ADATLAP
Éjszakai Cirkusz
Az éjszakai cirkuszban nincs porondmester, aki hangszóróján keresztül bejelentené a következő számot, sem bohóc, aki gúnyt űzne a közönségből. Ezekben a fekete-fehér sátrakban páratlan élmény vár rád: az öt érzék ünnepe!

A varázslat és a szemfényvesztés hátterében ádáz küzdelem folyik: a két fiatal mágust, Celiát és Marcót kisgyermekkoruktól fogva azért tanították, hogy mágikus erejük segítségével győzelmet arassanak a másik felett. Amikor Celia véletlenül rájön, hogy Marco az ellenfele, együtt lenyűgöző varázslatba kezdenek.

Erejüket ettől kezdve csak arra használják, hogy örömet szerezzenek vele a másiknak, és az új játék közben észrevétlenül egymásba szeretnek. Mély és varázslatos érzéseiktől hunyorogni kezdenek a lámpák, és a helyiséget elönti a forróság. Sokáig nem is sejtik, hogy olyan játszmába kényszerítették őket, amelynek a végén csak egyikük maradhat életben.

Mikor mestereik megelégelik, hogy kicsúszott kezükből az irányítás, közbelépnek. Celiáék rádöbbennek, hogy nem kerülhetik el a játszma végkifejletét. Csak egyetlen megoldás marad számukra, de ahhoz minden tehetségükre szükség lesz…

Az Éjszakai cirkusz lenyűgözött. Játékos és elképesztően ötletgazdag – Erin Morgenstern megteremtette azt a cirkuszt, amire mindig is vágytam.
AUDREY NIFFENEGGER
Az időutazó felesége szerzője

A CIRKUSZ VÁRATLANUL ÉRKEZIK

JÖVETELÉT NEM HIRDETI SEMMI

EGYSZERŰEN CSAK ITT VAN, HOLOTT TEGNAP MÉG NYOMA SEM VOLT

EZ A VILÁG EGYSZERRE RAGYOGÓ ÉS SÖTÉT, NEM AKARSZ MAJD KILÉPNI BELŐLE...
Ambrus Alexandra véleménye:
Kézbevettem, és elcsodálkoztam azon, milyen szépen, és igényesen kivitelezett könyv. Forgattam, nézegettem, alaposan meg is szaglásztam (mert az új könyvek illatánál nincs is jobb), aztán olvasni kezdtem. És úgy maradtam.
Ez a könyv magába szippant, de azt nem hittem volna, hogy ennyire. A világ, a fogalmazás, a történet felépítése…
Az elején még nem is igazán néztem az évszámokat, mert nem gondoltam volna, hogy ekkora jelentőségük van. Aztán úgy a negyedik-ötödik fejezet táján jöttem rá, hogy nem csak olvasni kéne, mint kisborjú, hanem tán nézni, hogy az aktuális fejezet mikor is játszódik.
A történet sok-sok évet ölel fel, és két szálon fut, míg végül ezek a szálak összefutnak, és kialakul egy olyan végkifejlet, ami…
Marco és Celia csak a kezdet. A történet velük indul, de nem velük ér véget, bár bevallom, azokat a részeket olvastam legszívesebben, ahol ők ketten voltak a fókuszban. Azok a jelenetek… borzongtam, miközben olvastam, szinte éreztem, ahogy pattognak a szikrák, aztán a lángok magasra csapnak köztük.
Fantasztikus élmény volt, egyszerűen kívülről és belülről is gyönyörű.
Liv véleménye:
Erről a könyvről csupa jót hallottam, ráadásul cirkuszban játszódik és vannak benne varázslók, amit imádok szóval úgy álltam neki hogy ezt imádni fogom.
Sajnos tévedtem. Nem volt rossz, de annyira titokzatos és varázslatos akar lenni, hogy közben meguntam a várakozást és amikor kb a felénél végre rátér a lényegére akkor már nem nyűgözött le annyira.
