ADATLAP
Én, a szexmániás
Dokumentumregény? Vagy erotikus iromány? Esetleg önéletrajz? Szepesi Nikolett olimpikon zavarba ejtő botránykönyvében nem csak a főhős valóságos személy, hanem mindenki más is.

Csábítások és elcsábulások. Mámoros orgiák és megalázó pofonok. Szerelmek és tragédiák.

Az olimpikon megdöbbentő őszinteséggel ír a sztársportolók világáról, arról a közegről, amelyet az átlagember eddig csak kívülről és kellő áhítattal figyelt. Több ez, mint egyszerű életrajz - inkább valamiféle korrajz, a mai huszonévesek zaklatott, felszínes örömökkel és kapcsolatokkal teli világáról.

Sokkoló valóság.

Egy 26 éves lány útkeresése. ...
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Ez a könyv tökéletes példája annak hogy, miért nem szabad írni hagyni, sőt firkálmányát kiadni olyan személynek, aki nem ért az íráshoz. Borzalom. Követhetetlen, kaotikus és mellőz mindent, ami egy történetet élvezhetővé tesz. Komolyan nem volt egy szakember, aki segíthetett volna neki? Ezt van aki sok évig tanulja, van aki nagy tehetséggel születik és sajnos van az a pár szerencsétlen, aki azt hiszi ha leír pár oldalt akkor már író. Kedves Nikolett! Egy pillanatra sem ítéltelek meg a döntéseik miatt, amiket leírtál, de kérlek fordulj profi szakemberhez, mert nem a te asztalod az írás.
Gaál Gabriella véleménye:
Elolvastam a könyvet, hiszen sokat lehetett hallani a szerző és a tartalom körül kialakult botrányról. A magánéletének ilyen szintű és stílusú kiteregetését érteni vélem, van, akik számára ez fontos, vagy azért, hogy dicsekedjenek vagy azért, hogy feldolgozatlan konfliktusaikra megoldást találjanak.
Gubicza Kitti véleménye:
Lehet sokakat felháborit ez a könyv de ő legalabb felválalja amit csinált és nem álszenteskedik mert valószinűleg a könyvbe szereplők tagadni akarnak azért is volt ebből a könyvből akkora botrány.
Koller Alexa véleménye:
Szepesi Niki megírta ezt a könyvét és sokak szerint el is ásta magát mind erkölcsileg, mind emberileg. Sokak szerint botrányos, hogy megírta és kiteregette a magánéletet. Nekem érdekes volt elolvasni nagyon, olyasmi jelentősége volt, mint a hamis gyönyörnek vagy a drága kéjnek. Érdekes volt számomra, hogy beleláthatunk más életébe és világába, hogy kivel mikor hol és mit csinált. Nekem tetszett, de szerintem nem sok ember van ugyanezen a véleményen.
Szekeres Sándor véleménye:
Nem igazán értem, hogy miért lett ez akkora botránykönyv, mert korábban is lehetett a könyvben szereplő dolgokról hallani. Igaz nálunk senki nem vállalta fel, ez inkább amerikai sportolókra jellemző. Mindegy. Szeretem a sport-életrajzokat. Az a része egészen jó is a könyvnek. A többi felejtős.
Kemendi Tímea véleménye:
Elolvastam, de nem az én műfajom. Soha nem fogom megérteni, hogy ilyen botránykönyvekkel mit akarnak elérni egyes celebek, vagy azoknak nevezett, jobb napokat is látott sportolók, közszereplők. Nem tudom, miért jó a nyilvánosság elé tárni a magánéletet. Főleg úgy, hogy másokat is érint. Jobb lett volna, ha marad az úszásnál. Nekem az egészből az jött le, hogy ő egy szánalmas, bosszúálló, ostoba kis csitri, aki azt hiszi, hogy most húúúú,de megmondta... Nem tetszett, és többet nem is fogom elolvasni. A második részt sem.
Katics Orsolya véleménye:
Már régen el akartam olvasni, kíváncsi voltam rá, de nem vártam sokat tőle. Nekem személy szerint nagyon nyögvenyelősen ment az olvasása, teljesen össze-vissza volt az egész, ugrált a történetek között, az időben, ismételgette magát....az jut eszembe róla, hogy pont olyan, mint amiket én szoktam írni, amikor feszült vagyok. Remélem, Nikit is megnyugtatta az írás, mint engem szokott, mindenesetre nem ártott volna egy kicsit átgondolni ezt a kiadás előtt.
Bacskó Barbara véleménye:
Nem egyszerű véleményt írnom erről a könyvről. Pillanatok alatt el lehet olvasni, néhol még szórakoztató is, vannak benne életigazságok, mégsem lesz a kedvencem. Sokan elítélik ezt a 'kislányt'. Azt hiszem, ezzel szinte mindent elárultam. Egy olyan lány sorai ezek, aki az ovis kirakót férfiakkal helyettesítette. A szókimondásával nem volt semmi baj - viszont erős sajnálatot éreztem az olvasás közben. Remélem, azzal, hogy kiírta magából ezeket a problémákat, nyugalomra lelt!
