Sebők Dominika új könyvet vett fel!
Sebők
Dominika
2020-05-12 08:03:03
Páratlanok - A világ peremén
EZ A SEB MÁR A RÉSZED, MÁR HOZZÁD TARTOZIK, ETTŐL VAGY AZ, AKI.

Szeptember 8-án egy rejtélyes tesztet iratnak a diákokkal szerte a világon. Másnap tizenhárom fiú (köztük a francia Gerard Montes) eltűnik. Gerard és sorstársai egy üres pusztán, végtelen erdők peremvidékén térnek magukhoz. Kik rabolták el őket, és miért? Vajon képesek lesznek-e legyőzni a hazatérésük útjába álló akadályokat: a közelgő telet, a vadállatokat és a titokzatos hatalmakat, amelyek a háttérből a szálakat mozgatják? Vajon túlélheti-e Gerard és Helen szerelme, hogy ilyen távol kerültek egymástól? S a fő kérdés: a tizenhárom, teljesen különböző egyéniségű és nemzetiségű fiú megtalálja-e a közös nyelvet egymással, és össze tud-e fogni egy közös cél érdekében?
A Páratlanok-trilógia első kötete filmszerűen pergő történet, teli meghökkentő fordulatokkal és őszinte érzelmekkel. ...

Fejes Attila új könyvet vett fel!
Fejes
Attila
2020-05-11 18:25:00
Tom Sawyer kalandjai

Sebők Dominika elolvasott egy új könyvet!
Sebők
Dominika
2020-05-09 16:10:59
90 perc
90 PERC - mindössze ennyi időre elég oxigénje maradt Maxnek és Carysnek, a két asztronautának, akik egy végzetes aszteroidaütközés következtében kint rekedtek az űrben.
A másfél óra alatt hol kétségbeesetten hibáztatják egymást, hol higgadt józansággal próbálják megtalálni a megmenekülés módját. A feszült ritmusú történettel együtt nem mindennapi szerelmük megkapó történetét is megismeri az olvasó, melynek hátterében kirajzolódik a nem is olyan távoli jövő képe. Egy globális katasztrófa következtében Amerika és a Közel-Kelet megsemmisült, a túlélők között farkastörvények uralkodnak, míg az egyesült Európia egy újraszervezett demokratikus utópiában próbálja meg stabilizálni a békét és a biztonságot a Földön. Vajon sikerülni fog? ...
Véleményem:
90 fantasztikus percet jelenit meg a könyv. Rengeteg érzelmet váltott ki belőlem olvasás közben. Meglapő, fordulatos, izgalmas, váratlan, letehetetlen! Néhol felkavaró, néhol elgondolkodtató. Fantasztikus vétel volt, nem bántam meg, hogy elolvastam! Még az sem kizárt, hogy visszatérő olvasmányommá válik..

Sebők Dominika elolvasott egy új könyvet!
Sebők
Dominika
2020-05-09 16:01:58
Az utolsó kívánság (Vaják I.)
Ismert mítoszokból és mondákból ihletet merítve Sapkowski művészi formába önti kard és mágia központú történeteit. Geraltról szóló történetei bővelkednek lélegzetelállító kalandokban, fanyar humorban, szenvedélyes szerelemben és rejtelmes sorsokban, miközben görbe tükröt tartanak modern életünk elé, és a Közép-Európára oly jellemző cinizmustól sem mentesek.

Sapkowski hőse nem a fantasykre oly jellemző Conan-féle tesztoszterontól csöpögő agresszív macsó figura. Harcos és mágus, ki a fantáziavilág erkölcsi és természeti egyensúlya felett őrködik. Az ismerős, de mégis kifordított történetekben strigákkal küzd, átkokat tör meg vagy konfliktusokat próbál elsimítani – megfelelő fizetség ellenében. Geralt egy két részes novelláskötet és egy öt kötetes saga hőse. ...
Véleményem:
Párom ajánlotta a könyvet, majd be is került a listámba, hogy szeretném elolvasni. Igy amikor megkaptam tőle születésnapomra az angol nyelvű változatot, egyből neki álltam a kiolvasásának. Hihetetlen jó sztori, és személy szerint élvezhetőbbnek tartom, mint magát a sorozatot. Mint a legtöbb könyvben ebben is több a részlet, és csodálkoztam is egy-két helyen, mintha más lenne, mint a filmvászonra vetett mása.

farkas tímea új könyvet vett fel!
farkas
tímea
2020-05-08 09:46:29
Úton önmagunk felé
Feltűnően versenyszellemű világunkban talán talpraesettebbek leszünk – de vajon jobb vezetők és gondolkodók is? David Brooks, a The New York Times publicistája és a Társas lény szerzője bebizonyítja, hogy a valódi siker kulcsa a belső értékekben rejlik.

A világhírű író mindenekelőtt azt vizsgálja, hogy a vagyon és siker utáni őrült vágyakozásunk hogyan számolta fel az értékes belső élet lehetőségét. Példáit különböző korszakokból merítve olyan emberek életét is bemutatja, akik sikereiket éppen őszinte alázatosságuknak köszönhették: Szent Ágostontól Montaigne-en és Eisenhoweren át Samuel Johnsonig vezet az út.

A szerző intelligenciával, humorral és remek mesélőképességgel tárja elénk új könyvét. Egy nagyszerű erkölcsi hagyományt követve mutatja be, miként tehet mindenkit lelkileg gazdagabbá, ha olyan klasszikus értékek felé halad, mint az önmérséklet, a lemondás és az ...