ADATLAP
Álom és valóság
Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén. Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfi gurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni.
Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.
Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd.
És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is....
Mészáros Ágnes véleménye:
Kicsit távol állnak tőlem az ilyen valószerűtlen történetek,attól függetlenül nem rossz a regény.Számomra azért volt csak zavaros,mert az első részét nem olvastam és vége úgy lett,hogy igazából tudtam volna még olvasni.Van folytatás is és kíváncsivá tett,mi jön még ezután!Az utlosó egy két fejezet tetszett a legjobban.
Turi Mária véleménye:
Hát ezen jól szórakoztam. Voltak vicces részek és kevésbé vicces részek. Szegényt mikor nagyon megverték majdnem azt hittem hogy nem éli túl. De jött a sötét herceg és megmentette. És eggyre kíváncsibb vagyok ki ez a Barrons. Egyre több szt tárgyat kutatnak fel. Bonyolodik és új szereplők is képbe kerülnek. Azt hiszem nem kellene egy évet várni a folytatás olvasásával.
Nagy Kati véleménye:
A sorozat második része jobban tetszett mint az első. Ebben a könyvben már felpörögtek az események és a vége izgalmas volt. Még Nagyon zavar, hogy alig tudunk valamit Jericho Barrons - ról. Mac kezd felnőni a feladataihoz.
Szilágyi Eszter véleménye:
Na a dolog úgy történt ,hogy már az első könyv elolvasása után egyből levadásztam ezt a részt mert nekem ezt muszály elolvasnom az első rész nyugtalanító vége nem hagyott volna nyugton ha nem fojtatom azonnal , és megérte. Barrons , hát kell ennél több.A sztori folytatódik a nagy hajsza még folyik és egyre mélyebbre merülünk a tündérekkel való csatározásba és a karakterek kapcsolatai is mélyülnek.Az írónő nagyon jól tudja kavarni az embert és a rejtélyek fűzéséhez is nagyon ért , eddig nagyon tetszik a sorozat és nagyon várom hogy mit tartogatnak még a további részek.
Barna Adrien véleménye:
A lány egyre jobban megismeri azt a világot amibe belecsöppent. Egyre több kalandba keveredik, egyre többen szeretnék holtan látni de mindig ott van Barrons vagy V'Lane hogy megmentsék és persze a lány is egyre edzettebb. Egyre idegesítőbb, hogy sok olyan kérdés van a könyvben amire nem kap választ az olvasó és ezen dolognak párszor sikerült fel is idegesítenie...
Bándi Noémi véleménye:
Még egy hónapja kezdtem el nagy betegeskedések közepette olvasni, és arra kellett rájönnöm, hogy még mindig imádom ezt a sorozatot. Mac egyre tökösebb és kezdi egyre jobban levetkőzni a Szivárványlány becenevet. Barrons még mindig az egyik legjobb álomférfi karakter, akiről olvastam. Dani még mindig annyira idegesített, mint az első találkozásunkkor. Úgy egészében véve, még mindig jó ez az egész.
Galambos Réta véleménye:
Nekem néhol túl sok volt az erotika benne, a történet szupert, a főhősnőt imádom, Barronsról jó lenne, ha kiderülne már, hogy kicsoda micsoda :D alig várom a folytatást, remélhetőleg heteken belül megszerzem. néhol kicsit sokáig húzza az írónő a dolgokat, de olyan váratlan események következnek utána, hogy csak lestem, nem gondoltam, hogy a szellem a vámpír o.O összességében tetszett, alig bírtam letenni.
Illés Renáta véleménye:
Nem csalódtam, a folytatás is ütős lett, nem is nagyon bírtam letenni, folyton történt valami. Jerichoról még mindig nem sikerült többet megtudni, illeteve mégis, csakhogy egyre nagyobb lett a kérdőjel. Bár ahogy Mac egyre jobban megismeri a tündérvilágot, úgy tisztul majd ki - remélem - a kép Jerichoról is. Nagyon érdekel, hogy ki ő és mik az érdekei. Mac is egyre vagányabb, ütős kis csajszi. Bár remélem, hogy a jövőben nem kerül sor Unseelie-lakomára, mert nagyon undi volt, ahogy a mozgó húst csócsálta.
Benedek-Bujdos Anita Beatrix véleménye:
Hát befejeztem ezt is! Nagyon jó volt! Fordulatos, néhol rémisztő és ijesztő! Mac egyre jobban beássa magát a meg nem ismert énjébe! Nagyon tetszett! Egyre jobban tisztázódik , hogy mekkora erő lakozik a fiatal lányban! Már nem éreztem, annyira a testvére utáni kutakodást, most már magát szeretné egyre jobban megismerni! És azt a titokzatos világot, amibe belecsöppent! Jöjjön a harmadik rész!
Sári Marianna véleménye:
Bár az ilyen hosszú sorozatoknál előfordul, hogy a minőség hullámzó,
de Karen Marie Moning végig tartja színvonalat. Egy csepp pihenő
sincs a könyvben, a hősnő egyre keményebb, a férfi egyre titokzatosabb,
és ha véletlenül kapunk valamely kérdésre választ, három másik
merül fel helyette. Ide nekem a Tündérkrónikák többi részét is!!!