ADATLAP
Ártatlanságra ítélve
Rusty Sabich helyettes főügyész egy közép-nyugati nagyvárosban. Amikor kolléganője, Carolyn Polhemus brutális gyilkosság áldozatává válik, főnökük, aki éppen ádáz kampányt folytat az újraválasztásáért, Rustyt bízza meg a nyomozás lefolytatásával. Sürgősen meg kell oldania az ügyet, ha lehet, még a választások előtt. Még mielőtt kiderülne, hogy viszonya volt az áldozattal. Az események azonban csakhamar nem várt fordulatot vesznek, amikor Rusty élete legszörnyűbb rémálmába csöppenve a vádlottak padján találja magát. Az amerikai igazságszolgáltatás útvesztőjében kibontakozó, lebilincselően feszült tárgyalótermi dráma lerántja a leplet az ambícióról, a megszállottságról, a képmutatásról, valamint az ember eredendő gyengeségeiről és legsötétebb titkairól. És mindvégig ott lebeg a kérdés: ki ölte meg Carolyn Polhemust?...
Horváth Anita véleménye:
A könyv első 100 oldala nagyon tetszett, aztán sajnos rájöttem, hogy kb. 10 éve láttam a könyv alapján készült filmet. Ez alap esetben nem szokott zavarni, de sajnos ennél a könyvnél valahogy türelmetlenné tett. Már csak azt vártam, hogy legyen vége.
A történet egyébként nagyon jó, nem kínálja fel a megoldást már a könyv elején, de mégis a kezdetektől bemutatja a folyamatot ami a gyilkossághoz vezet.
A filmnek csak az elejét néztem meg azóta újra, de úgy emlékszem, hogy ott egyetlen indítékot tár csak fel, míg a könyvben nem lehetünk biztosak abban, hogy mi is volt a cél, két variációt is kapunk.
Meg van a könyv folytatása is, nem tudok róla, hogy készült volna belőle film, ezért remélem olyan lelkesedéssel fogom olvasni, mint ennek a könyvnek az első 100 oldalát.
Vida Szandra véleménye:
Az egyik kedvenc műfajom a jogi krimi, ez a könyv sem okozott csalódást. Részletesen bemutatja az amerikai jogrendszert, a vele járó buktatókkal együtt. Maga a történet is izgalmas volt, a vége fele sejtettem csak ki lehet a valódi gyilkos. Kíváncsi vagyok a könyvnek a folytatására is, bár erősen úgy tűnik csak az első rész sikerét akarja az író meglovagolni vele....remélem tévedni fogok....