László Klaudia új könyvet vett fel!
László
Klaudia
2019-10-06 18:01:15
Az örökkévalóság küszöbén
Az Évszázad-trilógia öt család - egy amerikai, egy angol, egy walesi, egy német és egy orosz - történetét mutatja be a 20. században.A harmadik kötet a hidegháború, az 1960-as és az 1980-as évek közötti időszak hatalmas szociális, politikai és gazdasági változásait mutatja be: a polgárjogi mozgalmakat az USA-ban, a politikai gyilkosságokat, a vietnami háború elleni tiltakozásokat, a berlini fal felhúzását és lebontását, az atomcsendegyezményt, a gorbacsovi peresztrojkát és természetesen a rock and roll és a beat nemzedékét.
...

László Klaudia elolvasott egy új könyvet!
László
Klaudia
2019-10-06 17:59:13
Sötét
A sötét ötven árnyalata Christian Grey szerint.
E. L. James most új szemszögből közelít a Szürke ötven árnyalatának világához. Az eredeti romantikus történet világszerte több millió olvasót vett le a lábáról.
A perzselően érzéki affér szívszakadással és vádaskodással ér véget, de Christian Grey sehogy sem tudja kiverni a fejéből Anastasia Steele-t. Elhatározza, hogy visszaszerzi, ezért igyekszik elnyomni magában a sötét vágyakat és az uralkodási kényszert, és úgy szeretni Anát, ahogy a nő megkívánja.
Ám a gyerekkorában átélt szörnyűségek még mindig kísértik, Jack Hyde - a simlis főnök - pedig magának akarja megkaparintani Anát. Segíthet-e Dr. Flynn - Christian pszichológusa, egyben bizalmasa -, hogy legyőzze a múlt démonjait? Vagy a csábító Elena és a megszállottan ragaszkodó Leila nyer a végén?
És ha Christian mégis felülkerekedik, és visszaszerzi Anát? Vajon a férfinak, ak ...
Véleményem:
Szeretem a sorozatot, ezt a részt se hagyhattam ki :) Nekem tetszett. Talán még jobb is mint Ana szemszöge. Bírom Christiant, ha Ő szeret akkor igazán szeret. Nincsenek fokozatok.
Jó volt újra elmerülni Christian ötven árnyalatában, és olyan részekre is fény derült, amelyre nagyon kíváncsi voltam anno, amikor Ana szemszögéből olvastam a könyvet.

László Klaudia elolvasott egy új könyvet!
László
Klaudia
2019-09-15 17:39:10
Szarvas a ködben
Mátyás Anna harmincnégy éves budapesti anyakönyvvezető egy átlagosnak tűnő esküvői ceremóniát követően a násznép egyik tagjának invitálására az ünneplőkkel tart. Ahogy múlnak az órák, egyre félelmetesebbnek érzi a társaság viselkedését, és lassan az életveszély érzése keríti hatalmába. Vajon a képzelete játszik vele, vagy valóban gyilkosok közé került?

A főhősnő belső monológja segítségével bekerülünk gondolatainak birodalmába, felidéződnek gyermekkorának traumái, az apjához fűződő ambivalens viszony, az elvesztett nagy szerelem napjai, a magány kínjai, a kapcsolatteremtés problémái. Az esküvői vacsoráról menekültében egy ködös erdőbe kerül, ott várja rettegve a hajnalt. A történet végkifejlete aztán meghökkentő fordulatot vesz. Pontosan megrajzolt, felejthetetlen alakok bukkannak fel a szívszorító történetben, köztük a főhősnőnél bátrabb, szabadabb, lazább világot képvis ...
Véleményem:
Erőteljes, sodró, hömpölygő élmény, borzongat a hideg, miközben verejték csorog a háton. Kell hozzá egy bizonyos hangulat, amiből, ha az ember kiesik, kicsit nehezebben talál vissza. Sokak unalmasnak, eseménytelennek aposztrofálhatják a történések látszólagos hiányát, mert főszereplőnk magába zár minket is, és csak néha ereszt ki, levegőt venni. A nyelvezet szépirodalmi hullámaiba néha belekeveredik egy-egy erős sodrás, olyankor csak hápogunk, majd haladunk tovább. Hogy mire megy ki a helyenként véresen komoly játék, idejekorán sejthető, de így legalább jobban meg tudunk figyelni apró mozzanatokat, gesztusokat, elhintett félmondatokat.

Pap Edina új könyvet vett fel!
Pap
Edina
2019-09-11 18:21:28
A kis herceg
A könyv az emberi társadalom karikatúrája, ugyanakkor több dologra is figyelmeztet, mint az ősi bölcs tanítások örökké tartó igazságára, melyet sokszor semmibe vesz az emberiség. Ezt nyomatékosítja a róka idézete is: „Az emberek elfelejtették ezt az igazságot.” ...

Papp Zsófia új könyvet vett fel!
Papp
Zsófia
2019-09-01 21:25:49
Az ősforrás
Ayn Rand világhírű regényének magyar nyelvű fordítása és megjelenése mintegy ötvenévnyi elmaradást pótol. S bár a kiadó ezzel az évről évre egyre több olvasót rabul ejtő művel a hazai könyvszakma egy régi tartozását rója le, egyúttal a szellemet is kiszabadítja a palackból. A zabolátlan szellem pedig rögvest munkához lát, és kijózanító pofonokat mér gondosan pallérozott elménkre és megszelídített lelkünkre. Biztos mozdulatokkal taszít félre minden útjába kerülő akadályt, súlyos léptei nyomán több évezredes kultúránk biztosnak vélt falain egyszerre aggasztó repedésekre leszünk figyelmesek. Howard Roark gigászi küzdelmének és feddhetetlen jellemének megismerése mindannyiunknak erőt ad ahhoz, hogy megragadjuk valós vagy elfeledett egyéniségünket, lehántsuk egyre jobban arcunkba olvadó maszkjainkat, és gyönyörködhessünk egymás bátor és tiszta tekintetében. Egy könyv az alkotó és az alkotni vágyó embe ...