ADATLAP
Állítsátok meg Terézanyut!
"Marcsi azt állítja, hogy nem szabad megrémülnöm, ha egy pasi nem kéri meg a kezemet az első randin, hanem hosszan találkozgatni akar velem. Pirkóviki évek óta kitartóan állítja, hogy első randin soha nem szabad lefeküdni vele. Lujzi nem állít semmit, ő épp válik, mert érik bizonyos hatások. Cyberbarát, a felelős édesapa, gyárigazgató és guru azt állítja, legalább három hónapig meg kell tartóztatnom magam a komoly férfitól. Abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy várnom kell, mert az Igazit azonnal fel fogom ismerni. Mégis MIRŐL? És meddig várjak? Hányat kell aludnom odáig, egyedül? Mi van, ha itt ragadok végleg a nyolckerület kisszobában macinaciban, szemüvegben, állás és pasi nélkül, harmincévesen? Miki, az öcsém és lakótársam csak röhög rajtam, ha siránkozom neki a konyhasztalnál sörök mellett, de hát könnyű neki, nincs még huszonöt, hosszú, szőke csaja van és menő állása." Közel másfél éves elszánt állás- és pasikeresés hiteles történetét tartod a kezedben. Szokásos péntek esti portyáin főhősnőnk, Kéki Kata hol Zöldmezőszárnya Királyfival, hol a gyönyörű Perzsa herceggel, hol Daviddel a Csokoládészeművel és még sok-sok más Micimacsóval fut össze. A fennmaradó időben biznisztündérnek öltözve már-már hivatásszerűen állásinterjúkra jár a Henteshez, a Hajóskapitányhoz, a Vajákos fejvadászhoz, és kis híján kiállítási tárgy is lesz belőle az emberi erőforrás-kiállításon. Mikor végre kommunikációra kezdi oktatni az országút királyait (kamionsofőröket), összefut egy igazi fatehénnel (a női féltékenység legújabbkori szimbólumával), aki a szappanoperák főgonoszait megszégyenítő találékonysággal tesz keresztbe neki, ahol csak tud... Ráadásul Katának ez még nem elég: Teréz anya módjára kényszeresen meg is akar menteni minden útjába kerülő, elsősorban férfit... Lehet rajta nevetni, és kicsit sírni is, és kölcsön lehet adni a Pasinak, aki Fontos. Persze ha meg Pasi vagy, meg lehet vele lepni a Nőt. Egy igazi történet, egy igazi lánytól, aki az Igazit keresi, mindig, mindenhol, mindenkiben. És meg is találja. (Mindenkiben.)...
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Te Atya Úr Isten! Ez borzasztó volt, dacára a sok pozitív értékelésnek. Csak reménykedni tudok, hogy mikor én voltam hasonló szituációban (se pasi, se munka) nem viselkedtem ennyire szánalmasan. Az, hogy valakinek csak az motiválja az életét, hogy bepasizzon, azért na.. Én is utáltam szingli lenni, de ennyire sosem lihegtem férfi után. Ez a miniszoknyás kiteszem mindenem, hogy észrevegyenek stílus sem jellemző rám. Ha valami nem ment az életemben, akkor kerestem a megoldást, nem sajnáltattam magam. Nem volt munkám, kimentem Angliába. Nem volt pasim, normális helyen próbáltam keresni. Szerintem ennyire nem kell túlkomplikálni az életet, mint a kedves főhősnő.
Pozitívum, hogy volt benne egy vicces rész (a sárga kisautó esete) és könnyű volt olvasni. Ennek ellenére hónapokig szenvedtem, hogy elolvassam, rettenetesen idegesített rengeteg rész. Nagyon örülök, hogy már vége.
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Valahogy kimaradt ez a könyv eddig a listàmròl. Itt àllt a polcon, de mindig màsik utàn nyùltam. Amikor megjelent nagy slàger volt, de valamièrt nem olvastam mèg. A tèmàjàt ismertem. A filmet sem làttam. Kàr volt eddig vàrni, mert Kèkikata törtènete szòrkoztatò, humorosan mutatja be a pròbàlkozàsokat. Legyen szò pasikeresèsről vagy àllàsinterjùròl! A kamionosokkal törtènt trèning különösen humoros volt. Tetszett az is, hogy Terèzanyuskodik testvère fölött is.Megyek filmet nèzni....
Gyuricza Györgyné véleménye:
Jókat derültem ezen a könyvön. Nem először olvasom, de még így is szórakoztató volt. Kéki Kata szenvedéseit követhetjük nyomon, hogy akarna a szingli életből kitörni és elkötelezett nővé válni. Nem csak az ő, hanem öccse életét is megismerhetjük belőle. Akit anyaként támogat, védelmez Kata. Erős karakterű nő, szeretnék én is néha ilyen határozottan fellépni az igazamért.
Sáfár Józsefné véleménye:
Nemrég olvastam Bridget Jonest, így látom a hasonlóságot. Néhol kicsit erőltetettnek érzem, de azért tetszett, sokat nevettem. Tényleg vannak ilyen nők akik a férfiakat akarják megmenteni, pátyolgatni, anyáskodni felettük. Szórakoztató olvasmány.
Ungvári Ágnes véleménye:
Nagyon cidriztem a könyv olvasása előtt, hogy nem fog tetszeni. Nem is értem miért, hisz emlékszem, még a filmet is kedveltem. Szóval felesleges volt, mert kövezzenek meg, de nekem ez tetszett. A magyar Bridget Jones, és nem is akar több lenni. Könnyed, vicces, ugyanakkor néha nem életszagú, az összes férfiismerős kockahasú, jóképű, az összes nőbarátnő gyönyörű, okos, izgalmas. Sehol egy hiba. A karakter néha kicsit eltúlozza önmagát, formás O vagy X (már nem emlékszem) lábak, szép test, különleges intelligencia, aki minden munkára túl jó, megalkuvásra szinte képtelennek tűnik. És mégis, mégis szerettem, mert ugyan én vagyok a szerencse lánya, egy jóképű, művelt, szerető férjjel, egy okos, tündéri fiúval, akik mindketten olyan könnyen rám találtak, de akkor is olyan jó mások” izgalmas”, csajos életéről olvasni, miközben én élem a saját „unalmas”, „egyszerű” életemet. Ilyenkor felértékelődik az én szerencsém, ugyanakkor izgulok mindig, hogy mások is leljenek rá az álmaikra. Hajrá.
Bacskó Barbara véleménye:
Kicsit későn érkezett hozzám - mármint nem fizikailag, hanem mentális értelemben. Terézanyu jött, látott, és győzött. Könnyed, a végletekig humoros, és az életigazságokat sem sziruposon magából kiontó olvasmány. TÉNYLEG minden nőnek el kell(ene) olvasni! Kékikata szerethető karakter, csetlő-botló, mégis karakán, a mindannyiunkban megtalálható mindenféle "fura" női tulajdonságot képviselő igazi főhős. Tanuljunk tőle :)