A borítója mindenesetre nagyon szép.
Mészáros Ágnes véleménye:
Ajándékba kaptam ezt a könyvet és elsőre a borító is, és a fülszöveg is megfogott. Még nem volt részem ilyen,hogy is mondjam "varázslatos" könyvben.Ebben a történetben minden megvan ami egy cirkuszhoz kell. Bár szerintem nem is annyira a cirkusz volt a lényeg. Inkább a két főszereplő párbaja, és a többi szereplő közötti kapcsolat a lényeg. Kissé gyermeki a történet de ha tudunk olvasni a sorok között szólhat ez a felnőttekhez is. Egyrészt azért,mert kissé mesébe illően vázolja fel az emberi kapcsolatokat,másrészt pedig,mert annyi mondani valója azért van,hogy mindenkinek csatát kell vívni mielőtt az élete céljához elér.
A végére csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy hullámzó volt számomra,hol tetszett hol pedig unta.De úgy gondolom minden könyvnek megvan a maga szépsége.
Bacskó Barbara véleménye:
Nem igazán tartozom a cirkuszimádók klubjába, ezért elég döcögősen haladtam a könyvvel. Aztán egyszer csak beszippantott, maga alá gyűrt, elvarázsolt. Érdekes történet szerethető karakterekkel teletűzdelve. A szerelem persze nem hiányozhat belőle - bár nagyon sokat kell várni az alakulására. A könyv külalakja egyszerűen fenomenális.
Sipos Angéla véleménye:
Bevallom én jobbra számítottam, valahogy nem tudott elragadni az éjszakai cirkusz varázslatos világa, pedig az alapötlet szerintem eredeti volt. Sokszor elkalandoztam és úgy éreztem, hogy kicsit káosz lengi be a könyvet, ahogy össze-vissza ugrált az időben. Talán bennem van a hiba, mert túl földhöz ragadt vagyok és például a fantasy könyvek sem tudnak lekötni. Azért olvastam végig, mert kíváncsi voltam, hogyan ér véget a két szerelmes története.
Szoóh Gabriella véleménye:
Valóban varázslatos, szokatlan, elvont és szimbolikus. Érdekes karakterek, és a helyszínek, a cirkuszi sátrak leírásával szinte tapintható közelségben kerülnek a dolgok. Az időben ugrálás elsőre kissé furcsa, de hozzá lehet szokni, míg végül természetesen a szálak összeérnek és minden a helyére kerül.
Szoóh Gabriella véleménye:
Valóban varázslatos, szokatlan, elvont és szimbolikus. Érdekes karakterek, és a helyszínek, a cirkuszi sátrak leírásával szinte tapintható közelségben kerülnek a dolgok. Az időben ugrálás elsőre kissé furcsa, de hozzá lehet szokni, míg végül természetesen a szálak összeérnek és minden a helyére kerül.
Balazs Diana véleménye:
Az elején még nem fogott meg sem a helyszín, se a történet, sem a szereplők, de ahogy haladtam előre egyre jobban magával ragadott. Nem tagadom a szerelmi történet része jobban tetszett, de érdekes volt a nem szokványos cirkusz világa is
Fehér Beáta véleménye:
A könyv olvasásának kezdetekor kicsit furcsa volt a helyszínek és idők közötti ugrálás, de ahogy haladtam előre úgy állt össze a kép. Jól megszerkesztett könyv, sok színes szereplővel. Ahogy az író leírta a helyszíneket, ruhákat magát a cirkuszt, szinte a szemem előtt elevenedett meg az általa elképzelt világ. A könyv befejezése engem egy kicsit meglepett, mert nem erre számítottam, de ettől függetlenül jó lezárása volt a történetnek.
Mihók Kinga véleménye:
Magával ragadó,tényleg varázslatos könyv.Élveztem az olvasást,alig tudtam letenni.A szerző ügyesen vezette a történetet mind időben,mind térben,egyáltalán nem volt csapongó,végig lehetett követni.
