ADATLAP
Ártatlanok
1974 ​nagyszombatján egy öttagú család nyom nélkül eltűnik a Fjällbacka partjainál fekvő Valö szigetéről. A kiérkező rendőröket különös látvány fogadja: a ház úgy fest, mintha a család – az ünnepi ebéd közepén – egyszerűen felállt és távozott volna, magára hagyva az egyéves Ebbát, aki magányosan sírdogált az étkezőben.
Évtizedekkel később Ebba visszatér a szigetre, hogy felújítsa az egykor az apja által vezetett iskola épületét. Férjével nemrégiben veszítették el a kisfiukat, és most a munkába temetkezve próbálják feldolgozni a gyászt. Úgy tűnik azonban, valakinek nagyon az útjában vannak: egy éjszaka rájuk gyújtják a házat. Szerencsére csak az épületben esik kár, s folytatódhat a felújítás. Ám hamarosan újabb baljós esemény történik: amikor felszedik az étkező padlódeszkáit, emberi vér nyomaira bukkannak.
A nyomozást vezető Patrik Hedström és kollégái egyre biztosabbak abban, hogy a család egykori eltűnése és a mostani gyújtogatás összefügg. Természetesen a nyomozó feleségét, a nyughatatlan és mindig kíváncsi Erica Falckot is foglalkoztatja az ügy, s úgy érzi, csak akkor kaphat választ kérdéseire, ha egyre mélyebbre ás a múltba....
Silye Tibor véleménye:
Röviden és tömören, kellett nekem most ez a kötet. Bár felfedezhetőek benne sablonos megoldások az írónőtől (hiszen minden olvasott kötetében hasonló a felépítés), de engem mégis megfogott a nyom nélküli család sztorija. Szerettem olvasni a generációs történeteket a múltról. sőt a jelenbeli sokféle cselekményszálat is. Az utóbbiakkal kapcsolatban sok kérdés maradt bennem, de le a kalappal a szerző előtt. Kevés olyan író/írónő van, aki ennyi karakterrel dolgozik, és nemcsak egy kötetben, hanem köteteken keresztül. Azért érződik, hogy nem kis munka van a regényeiben, és még olvasmányos is.

http://discussion.blog.hu/2017/07/30/egy_eltunt_csalad_nyomaban