ADATLAP
Álmaim asszonya
Antoine, a harminckét éves könyvkereskedő hisz abban, hogy amiről regényekben olvasni, az a való életben is megeshet. Egy nap kedvenc kávézójában megpillantja álmai asszonyát, de nem tudja, hogyan szólítsa meg. A nőhöz ekkor odalép egy másik férfi, és ezzel elillan a lehetőség. Vagy mégsem? Távozáskor az elbűvölő mosolyú nő leejt elé egy kártyát, rajta egy keresztnév, egy telefonszám és egy mondat: „Szívesen találkoznék magával.” Antoine repes a boldogságtól. Aztán egy ostoba baleset miatt a telefonszám hiányossá válik, ezért Antoine őrült nyomozásba kezd. Az idő ellene dolgozik. A barátai bolondnak tartják, de ő mégse adja fel…...
Fejes Linda véleménye:
Nicolas Barreau első könyve nagyon tetszett, ezért mindenképpen el akartam olvasni az "Álmaim asszonyát" is. Az első mondatnál illetve oldalnál megijedtem, hogy csalódás lesz, mert annyira hasonlított az első könyvhöz, hogy azt hittem arról van szó, mint sok énekes-előadó esetében, amikor összehoznak egy slágert, majd ezen felbuzdulva megpróbálnak még egy bőrt lehúzni róla úgy, hogy megváltoztatnak pár hangot meg a szöveget... Szerencsére erről itt szó sincs, mert a történet egész más, sodró, izgalmas, csak nehány alapelem egyezik: Párizs, a kávéházak és persze a szerelem... Nagyon jó volt!
Varga Orsolya véleménye:
Egy nap es megis egy egesz tortenet! Azt hiszem ez az igazan sodro lenduletu olvasmany, hisz minden oraban tortenik valami (vagy inkabb tobb valami :) )! Igazan szorakoztato es az ember mar mar elhinne ezt a konyvet olvasva, hogy ez a valosagban is megtortenhet! Parizs kevesbe ismert helyszineinek bemutatasa valamiert meg valosaghubbe teszi a tortenetet.
Erdekesseg az is, hogy bar romantikus torteneteket altalaban nok irnak, most azonban egy szerelmes ferfi szemszogebol lathatjuk az esemenyeket!
Szalai Adél véleménye:
Miután olvastam az írótól a Nő mosolya c. könyvét, rögtön felkerült a listámra ez a könyve. Egy délután kiolvasós a könyv, kellemes, szerelmes, "kis" bonyodalmakkal tarkított, néhol vicces. Nem mellesleg tanulságos a női társadalom számára, hogy igenis léteznek még "Királyfik"...... vagy csak a könyvekben??? Hmm....de ha az életben nem is mindig Barreau-nál 100% a happy end!!!! :-)