ADATLAP
Így emlékezz rám
Lizzie-re egy internetes társkeresőn talált rá a szerelem egy sármos és tehetséges festőművész képében, aki nemsokkal azután feleségül is veszi. Imádott kutyájukkal hármasban élnek, minden vágyuk a családalapítás, miközben a férfi művészi karrierje is felívelőben van. Zach sötét és gyötrő emlékeket őriz a gyermekkorából, ezért mindennél és mindenkinél jobban ragaszkodik Lizzie-hez. Még az életénél is jobban.
Azután, egy nap megtörténik az elképzelhetetlen…
Egy évvel férje halálát követően Lizzie elzarándokol a tragikus baleset helyszínére, ahol legnagyobb megdöbbenésére egy csokor virágot talál egy bizonyos Xeniától. Ki ez a Xenia, és mi köze van Zach-hez? Lizzie rajongva szerette a férjét, még akkor is, amikor úgy döntött, elhagyja. De vajon tudta-e kivel él együtt? Mi van akkor, ha az az ember, akivel megosztotta az életét, egészen másvalaki volt, mint akinek látszott. És hová rejtőzhet a múlt elől, ha az újra feltámad, hogy jogos jussát követelje?...
Katona Annamária véleménye:
Az időrendi bemutatás szempontjából hasonló, mint a Lány a vonaton. Naplószerűen végigköveti Lizzie és Zach mindennapjait, illetve múltját. Fokozatosan vezet rá arra, hogy milyen is tud lenni egy pszichiátriai betegség, és arra, hogy ezt a közvetlen családtag hogy éli át, mi az a pont, ahol már le szeretné zárni a kapcsolatot.
Kicsit csalódás volt a vége számomra, de ennek ellenére nagyon izgalmas könyv, érdemes elolvasni.
Szekér Alexandra véleménye:
Hát nagyon régóta kerestem ezt a könyvet, mert nem tudtam a címét. Amint véletlenül a kezembe akadt a könyvesboltban, már meg is vásároltam. Elképesztő egy olvasmány volt, pont olyan amilyet szeretek. Végig izgulni a végét, alig bírtam letenni.
Ahogy olvastam és ahogy kerültek elő Zach jellemvonásai, egyre inkább arra gondoltam, h tényleg vannak ilyen beteg emberek az életben, kitudja kivel hoz minket össze a sors. De Lizzie nem tudott semmiről, kissé butácska lány volt, aki még az erőszak után is kitartott a párja mellett, és csak akkor akarta elhagyni, amikor kiderült, nem akar babát. A végén csalódtam egy kissé, de érdemes végig izgulni a könyvet. Mindenkinek ajánlani tudom!!
Réka Babarczi véleménye:
Imádtam! Mérce az idei évek könyveihez. Tökéletes jellemrajzok, egész végig fenntartható érdeklődés, slusszpoén a végén. Nem tudtam egész végig eldönteni, hogy mi lesz a vége, semmi kiszámíthatóság nem volt benne, pont ettől volt annyira izgalmas. Nagyon jól játszott az idővel, ahogy a múlt és a jelen eseményei között ugrált.
Szabóné Kicska Mónika véleménye:
Nem olvastam el a könyv ismertetőjét, kaptam a könyvet, így azt gondoltam, hogy egy romantikus könyv lesz. Így aztán meglepődtem, amikor egy krimi formálódott ki a történetből. Izgalmas, mozgalmas könyv, nekem néha félelmetes volt. Végig fent tudta tartani az érdeklődésem, és a befejezés sem úgy alakult, ahogy én sejtettem, úgyhogy sikerült elhitetnie velem az írónőnek, amit szeretett volna…
Lévai Katalin véleménye:
Nagyon izgalmas könyv. Érdekfeszítő. Folyamatosan fenntartja az érdeklődést, az ember olyan részleteket tud meg a következő oldalon, amelyekre végképp nem gondolt volna. Tényleg nem lehet tudni, hogyan fog alakulni a történet. Végig azt érzi az ember, hogy tényleg nem halt meg a férj és bosszúból kísért. Nagyon tetszett, érdemes elolvasni.
Horváth Kitti véleménye:
Alig vártam, hogy a kezembe vegyem a könyvet, a címe, a kiadója és a fülszövege miatt tudtam, hogy nem okoz csalódást. így is lett. Lebilincselő regény, teljesen beleéltem magam Lizzie lelki kálváriájába, döbbenetes volt a férj múltja, titkai, hazugságai. A végkifejlet annak ellenére ledöbbentett, hogy végig lehetett sejteni, mi az igazság. Nagyon izgalmas könyv, letehetetlen, ajánlom mindenkinek.
Nemeth Monika véleménye:
Az érzékeny és féltékeny férfi, akit a felesége halottnak hisz, a halála évfordulóján elkezd jeleket küldeni a múltból. Mi történhetett? Valóban nem él már? Meg kell-e ijednie Lizzie-nek, amikor éjjel rebben a függöny az ablakon? Sabine Durrant remek lélektani regénye elkalauzolja az olvasót egy szenvedélyes párkapcsolat legmélyebb rétegeibe, szurkolunk a szimpatikus hősnőnek, és az utolsó lapokig izgulhatunk a válaszokért.

Izgalmas, fordulatos, olvasmányos,s néha a hideg futkos az ember hátán.
Érdemes elolvasni!