ADATLAP
A sztár, a lúzer és aki az anyját kereste - Molnár Anikó történetei
Két külön világról van szó: Kelemen Anna a Rózsadombról indult, Molnár Anikó pedig Pomázról, egy vályogházból.
Kelemen Anna pénzért szexel, Molnár Anikó pedig az illúzióért.
A könyv egyáltalán nem időrendi sorrendben mutatja be a pomázi lány életét. A könyvben három kivétellel névtelenek maradnak a szereplők, annak ellenére, hogy Anikó partnerei közül többen felvállalták a kapcsolatukat, például Bochkor Gábor, vagy Kammerer Zoltán. Névvel „csak” Albert monacói herceg, valamint Sylvester Stallone szerepel, illetve Angelo, a színes bőrű táncos fiú, akivel bőségesen foglalkozott a bulvársajtó.
A könyvnek három fő vonulata van: Egyrészt foglalkozik azzal a két monstre tévéműsorral, amely a celeb világba emelte Anikót, tehát a Való Világ reality show-val, valamint a Nagy Ő című partnerkereső műsorral. Szó esik természetesen a kulisszatitkokról, valamint a csatornák és a bulvármédia manipulatív együttműködéséről.
Egyszerre tragikus és mulatságos a főszereplő szerelmi élete. Itt egymás után bukkannak fel az izgalmasabbnál izgalmasabb figurák. Az Anikóba reménytelenül szerelmes alkoholista, és impotens milliomos, a szeretőt tartó, de feleségétől rettegő másik milliomos, a kis srác, aki meghúzza magát Anikónál, csak azért, hogy pénzt takarítson meg, a sportoló, aki Anikó után megy a világ végéig, hogy csokit vigyen neki, az állatok szerelmese, aki két éjszakát is Anikó ágyában tölt, de szex helyett a horrorfilmek szerelmese, és végtelen sorban vonulnak fel a reménytelen férfiak, bár Anikó mindegyikben a lehetséges férjet és apát látja.
És végül, a harmadik vonulat nem más, mint Anikó élete, az az út, amely Pomázról a gazdagok világába vezet. A reménytelen küzdelem egy jobb létért és apró győzelmek, potyogtatós budi helyett angol vécé, lavór helyett villanybojler és gáz.
A könyv megjelenésekor kerül a bulvárlapok címlapjára az, amit Magyarországon még senki nem vallott be: Anikó milliós nagyságrendű összegért egy hetet töltött az egyik arab herceg vendégeként, több tucat tizenéves európai szépség társaságában. Hogy ott mi történt, az kiderül a könyvből....
Kovácsné Németh Nóra véleménye:
Ajándékba kaptam a könyvet (Én sem értem... :D ), s évekig a polcon porosodott. Az egy igaz történeten alapuló mű kategóriája kapcsán vettem a kezembe. Igaz történet, hiszen Molnár Anikó életéről szól, de hogy mi igaz benne, s mi nem, az már kérdés. Ő vallja, hogy minden szó igaz, nekem sokszor tűnik túl megrendezettnek egy - egy jelenet. Nem vonom kétségbe a szavait, végül is ez nem tisztségem.
Nem voltam elragadtatva a könyvtől. Könnyen olvasható... ilyen agymosásra ideális... olvastatja magát, de nem az a könyv, amitől az ember nyugtalanul forog az ágyában, hogy "jaj, mi fog történni", így nem okozott gondot, hogy letegyem.
Anikó vallja, hogy ő ki akart emelkedni a vályogházból, de kérdem én: - Minden áron?
Az Ő élete, s mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné. Megérteni viszont nem tudom... talán ezért nem tetszett a könyv... s talán azért sem, mert Anikó személyisége sosem hozott lázba... s talán azért sem, mert Havas Henrik személyiségét sosem szeretem...
Tomcsik Éva véleménye:
Ha nem lett volna a Könyvkihívás, biztos nem olvastam volna el. Már a 2. rész után éreztem, hogy nem tetszik. Unalmas, vontatott, tele káromkodással. A történetek egy része számomra elég hihetetlennek tűnik. Anikó IQ-ját nem szeretném e kötet alapján megítélni. Sokszor kerül ellentmondásba egyazon történeten belül. A Szepesi Niki-könyvekhez hasonlít, talán még attól is silányabb minőségben. Nem értem Havas Henriket, hogy adhatta a nevét ehhez...