Szabóné Németh Erika véleménye:
Alig bírtam elolvasni, szenvedés volt az egész. Csapongó stílusa zavaró volt, átkötések nélkül ugráltunk a jelenből a múltba. Biztos vagyok benne, hogy életében jelentősen közre játszott a családja szétesése, és az, hogy senki nem becsülte, tisztelte kellőképpen,ezek után nem csoda, hogy ilyen felszínes életet élt.
Ulicza Viktória véleménye:
Szepesi Nikolett, Én, a Szexmániás című írása kétség kívül nem egy irodalmi remekmű. Azonban úgy gondolom, bátor tett ilyen sorokat papírra vetni . A könyv utolsó oldalainak néhány gondolata jól leírja, hogyan is érdemes a műhöz viszonyulni: "Ez az én életem, az én életutam volt. Te jöttél velem, amiért hálás vagyok. Közben gondolom, felháborodtál, meghökkentél és elgondolkodtál." Ami véleményem szerint természetesen nem muszáj és mindenki maga dönti el, hogy - ha már kiválasztotta olvasásra a könyvet - végigmegy-e az olimpikonnővel az életének nem túl visszafogott részleteinek leírásával teletűzdelt papírra vetett gondolatainak leírásán.
Kozma Lászlóné véleménye:
Szenvedés volt, ez a könyv egy katasztrófa. Kb. egyidős vagyok az "írónővel", tehát ismerem ezt a mai világot, de rettentő alpári volt. Egy szemernyi erotika, vagy szenvedély sem volt a könyvben. Valószínűleg nem is szenvedélyes, romantikus szerelmi leírásnak készült, de a kívánt hatást biztos nem érték el vele. Legalábbis számomra egyet adott ez a könyv: még inkább rossz véleménnyel vagyok a "celeb" világról. Ha jól tudom van már folytatása a könyvnek, soha el nem olvasnám. Azt hiszem ezzel elmondtam a véleményem.
Romanov Szonja Bettina véleménye:
A könyv Szepesi Nikolett olimpikon úszónű önéletrajzi könyve. Azt nyújtotta, ami várható volt, pikáns, néhol megbotrankoztató történeteket a magyar sportoló közösség hétköznapjairól. Az ìrásmódtól nem voltam elragadtatva, nyilvàn nem profi ìrói munka, de nem is ez volt a lényeg. Összességében egy egyszer olvasható könyvek nevezném.
Mayer Zsanett véleménye:
Imádom a botránykönyveket! Ez kifejezetten tetszett. Sok esetben úgy gondoltam, hogy milyen jól tette, hogy kiélte magát. Ennek ellenére néhány sztori esetében úgy éreztem, hogy hogyan lehet képes ilyenre egy nő. Összességében könnyű olvasmány és talán szórakoztató is.
Edit Béres véleménye:
Valóban nem egy Nobel-díjas alkotás. Ami nagyon nem tetszett, hogy szinte mindent folyamatosan ismételgetett és eléggé kicsapongó. Jobban össze kellett volna szedni a történeteket, hogy mikor mi történt. Kicsit irodalmibb stílusban még érdekes is lehetett volna maga a sztori.
Havas Virág véleménye:
Több ember is rossz véleményt fogalmazott meg erről a könyvről a környezetemben és azt kell mondjam egyetértek velük. Ex-úszó, ex-bajnok, ex-élsportoló stb. ha nem ültette volna bele a sztoriját a szokásos, elcsépelt erotikus maszlagba ki lehetett volna hozni valami jót is ebből a regényből, de így inkább csak a papír elpocsékolásának nevezném a kiadását.
Fekete Nóra véleménye:
Úgy vettem a kezembe a könyvet, hogy ne előítélettel olvassam el (elolvastam előtte az itt leírt véleményeket is), hanem nyitottan és érdeklődve. Azt hiszem, sikerült. Nem zavart az idők közti ugrás, a vissza-visszatérések előző történetekre. A 26 éves lányra voltam kiváncsi, aki kora ellenére végigélt egy olyan életet, ami talán ha 70 évbe beleférhet. Nem tisztem pálcát törni szexmániás élete fölött. Kiírta magából, talán amiatt is, hogy ha csak tisztán ír egy könyvet, nem érdekel senkit. De a botrányszag miatt az is elolvassa, aki bőszen hirdeti a környezete és önmaga előtt is, hogy ilyen "szemetet" biztos nem olvasna soha. És lám....Mindenkinek volt róla véleménye, ha jó is, ha rossz is. S a célját azt hiszem elérte. Vettem a fáradságot, s utána olvastam, hogy mi történt vele azóta, s találtam egy cikket.

