Baranyi Zsófia új könyvet vett fel!
Baranyi
Zsófia
2020-03-16 15:36:51
Büszkeség és balítélet

Kálmán Andrea elolvasott egy új könyvet!
Kálmán
Andrea
2020-03-16 01:18:16
Mirr-Murr kalandjai
Mirr-Murr bújócskázás közben belekerül az öreg házaló kabátzsebébe, és ezzel kezdetét veszi a kalandok sokasága. A kalandjairól rendszeresen ír az otthoni barátoknak. Találkozik Oriza Triznyákkal, akivel végigcsinálva a macskapróbákat, kiérdemli, hogy Kóbor Macska legyen. De végül szerencsésen otthonra lelnek.
Csukás István meséi a legjobbak közül valók.
Minden gyerekes szülőnek ajánlom. ...
Véleményem:
Sajnos, hogy most került csak előtérbe, mikor ilyen szomorú esemény bekövetkezett. Gyermekként sokat néztem a meséiből készült rajzfilmeket, bábfilmeket, de sosem olvastam. Sajnálom már.

Iffiu Anna elolvasott egy új könyvet!
Iffiu
Anna
2020-03-13 22:56:06
A ​szolgálólány meséje
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​regény – egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek termékenysége az atomerőművek által okozott sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat – sem Fredéét, sem a k ...
Véleményem:
A könyvet csak a sorozat után olvastam el. Ehhez képest a könyv maga nem adott annyit, mint a film, valószínüleg ezért is lett ekkora siker a sorozat, mivel jó helyen fogta meg a történetet. A könyv vége valahogy mégis sokat adott számomra, mégis csak mese lett belőle az elkövetkezendő generációknak.

Iffiu Anna elolvasott egy új könyvet!
Iffiu
Anna
2020-03-13 22:51:45
Az ember akit Ovénak hívtak
Ez egy igazi sírva nevetős könyv. Igazi humorral, igazi jellemekkel, és emberekkel, hús-vér problémákkal. ...
Véleményem:
Ajándékba kaptam, magamtól nem vettem volna meg, de milyen jól tettem, hogy elolvastam. Nevettem, sírtam, Ovéval zsörtölődtem, megmosolyogtam, elborzadtam. Szép történet a szerelemről, szeretetről, emberségről.

Iffiu Anna elolvasott egy új könyvet!
Iffiu
Anna
2020-03-13 22:43:55
Hattyútolvajok
A tehetséges festő, Robert Oliver, késsel esik neki egy washingtoni múzeumban egy impresszionista festménynek, de időben lefogják. A rendőrök az állami elmegyógyintézetbe viszik, amelynek az igazgatója rátelefonál magánintézményt fenntartó kollégájára, átvállalná-e a beteget. Marlow doktor nemcsak pszichiáter, hanem szabadidejében festő is. Komoly szakmai kihívásnak érzi az esetet, vállalja hát. A festő megérkezik, és egy napon belül megnémul. Ettől kezdve csak ceruzával-ecsettel kommunikál a világgal. Állandóan egy szép nő arcképét festi régi modorban, mint a korai impresszionisták, és francia nyelvű leveleket őriz féltékenyen. Az orvos megpróbál kapcsolatba lépni betege családjával, hogy megfejtse a rejtélyt: miért akar tönkretenni egy műalkotást egy alkotó?

Kostova, A történész szerzője, több mint száz évet felölelő nagyregényt írt az alkotásról és arról az árról, amit az alkotók tehet ...
Véleményem:
JESSZUSOM de nem tetszett ez a könyv. Azt hittem belebolondulok. Erőltetett, sokat akar mondani. Ez is bizonyítja, hogy az olvasás szeretete egyet jelent azzal, hogy könyvet kell írni. Az alap ötlet nem rossz, inkább középszerű, talán egy vérromantikuskalandregény jobban illett volna hozzá.