel, ráadásul éjszakánként különös, baljós hangokra riad, nappal pedig a szülői ház titkokkal terhelt hangulata nyomasztja. A lány végül e titkok nyomába ered, ám ennek ára van: hirtelenjében a lehető legkiszolgáltatottabb helyzetben találja magát. Önnön erejét felfedezv ...
Véleményem:
Kíváncsian kezdtem neki. Az első pár oldalnál azt gondoltam, nem fog lekötni, de aztán alig tudtam letenni. Elvitt a történet a 19. századi Kubába, egy ültetvényre, ahol sok titok lappang. Egy fiatal lány sorsát, gyötrelmeit meséli el, miközben az akkori politikai helyzetet is beleszőve megismerheti az ember. Máris belekezdtem a folytatásba.