http://vs.hu/sport/osszes/el-kellett-mondanom-mi-zajlik-az-uszodaban-interju-szepesi-nikivel-1008#!s14

Kiragadnék belőle egy mondatot:

"A szexről nyilván azért volt szó a könyvben, hogy eladhatóvá tegyük, és így minél több emberhez eljusson, de a molesztálás volt a fő cél, amiért a könyv megszületett."

És ehhez nincs mit hozzátenni.

Schwarcz Kriszti véleménye:
A kategória választásnak megfelelő. Kevés könyvet hagyok félbe, de ezt majdnem sikerült. Ha nem a könyvkihívás részeként olvasom, biztos hagyom a fenébe! Lakótelepi gyerek voltam, nem botránkozom meg a csúnya vagy alpári stíluson, ez egy dolog.. De el nem tudom képzelni, hogy egy fiatal élsportoló élete ennyiről szóljon! Ha megfeszülök, sem értem, miért kellene irigyelni vagy sajnálni Őt. Próbáltam legalább tanulságot levonni, nem sikerült. 10 pontból sajnos nulla...
Ferenczik Adrienne véleménye:
Elektronikus formában valakitől megkaptam ezt a könyvet, és egyszer metrózás közben felfedeztem, hogy ez is rajta van a tabletemen, nos, abban a pillanatban győzött a kíváncsiság, és elkezdtem olvasni. Néhány megálló után rádöbbentem, hogy olyan könnyen olvasható, hogy ez egy olyan köny, aminek egy nap alatt a végére lehet érni, úgyhogy jó lesz a könyvkihívás kategóriájához. Egy nap alatt a végére is értem. Többet nem is lett volna érdemes rászánni. Mit is írjak: a szerző úszó karrierjéről szóló történetek jobban érdekeltek, mint az, hogy milyen férfiakkal volt dolga. Úgy vagyok vele, mindenki úgy él, ahogyan akar, ha ő így, hát így, az viszont megdöbbentett, hogy a könyvben többször is utalt arra, hogy ő úgy gondolja, mi, olvasók irigyeljük azért, amilyen életet élt, mert mi is így szeretnénk élni, csak nincs rá lehetőségünk, vagy nincs hozzá elég bátorságunk. Ezen azért egy "icipicit" elmosolyodtam...
Éliás Klaudia véleménye:
"Természetesen már az első este dugtam vele." Ez a mondat mindent elmond a könyv lényegéről, írójáról, életstílusáról. A témát, a benne szereplő személyeket most félre téve is azt kell mondanom, hogy ez egy borzalmas könyv. Szörnyen van összerakva. Időben össze-vissza, követhetetlenül ugrál, egyik mondat jelenidő, a következő már múlt idő. Egy szóval szörnyű. Megfelel a kategóriának, amibe beleválasztottam. Áldom az eget, hogy csak kölcsön kértem, nem megvettem. Totál pénzkidobás lett volna. (Könyv esetében ritkán mondok ilyet.)
Ling Edina véleménye:
Hát...Kezdjem azzal, hogy rosszabra számítottam. Nekem nincs problémám a szabad szájúságával. Egyetlen gond, hogy csapong a történetek, az idő között sokszor összefüggéstelenül. Egy jó lektor nem ártott volna hozzá. Ha őszinte akarok lenni, mielőtt a könyv megjelent volna és mindenhol őt szapulták, azt sem tudtam, hogy kicsoda. Ez valszeg az én problémám. A szexjelenetek olyanok amilyenek, de a versenysport részéről igazán érdekes volt olvasni.