Fülöp Zsanett véleménye:
Nagyon régóta ácsingózók ez után a könyv után, és nem hiába. Nagyon jó volt! A szereplők kicsit gonoszak, tényleg egy picit, de emiatt életszerűbbek. A történet maga zseniális és a leírások is isteniek. Külön meglepő volt nekem, hogy az író jól tudta vezetni a szálakat különböző időben. Ez a legtöbb írónak nem sikerül. Erin Morgensern azonban zseniálisan csavarta a szálakat a különböző idő síkokon, míg végül az egész össze állt eggyé.
Fülöp Zsanett véleménye:
Nagyon régóta ácsingózók ez után a könyv után, és nem hiába. Nagyon jó volt! A szereplők kicsit gonoszak, tényleg egy picit, de emiatt életszerűbbek. A történet maga zseniális és a leírások is isteniek. Külön meglepő volt nekem, hogy az író jól tudta vezetni a szálakat különböző időben. Ez a legtöbb írónak nem sikerül. Erin Morgensern azonban zseniálisan csavarta a szálakat a különböző idő síkokon, míg végül az egész össze állt eggyé.
Dani Ilona véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Varázslatos,természetfeletti és titokzatos - mindez illik rá.Engem tényleg elvitt a gyönyorű,csillogó cirkuszba,visszaröpitett a gyermekkorba,amikor igazán rajongtunk az ismeretlen,izgalmakkal teli cirkuszért és azért ,ami mögötte van.Az ott élők mindennapjait,életét szerettük volna meglesni komoly áhitat közepette.A gyerekek érzései és a szerelmespár egymás iránti rajongása tetszett a legjobban.Jó volt kalandozni ebben a különleges világban!
Nagy Vera véleménye:
Amikor felteszi valaki azt a klasszikus kérdést, hogyha visszaforgathatnám az idő kerekét, akkor hová utaznék vissza, akkor általában két választ szoktam megadni: az egyik a 20-as évek Amerikája, a másik a „boldog békeidők” Európája. Ez utóbbi esetében mindig lenyűgözött maga a kor, a pezsgő irodalmi élet, a technikai fejlődés hulláma, a zenei dallamok, a gyönyörű ruhák és az építészeti alkotások. Az ekkor játszódó filmeknek és regényeknek van egy kedves bája, hangulata és kifinomultsága, amit én is szívesen látnék élőben. Erre sajnos nincs lehetőségem, ezért is jó, hogy megíródtak olyan regények, mint az Éjszakai cirkusz.
Folyt. köv.: https://konyvkihivas.wordpress.com/2015/07/09/egy-varazslatos-konyv/
Barabás Patricia véleménye:
El sem tudom mondani mennyire meglepett ez a könyv, egyszerűen tényleg varázslatos volt. Nagyon tetszettek a karakterek, egyikben sem találtam hibát. A történet lebilincselő volt, nem letehetetlen érzést keltett, de folyamatosan körülötte forogtak a gondolataim és eddig még csak hasonlót sem éreztem. Az egész könyv hangvétele olyan varázslatos és elbűvölő volt, mintha én is része lettem volna a könyvnek. Elég csavaros a történet folyamata, de amint ráéreztem, már faltam az oldalakat. Végig meg volt a feszültség és még sem akartam siettetni a könyvet. A befejezés is elnyerte a tetszésem. Szerintem egyszer mindenkinek el kéne olvasnia.
Fekete Flóra véleménye:
Nem lehet szavakkal kifejezni, mennyire tetszett ez a könyv. Sajnos elég sokáig tartott, mire a végére értem, nem én voltam a hibás, hanem a végzős év. Végül már nem emlékeztem úgy a történésekre, ahogy szerettem volna. Nehézséget okozott az időben való ugrálás is, de ha egyenes szálon futott volna a történet, nem lett olyan varázslatos. A cirkusz engem is elvarázsolt, szóval valaki adja oda nekem a rêveur bérletemet!
