ADATLAP
És ami mögötte van
Három átlagos harmincas nő. Az egyik már régóta feleség és családanya; a másik bár egyedülálló, de odaadóan neveli a kisfiát; a harmadik gyönyörű, tehetős üzletasszony. Nem is lehetnének büszkébbek és boldogabbak. Látszólag.
Tizenöt évvel ezelőtt egyforma esélyekkel léptek ki a nagybetűsnek nevezett életbe, a sors mégis különböző utakat tartogatott számukra. Kriszta, Eszter és Viki az érettségi találkozóra készülve idézik fel múltjuk legjelentősebb fordulópontjait, azokat az eseményeket, melyekre szívesen emlékeznek vissza, és azokat is, amelyek megbéklyózzák a jelent, sőt talán a jövőt is. Mindazt, amiről a hétköznapokban nem beszélnek, ami a látszat mögött lapul.
A magyar valóságban játszódó történet főszereplői nem rendkívüli hősök, drámáik sem világméretű katasztrófák: olyasmik, amik akár az olvasó számára is ismerős események, érzések lehetnek. A könyv személyes hangvételű emlék arról, milyen volt gyermeknek lenni a nyolcvanas, kamasznak lenni a kilencvenes években, és hogyan váltak az ezredfordulót követően felnőtté a mai "harmincasok" - az a generáció, amelyben egy szabályozottabb korszak neveltetése csap össze a "modern világ" hol pozitívumot, hol negatívumot tartogató újdonságaival....
Mészáros Ágnes véleménye:
Nagyon tetszett a regény!Az elejétől a végéig. Azt hiszem sok fiatal,legyen az lány vagy fiú,hatalmas reménnyel és céllal indul neki a nagybetűs életnek,úgy ahogy a regény főszereplői.Aztán az évek során érik őket kudarcok,csalódások,stb....Van aki fel tud állni belőle és van aki nem.Mindenki azt hiszi a másiknak sokkal jobb élete van.
Ez könyv rávezet minket arra,hogy lássunk kicsit mélyebbre a felszínnél,mert hiába szép a külső,és hiába a gazdagság,a munkahelyi siker,ha belül teljes reményveszett!