Kálmán Andrea elolvasott egy új könyvet!
Kálmán
Andrea
2020-08-22 11:21:16
Róma, Róma
Nyár, szerelem, Róma...

Caroline Wood, a népszerű londoni női magazin szerkesztője egyre sikeresebb a munkájában, magánélete azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Párja, Tom, aki Barcelona egyik felkapott szállodáját vezeti, sokkal ritkábban látogat el hozzá Londonba, mint azt Caro szeretné, és a lányt is köti a munkája a hazájához.

Caroline a Szerelem határok nélkül című rovat vezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap rátalál egy hírre egy római apartmanházról, ahol az egy hálószobás lakásokban többnyire egyedülálló emberek laknak. Rómában ezt a házat már csak Szerelem-házként emlegetik, hisz évente számos szerelem, mi több, házasság szövődik itt. Caro úgy dönt, hogy egy ilyen különleges sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, habár Tom kifejezetten ellenzi az újabb kalandot.

Caro megkeresi gyermekkori barátnőjét, aki az o ...
Véleményem:
Caroline Wood története folytatódik. Most Rómába utazik, ahol gyermekkori barátnőjével próbálja megfejteni a "Szerelemház" titkát. A fordulatokban gazdag, tökéletesen felépített történet során számos emberrel, emberi természettel és titokkal találkozunk. Kibírja a távolságot a szerelem? Ez is kiderül.

Kálmán Andrea elolvasott egy új könyvet!
Kálmán
Andrea
2020-08-22 11:16:32
Barcelona, Barcelona
Barcelona ​és a szerelem íze…
Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense.
Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét.
Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja.
Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért.
Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát.
Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blog ...
Véleményem:
Egy gasztroblogger, irodalomtanár végzettségű asszissztens mit tehet, ha nem elégedett az életével? Saját kezébe veszi azt. Jókor, jó helyen lenni. Most bizonyíthatja, hogy kíváló cikkíró lehet belőle. Elutazik Barcelonába, hogy 5 nap alatt 5 spanyol férfival randizzon, és ezt megírja az újság szerelmi rovatában. A randik rémségesek, de a szálloda tulajdonosa már más. A kezdetben csak segítőkész férfi végül más szerepet kap, de feltűnik a barátnő. London-Barcelona távolság, régi vagy új barátnő? Fordulatokban gazdag, olvasmányos történet.

Kálmán Andrea elolvasott egy új könyvet!
Kálmán
Andrea
2020-08-04 03:59:51
Várkastély a kárpátokban
Erdélyben, a Kárpátok vadregényes közelségében van egy falu. Ennél izgalmasabb viszont az, hogy a faluból is látható hegycsúcson van egy kastély, mely régóta lakatlannak tűnik. A történet elején viszont olyan furcsa jeleket észlelnek a falu lakói a várkastély felé tekintve, melyeket nem értenek. Egy bátor fiatalember, aki nem hisz a babonákban, fel szeretné tárni a titkot, noha életét kockáztatja. Nem is jár sikerrel, csak újabb megmagyarázhatatlan jelenségek történnek. A falu lakói rettegnek. Aztán érkezik egy ismeretlen, aki összefüggést sejt élete előbbi éveinek történései és a kastély titkai között. A végére akar járni. ...
Véleményem:
Jules Verne megelőzte korát. Ebben is olyan tudományos dolgokról ír, amik ma már természetesnek számítanak, de az Ő korában még egyáltalán nem. A várkastély, amely lakatlan már évek óta, egy erdélyi kis falu fölött magasodik. Egy napon furcsa dolgokra lesznek figyelmesek a falu lakói. Az emberek babonaságát, a természetfelettiben való hitét kihasználva a kastély ura és egy meg nem értett feltaláló "játszik" annak érdekében, hogy megőrizzék saját nyugalmukat. De az emberi kíváncsiság sok mindenre képes...

Szabó Szilvia új könyvet vett fel!
Szabó
Szilvia
2020-07-23 17:21:25
Hullámok csapdája 2.
A Nagy Kaland című valóságshow folytatódik; a Földközi-tenger partvidékén nem csak a hullámok csapnak össze. Arabella és mindenre elszánt játékostársai már új helyszíneken küzdenek a nyereményért. A műsor szervezői úgy döntenek: a víz mellett a szárazföldön is meg kell állniuk a helyüket. Az érzelmek felkorbácsolódnak, a játék eldurvul. Arabella és társai küzdelme a végéhez közeledik… A nem várt helyzetek nem várt érzelmeket váltanak ki a szereplőkből. Vajon a szerelem vagy az intrika játssza majd a főszerepet? BORBÁS EDINA első regénye 2013 nyarának meglepetés sikerkönyve volt, gyorsan sokak kedvence lett. A második részben még több szenvedély, szex és izgalom vár Arabellára és az olvasóra. ...

Szabó Szilvia új könyvet vett fel!
Szabó
Szilvia
2020-07-23 17:20:08
Én vagyok Malala
'Olyan országból származom, amely éjfélkor született, én pedig nem sokkal déli tizenkettő után haltam meg - majdnem.'

A lány, aki harcolt, hogy tanulhasson, és lelőtte egy tálib fegyveres

Amikor a tálibok elfoglalták a Szvát-völgyet, egy kislány kiállt saját jogaiért. Malala Juszufzai nem tűrte, hogy el akarják némítani, és harcba szállt azért, hogy tanulhasson. 2012. október 9-én mindezért kis híján az életével fizetett. Ezen a napon Malala épp az iskolából hazafelé tartott, amikor megtámadták és közvetlen közelről fejbe lőtték. Nem sokan bíztak felépülésében. Malala mégis talpra állt.
Csodával határos gyógyulása a távoli Pakisztán egy eldugott részéből az ENSZ New York‑i székházáig repítette. Így vált tizenhat évesen világszerte az erőszakmentes tiltakozás példaképévé, és ő lett a valaha élt legfiatalabb hős, akit Nobel-békedíjra jelöltek.
Az ÉN VAGYOK ...