Simkó Bianka véleménye:
A kategória teljesen rá illik, ugyanis mikor voltam a könyvtárban, megláttam egy könyv fekete gerincét, aztán ahogy kivettem, láttam, hogy az nem a gerince. A lapjai voltak feketék (legalábbis kívülről) Ezután már muszáj volt elolvasnom a fülszöveget, sőt még a könyvet is elkezdtem a könyvtárban és egészen zárásig olvastam, megragadó volt, titokzatos, és kusza. Az hogy az író ugrál az évek között, nem igen tettszett, de így talán könnyebb volt megérteni.
Kergyik Éva véleménye:
Egy nagyon kedves barátnőm ajánlotta a könyvet. Megtetszett neki a borítója, megvette.
Különleges könyv. nem csak megjelenésében, tartalomban is.
Két négyhatalmú mágus tanítványaik képességeit méri össze az ő tudtuk nélkül úgy, hogy a nyertes csak ellenfele halála árán győzhet....
Először fura volt, hogy ide-oda ugrál az időben, de így fokozza az izgalmakat, homályban tudja tartani a két főszereplő közötti játszmát.
Olyan részletességgel írja le a történéseket, hogy (érezzük az illatokat, látjuk a trükköket, részt veszünk az eseményekben) teljesen belemerülünk az Álmok cirkuszába, csak mikor már nehezedik a szemhéjunk jövünk rá, hogy hol is vagyunk.
Ajánlani tudom mindenkinek.
Böröndy Júlia véleménye:
Teljesen mást vártam tőle, mint amit kaptam, a fülszövege meglehetősen félrevezető, de végül elégedett vagyok így is. Eleinte zavart, hogy az írónő homályban tart, de a végén annál jobb volt, mikor már összeállt a kép. Valószínűleg a jövőben újraolvasom majd ennek fényében, hogy már átlátom az összefüggéseket. A karakterek érdekesek voltak, bár szívesen megismertem volna a jellemüket jobban is. A cirkusz varázslatos, kár, hogy nincs ilyen a valóságban, szívesen ellátogatnék.
Ladányi Bernadett véleménye:
Még szerencse, hogy a borítója felkeltette az érdeklődésemet. Olvasás közben egy csodálatos és varázslatos világba csöppentem bele. Olyan részletesen leírja nem csak a helyszíneket, szereplőket, hanem az érzéseket és benyomásokat is, hogy teljesen a részese lehettem a megteremtett világnak és átérezhettem amit a szereplők is éreztek. A szerelmi szál is nagyon intenzíven átélhető.
Vanyek Dóra véleménye:
Ez amolyan szerelem első látásra könyv volt nálam. Nem volt kérdés, hogy elolvasom-e és be kell valljam az első betűtől az utolsóig lekötött. Ritka az olyan könyv, amit rögtön szeretnék újra kezdeni de ez ilyen volt. Nem tudnám pontosan megmondani, hogy melyik karakter került a legközelebb a szívemhez, ugyanis Celia-tól kezdve az Ikreken át Mr. A.H.-ig mindenkiben volt valami, ami meg fogott.
Az időbeli ugrálások az elején kicsit zavaróak voltak, de ahogy haladt a történet nagyon szépen körvonalazódott, hogy mi miért ilyen vagy olyan sorrendben lett elmesélve. A könyv különlegességét nem csak a történet maga adja, bár nem mondom, hogy nem adnék meg bármit, hogy elmehessek egy ilyen cirkuszba :) , hanem az, ahogyan benne éreztem én magam is a történetben, mint belső szemlélődő.
