ADATLAP
Átváltozások
Részben személyes emlékeiből, részben képzeletének termékeiből áll össze a furcsa történet: a főszereplő fiú és közeli barátjával közösen eltöltött évek, majd a barát igen különös elvesztése. Az orgonaművésznek nem ez az első könyve, de ebben a műfajban ez a bemutatkozó kötete, melynek írásával az volt a fő célja, hogy megismertesse a közönséget az általa kitalált nem mindennapi témával.
Egy igaz barátság bemutatásával indul a regény, ám hirtelen a bárátok egyike eltűnik a valóságból és az emberek emlékezetéből is. Mi történt valójában? A olvasó izgalmas választ kap erre a kérdésre....
Szerletics Róbert véleménye:
Furcsa könyv, és nem véletlen a hasonlóság a főcím és Kafka Az átváltozás c. elbeszélése között. Családregénynek indul, majd időközben átvált metafizikai, ezoterikus kérdéseket boncolgató regénnyé. Némely részlete nagyon tetszett, például az a bizonyos "chat-szerelem", a gondolatok a magyar ünnepekről (25. oldal), a jóság és a hálátlanság viszonya, vagy az anya nézetei a szerelemről, melyben mozivászon és valóság áttetsző kettősének láttatja az érzést - ez, ami a leginkább tetszett a műben.
Mélyértelmű alkotás, melyben "idézetnek illő" gondolatok futnak, érdemes elolvasni azoknak, akik könnyed kikapcsolódás mellett komolyabb művekre is vágynak.