ADATLAP
És mégis őrizetlenül
...
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
A 60as èvek Budapestjèn jàtszòdik Mariann ès Àdàm törtènete. Jò volt megint elovasnom, ismetem màr a törtènetet, de mègis olvastam, olvastam, olvastam... a vège nem lezàrt, mint a legtöbb Szilvàsi könyvnek, csak hadd gondolkodjon az olvasó . Vajon hogy is vègződött? Sejteti az ìrò a befejezèst, de azt is engedi, hogy az olvasó kèpzeletèben hogy fejeződik be a tötènet.
Kemendi Tímea véleménye:
Bár maga a történet nem tetszett túlságosan, azért jó volt olvasni, mennyire más világ volt akkoriban Budapesten. Egész végig azt vártam, mi lesz, ha eltelik a 3 hét, mit fog szólni a lány, mi lesz velük stb. Aztán ahelyett, hogy történt volna valami, vége lett a könyvnek. Kicsit fura, de egyszeri olvasmánynak elment.
Szabó Rita Zsuzsa véleménye:
Olvastam már néhány Szilvási regényt. Én ezt is szerettem, de nem lett a kedvencem tőle.
Olyan lefekvés előtt belealudni való regény.
Amit viszont én mindig szerettem a könyveiben azt ebben is megtaláltam. Olyan igaziak a szereplők. Semmi sem túl mesés, vagy meseszerű. Valóságos életek, valóságos helyzetek!
Krolopp Judit véleménye:
Azon kívül, hogy a történet fordulatos és kíváncsi voltam a végére, nem sok jót találtam a könyvben. A szereplők a végletekig sarkítottak és kidolgozatlanok, Mariann - akivel szimpatizálni kellene - egy gyenge, magatehetetlen báb, nem tudom, az anyja mit gondolt, mire szánta a lányát. Ádám - ahhoz képest, hogy okos - rettentő bután tud viselkedni. Az egész történet hiteltelen, olyan mint egy jól-rosszul megírt tanmese. Az egész könyvben a helyszínek voltak a legjobbak, Budapestiként jó volt elképzeli, milyen volt a város a 60-as években.
Horváth Kitti véleménye:
Nagyon régen nem olvastam Szilvásit, és el is felejtettem, milyen bosszantó, hogy nyitott véget hagy a könyvnek, képzeljek bele, amit szeretnék. Ettől eltekintve természetesen imádtam, egy nap alatt elolvastam. Egyetlen dolog zakatol bennem végig, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, ha mindig képesek lennénk megmondani az igazat.
Gy.né T. Anikó véleménye:
Jól indult a regény, helyes fiatal pár, úgy tűnik összeillenek. Aztán jönnek a gondok... Ádám sokkal önfeláldozóbb, segítőkészebb, csak sajnos elbeszélnek egymás mellett. Mariann kicsit elkényeztetett, nem is tud megbírkózni a problémákkal, ezért végül a könnyebb megoldást választja.Ezúttal nincs happy end, de ezzel együtt is nagyon tetszett a regény.
Szebek Katalin véleménye:
Szeretem Szilvási könyveit, különösen a fiatalokról szólókat. Megtudni milyenek voltak, hogy gondolkodtak, hogy szerettek. Könnyű olvasmány, a történet sodor magával. A végkifejlet természetesen várható, de a karakterek így is szerethetőek és viselkedésük a kor(uk)nak megfelelő.
Ambrus Andrea véleménye:
Tiszta karakterek, kiszámítható, hibás, de érthető döntések. Olykor a szereplők naivitása, magába zárkózása, hallgatása eltúlzott, de a felnőtté válás küszöbén mindez megbocsátható. Könnyed, nyári olvasmány, egy lendülettel elolvasható.