Az egyik legvarázslatosabb könyvnek tartom, és biztos, hogy még párszor el fogom olvasni. :)
Évy Sára véleménye:
Eleinte nem akartam elolvasni, mert a valódi cirkuszokat marhára nem csípem (az igazi és átvitt értelemben sem :) ). De aztán annyian javasolták, hogy csak belekezdtem. A könyvajánlókat sokszor nem olvasom el előre, mert nekem már azok "leövik a poént", vagy egy részét, jobban szeretem, ha igazából fogalmam sincs, mi fog kisülni belőle. A lényeg, hogy nagyon tetszett a misztikus cirkusz ötlete, kedvem lenne ellátogatni oda, és valószínűleg én is rajongóvá válnék. Annyit érintőlegesen mégis olvastam véleményt a könyvről, ami szerelmi történetnek minősíti, és emiatt lehúzza. Bár valóban fontos lesz benne a szerelmi szál, nekem mégsem túlzó ez a része, valahogy az egész könyv nagyon egyben van, nagyon jól össze van rakva. Jó olvasmányélmény volt, örülök, hogy az elolvasása mellett döntöttem.
Éci Bábos-Kozó véleménye:
Az éjszakai cirkusz egy teljes mértékben fikciónak számító könyv,tele van varázslattal,mágiával,körülöleli a szerelem,szóval minden megvan elvileg benne,ami egy jó könyvhöz kell!!De én ennek ellenére picit csalódtam benne..nekem túl nyersen voltak megfogalmazva a mondatok,néhol elveszettem a fonalat,hogy most ki kicsoda,kinek a kije!Az időben is picit ugrándozott,úgyhogy a rokoni viszonyok is érthetetlenek voltak a számomra!!Amikor erre a könyvre gondolok,akkor egy picit a Twin Peaks,kicsit a Hero-s jut eszembe,a Hero-s egyértelműen a cirkuszáról,a másik meg ugyanazt a kissé szürreális,elvont világot képviselte,amit ez a könyv is!!Számomra igazán érdekes,és szerethető karakterek nem voltak benne,talán az ikrek,akik még közel álltak a szívemhez,illetve talán még Bailey,az egyszerű kedves jellemével,és a cirkuszért való őszinte ragaszkodásához!!Celia és Marco szerelme..én egy picit többet vártam tőle,egy picit elcsépelt volt az a befejezés,hogy ők tulajdonképpen egy másik dimenzióban ,egy másik állapotban élnek tovább!!Kicsit ijesztő ez a gondolat számomra!Mégis összességében véve azért nem tartottam egy rossz könyvnek,talán a későbbiekben még egyszer megpróbálkozok vele!
Ráhel Kiss véleménye:
Úgy kezdtem el olvasni ezt a könyvet, hogy igazából fogalmam sem volt róla, hogy miről szól. Egy barátnőm ajánlotta, azt mondta, hogy ez nekem nagyon tetszeni fog. És így is lett. Nem tudom mikor olvastam utoljára olyan könyvet, ami ennyire lekötött mint, ez. Egy természetfeletti világba csöppenünk bele, ahol semmi sem az, aminek elsőre tűnik. Nem egy egyszerű olvasmány, mert több idősíkban játszódik, ami szintén nagyon tetszik nekem. Egy tökéletesen megszerkesztett és kitalált misztikus könyv egy kis szerelemmel megbolondítva. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Tóth Tünde véleménye:
Igazán tetszett. Egy varázslatos nem mindennapi cirkuszba nyerhettünk bepillantást.
Mondhatnám azt is,hogy a legjobb cirkuszi élményem volt.
Az időben való ugrálás miatt végig nagyon kellett figyelni. Mindig fény derült valamilyen apró kis részletre,aminek akkor nem sok értelme volt,de végül minden értelmet nyert. A szereplők jellemábrázolása jó volt,mindenkit eltudtam képzelni magam előtt láttam őket. Cukiko-t kedveltem meg a legjobban. Személyét titokzatosság övezte, majd a végén bepillanthatunk az ő multjába is.
A borítója is csodás,már ezért is megérte elolvasni.