Hegyi Nikolett véleménye:
Hat...ez tenyleg egy rossz konyv volt...Sajnalom, a top 10 legrosszabbakban benne van. Nem csak a tortenet miatt, hogy milyen eletet elt, aztan elvarja hogy sajnaljak (ertsd, aki ennyit keres, annak illenek felreraknia es biztositania a sajat es csaladja lakhatasat, ha mar az edesanyjaval lakik, szerintem ez a normalis)...oke, biztos vannak nem fair dolgok, oke, ki kell beszelje magabol, de...nem adott sokat...emellett nyelvezetileg sem ertekelheto. Pornograf konyvnek nevezni valamit, amiben van par csunya szo. Meg csak pikans sem volt. Sajnalom, nem ajanlom senkinek. 10/2 max!
Vincze Edit véleménye:
Mit is írjak? Szepesi Niki is többször megfogalmazta, ha egy férfi éli így az életét, Casanovának nevezi. Ha nő, akkor kurva. Mindenesetre elég kicsapongó és élvhajhász a csaj. Ha elvonatkoztatok attól, hogy ez a valóság, még szórakoztatónak is mindanám.
Kinga Grünert véleménye:
Igazság szerint nem nevezném könyvnek. Csapongó, olyan "dicsekszel, vagy panaszkodsz?" hablaty áradat. Teljesen megértem a rossz véleményeket, kivéve a "szerző" véleményét a mai fiatalokról és a mai világról. Lehet, hogy csak én vagyok naiv, de ha ilyen rossz a helyzet, akkor nagy bajban vagyunk. Bő 10 évvel vagyok idősebb a hölgynél, de ennyire nem mehetett tönkre a világ, hogy az ő, és az általa általánosnak tartott erkölcs és viselkedés legyen a jellemző. Én még reménykedem...
Tóth Brigitta véleménye:
Nem véletlen, hogy éppen ebben a kategóriában választottam a könyvet, tényleg csak rossz véleményeket hallottam róla. Ha nem lett volna egy ilyen kategória, szinte biztos vagyok benne, hogy nem olvastam volna el.
Nem épp egy szépirodalmi mű, a stílusa egyáltalán nem tetszett... Az életstílus, amit a könyvben megjelenít sem igazán az én világom, de ha neki így (volt) jó... és, amint írta is:
"Ha valaki bevállal egy ilyen őszinteségrohamot, ha valaki ilyen nyíltan, gátlások nélkül vall az életéről, annak is a legintimebb pillanatairól, akkor készüljön fel a legrosszabbra."
Végvári Edina véleménye:
A rossz vélemények alapján én sokkal rosszabbra számítottam, mint amit végül kaptam.
Tény, hogy ez nem egy díjnyertes könyv, Szepesi nem író, és szerintem nem ártott volna egy jobb szerkesztő is a könyvhöz. Mindenesetre elég hamar elolvastam. Ami végig kérdőjel maradt számomra: honnan jött neki ez a végzet asszonya önkép?
