ADATLAP
Ígéret (Belle 2.)
Amikor kitör az első világháború, Belle Reilly férje, Jimmy beáll katonának, és Észak-Franciaország halálos lövészárkaiba vezénylik. Belle képtelen tétlenül várakozni, és önként jelentkezik frontszolgálatra. Őt is Franciaországba küldik vöröskeresztes mentőautó-sofőrnek.
Belle a frontvonal mögött a maga mindennapi, kegyetlen valóságában tapasztalja meg a háborút, amelyben mindent elveszíthet, amit szeretett és amiért egész életében küzdött…Tiltott szenvedélyek, hűség és szerelem közt vergődve súlyos döntéseket kell hoznia. Vajon engedni fog a háború sötét erőinek, vagy közbeszól a sors, és végül megtalálja a boldogságot?...
Bodorics Anikó véleménye:
Nagyon szeretem Lesley Pearse könyveit, mindig magukkal ragadnak, bár közben sokszor az jut az eszembe, hogy "ne már", ennyi rossz és ilyen váratlan jó dolgok nem történnek meg az emberekkel. Az első részt nem olvastam, de nem is hiányzott, úgy éreztem, hogy minden fontos előzményt megismertünk. Nem ez lett a kedvenc Lesley Pearse történetem, de adott néhány kellemes napot.
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Olvasva az első részt, rögtön felkeltette a kívácsiságomat, mit jelenthetettm amit Etienne mondott Bellnek a búcsújukkor. Ebben a könyvben kiderül.
A világháború idején játszórik a történet, részletesen bemutatva a háborút, illetve azt, mit élhettek át az emberek a fronton, haza térve sérültként, hozzátartozóként.. Emiatt is sokkal jobban tetszett, oda kötött a fotel mellé, mint az első kötet.
Belle vívódik férje és megmentője között. Ismét számos megpróbáltatáson megy keresztül, kezdve babája elvesztésétől férje sérüléséig. örlődik a szeretet, becsületesség és a szerelem, szenvedély között. Ő maga beáll önkéntes sofőrnek barátnőjével a háború alatt. Testközelből tapasztalja, milyen is a háború és annak következményei.
Végül a sors mindent elrendez...
Molnár Henrietta véleménye:
Belle életének további alakulása ismételten magával ragadott a második részben is. Szerelemről, háborúról, a választásról két férfi szerelme között, melyet a sors oldott meg. Garth halála nem várt fordulat volt, Etienn feltűnése után sejteni lehetett, hogy a könyv végén újra egymásra találnak, bár Jimmy halálára nem számitottam. Ha jól tudom, van egy harmadik része is a sorozatnak, remélem, hamarosan magyarul is olvasható lesz.
Bérci Zsanett Diána véleménye:
A Belle sorozat 2. (tudomásom szerint befejező)része. Nekem ez a könyv sokkal, de sokkal jobban tetszett mint az első rész. Szerintem még több izgalom, még több cselekmény , és váratlan fordulat. Olvastatta magát.Olyan érzésem volt, hogy még, még még, mert tudni szeretném, hogy mi lesz a vége.)) Kicsit szirupos, de jó:)
M J véleménye:
Most olvastam először Lesley Pearse könyvet, ebből kiderül, hogy a könyv előző részét sem olvastam. Nem is hiányzott a könyv megértéséhez. A könyv olyan időszakban játszódik amit a történelem tanulmányaink alatt mindannyian jól megismertünk, szerelmi szállal persze.
Élvezetes, dinamikus, néhol egy kicsit túl részletes, de összességében jól olvasható élvezetes könyv.
Dudás Vera véleménye:
Fantasztikus volt. Még mindig lenyűgöz az írónő stílusa, a fantáziája, a részletessége. Sajnálom, hogy véget ért, kicsit talán sziruposra sikeredett, de ettől függetlenül nagyon élveztem.
Csákics Krisztina véleménye:
Az már a regény legelején kiderül, hogy ez az írónő Belle című könyvének folytatása (azt nem olvastam), kellemes romantikus lektűr, amihez az első világháború szolgáltat hátteret. Régen nagyon szerettem Pearse regényeit, ez sem okozott csalódást, de olyan nagy katarzist sem. Érdekes volt a frontvonal mögött szolgálatot teljesítő egészségügyisek, utánpótlást biztosító személyzet munkájának bemutatása és megrendítő volt arról olvasni, hogy a háború iszonyai mellett a spanyolnátha járvánnyal is meg kellett birkózni. A szerelmi szál kimenetét az első harmadban tudni lehet, nem okoz meglepetést. A könyv szórakoztató irodalomnak, egy tengerparti nyaraláshoz tökéletes, műfajában teljesen rendben van, de semmi különös, van Pearse-nek jobb könyve is.
8/10 pont. (03.10.)
Tanács Katalin véleménye:
Ez a könyv a kedvenc írónőmtől van.Imádom olvasni a könyveit,egyszerűen letehetetlen.Tartalmas,könnyen olvasható.Szerelemről,szenvedélyről és összetört szívekről szól.Remélem még sok könyvet olvashatok tőle.
x y véleménye:
Akármennyire is megérdemelte volna Belle az előző kötetben már átélt szörnyűségek után a csendes és nyugodt életet szerető családja körében és hőn áhított kalapos boltjával egyetemben, az I. első világháború kegyetlenül közbeszólt.
De Belle most is megmutatta erős oldalát, ahogy kitartásával és állhatatosságával próbálta legyűrni az élet nehézségeit.
Nagyon örültem, hogy olvashattam megint róla és a családjáról, mégis, a háború borzalmai és következményei ellenére is, a kelleténél egy hajszálnyival rózsaszínűbb volt ez az egész történet.