ADATLAP
Élet másképp
Hiszel abban, hogy te is lehetsz boldog? Hogy te is élhetsz olyan életet, amilyenre mindig is vágytál, és amit senkivel sem cserélnél el?
Ez a könyv nemcsak ráébreszt arra, hogy valóra válhatnak az álmaid, de végig is kísér az önmegvalósítás útján. Oravecz Nóra saját tapasztalatait és általa nagyra tartott, sikeres emberek példáit felhasználva mutatja be, hogy az út egyes szakaszai milyen kihívásokat tartogatnak számodra, milyen leckéket kell megtanulnod, és milyen segítségeket vehetsz igénybe. A kötetben megszólal többek közt Penn Badgley színész, a Gossip Girl című sorozat sztárja és a MOTHRX zenekar frontembere,vagy Árvai Péter, a világhírű magyar start-up, a Prezi alapítója.
Ez a könyv neked készült: használd úgy, ahogy jólesik. Olvass bele bármikor, és kapaszkodj bele azokba a gondolatokba, amelyekre szükséged van. Ha van kedved, csináld meg a feladatokat, de akár ki is hagyhatod őket.
Egy valami biztos: ha úgy döntesz, hogy megküzdesz az álmaidért, ez a kötet a legfőbb bizalmasod, a barátod, a segítőtársad lesz az úton....
Rakonczai Rita véleménye:
Tetszett is meg nem is. Maga a könyv ötlete jó. Önsegítő könyv, az ezzel kapcsolatos témák nagyon is jók, használhatóak, viszont végig érezni, hogy a szerző ugyanakkor szívesen írt volna egy könyve az amerikai utazásáról is, amit ebbe könyvbe szőtt bele...
Szalaki Vivien véleménye:
Nem sok mindent tudok Oravecz Nóráról, viszont elég sok idézetet olvastam tőle a neten itt is ott is. Felkeltette az érdeklődésemet, és véletlenül a kezembe akadt a könyve.
Szeretem az önsegítős könyveket. Elvileg ez is annak indult. bár szerintem a végére ez inkább lett egy kis élménybeszámoló az író amerikai útjáról.
Konkrét, új és hasznosítható dolgot nem olvastam tőle. Inkább csak olyanokat, amiket már sok helyen, sok mindenkitől amúgy is hallottam, olvastam.
Inkább tartom ezt a könyvet egy jó példának: Minden sikerülhet, Bárkinek...
Hegyi Nikolett véleménye:
Szinten egy onsegito konyv baratnom unszolasara. Egyben olvasva nagyon tomenyen probal jobb kedvre deriteni, vannak benne jo dolgok, de inkabb amolyan "van ot percem olvasni es belelapozok" jellegu konyv, mintsem egy folyamatosan halado erdekes tortenet. Ami ennek ellenere tetszett azok (sajat hasonlo tapasztalatok alapjan) az amerikai tortenetek, amik az en atelt torteneteimre emlekeztettek, jo volt megbizonyosodni, hogy az amerikaiak tenyleg olyan kedvesek. Amugy ferfiaknak nem ajanlanam, semmi esetre sem, noknek kor nelkul konnyed olvasmanynak minden tovabbi nelkul...neha bele bele lapozgatni teljesen jo. Vagy strandra.
Kovács Dóra véleménye:
Rengeteg önsegítő könyvet olvasott ő is és én is, ebből adódóan túlzottan sok új dolgot nem mondott azzal, amit leírt. Mondjuk a szupererő és szuperhős szókapcsolatoktól idegzsábát kaptam a végére, de ezek csak a megszokottak helyettesítői. Ugyanazt írja le, mint mindenki, aki bevonzásos, pozitív gondolkodásos könyvet ír, csak ők lehet, kozmikus erőt írnak, vonzás törvényét, vagy az Erő hatalmát. Tehát, maga a bevonzós rész, olyan, mint a többi hasonló könyvben. Nem jobb és nem rosszabb.
Ami a könyvnek érdekességét adja, vagy éppen amitől másabb, hogy személyes tapasztalatokkal tarkított. Jobban örültem volna, ha kevesebb angol szót használ a kötetben, és kicsit kifejti a dolgokat, és ha nem ismétli önmagát ennyiszer. Bár az ismétlést elkönyvelem, hogy az összes ilyen típusú könyv erre a sémára van felépítve, tehát adott valami és ismétled, és ismétled, és ismétled, hátha a végére az olvasó felfogja, mit akarsz mondani.
Bővebben: http://jeffi-olvas.blogspot.hu/2015/06/oravecz-nora-elet-maskepp.html
Buczkó Judit véleménye:
Önmegvalósítás a javából. Nagyon vártam a megjelenését, és örültem hogy be tudtam szerezni. Nagyon megfogott a könyv felépítése, lépésről lépésre végigvezet a boldogság útján. Gyakorlati feladatokkal tűzdelt és nagyon jó hogy jegyzetelni is lehet benne. Olyan könyv amit nem elég egyszer elolvasni és bármikor bele lehet pillanatni hogy erőt gyűjtsünk belőle.