Hogy a történetben mennyi az igazság, azt nem tudom, nem is nekem kell eldöntenem. Viszont van itt valami: "...történetem korántsem egyedülálló. Sokkal inkább kortünet. Egy felgyorsult, érzelmeit vesztett, felszínes világ lenyomata". Igazságtartalomtól függetlenül, szerintem, erről is szólt ez a könyv. Nem bántam meg, hogy elolvastam.
Eszter Török véleménye:
Nekem nem tetszett ez a könyv. Szepesi nagyképű, önző és nem túl szociális. Lehet, hogy kiváló eredményeket ért el az úszással, de mint ember nem lett értékes szememben ezután a könyv után. Nem egy irodalmi alkotás az én világomban, sem fogalmazásban, sem szerkezetében. Alátámasztotta a kategóriát, amibe besoroltam.
Hornyeczki Anna véleménye:
Sokáig kerestem ebben a témakörben, de ez volt az egyetlen olyan könyv, amelyről ténylegesen csak rossz véleményeket hallottam.
Nem tudom mennyi fogyhatott a könyvből, mennyien vették meg, de én biztos, hogy egy forintot nem adtam volna érte.
Indokolatlanul sok benne a káromkodás, ami kifejezetten taszított. Én nem ítélem el, ő döntött, hogyan él, de kifejezetten idegesített, hogy többször is leírta, hogy ebbe és ebbe a srácba szerelmes,többet jelent neki. Ahhoz képest elég érdekesen elintézte az összeset. A szerelemhez is kell intelligencia, amit nála sajnos nem fedeztem fel.
Biztos vagyok benne, hogy a lelki sebek, a megpróbáltatások, a családja szétesése, az, hogy senki nem becsülte, tisztelte kellőképpen, közre játszott, hogy ilyen felszínes életet élt.
Jól meglovagolta ezt a témát, de kiváncsi lennék vajon mennyien vették volna meg a könyvet, ha az a címe, Én, Szepesi Nikolett...
Horváth Alexandra véleménye:
Borzalmas. Olyan ember miėrt ad ki könyvet aki mėg írni se tud? Nem tetszett ės ha nem lenne ez a kíhivás mėg a felėig se olvastam volna el.
Az egėsz arról szól csupán, hogy mikor kivel hol ės hogyan. Nem tudom eldönteni, hogy dícsekedni akar, hogy hány fėrfit tudott az ágyába cipelni vagy botrányt akart kelteni.
Hegedűs Péter véleménye:
Őszintén nyilatkozott mindenről, miközben volt benne elég nagy adag önimádat.
Nem tudom eldönteni, hogy igaz-e minden ami le van írva. Helyenként nekem túl vulgáris,
nem biztos, hogy elolvasnám még egyszer, nem kötött igazán le.
Nagy Rebeka véleménye:
Ez a könyv megbotránkoztató és szerintem néhol túlzás. A sok trágár szó, az önfényezés, mások lekicsinylése nem igazán tetszett. Nem tudom mennyire valódiak a történetek, mert mint tudjuk sok írónak nagy fantáziája van. Nem lenne meglepő számomra, ha a fele sem lenne igaz. Az, hogy valaki ennyire könnyűvérű, azt meg jobb lett volna, ha megtartja magának. Elég bátor volt, hogy ilyen intim könyvet írt magáról. A véleményem az ilyen lányokról, nőkről, most sem változott, nem kedvelem jobban őket. Remélem nem kell még egyszer elolvasnom.