ADATLAP
Ölni tudnál érte
Sin City. Bűnváros, így csúfolják Basin Cityt. És nem alaptalanul… Diwght McCarthy valamikor menő fotós volt, de ma már kénytelen beérni azzal, hogy in flagranti képeket készít válóperes ügyekben. Annak, hogy ilyen mélyre süllyedt, egy nő volt az oka. Egy olyan nő, hogy ölni tudnál érte, ahogy barátja, Marv mondja. És ez a nő, Ava, most visszatér életébe....
Szalai Adél véleménye:
Elég nehezen szántam rá magam, pedig kb 1óra alatt a végére jut az ember vele. Nem szeretem a képregényeket, nem sok mondanivalójuk van. Tipikus sztori ez is, mint mindig a nők miatt van minden. A szeretet nőért mindenre képesek...még ölni is. Talán jövőre elolvasom ugyanebbe a kategóriában a másik részét....talán.
Kuli Anna véleménye:
Eléggé kiszámítható történet, végül is a karakterek sem olyan túl jól kidolgozottak, mint egy regényben, viszont fantasztikus az illusztráció. Lenyűgöző képi világa van, holott feketefehér az egész. Érdemes átlapozni, ha nem is olvassátok el. Amúgy meg, lehet a sztori sem rossz, olyan átlagos amerikai filmes.
Deák Rita véleménye:
A helyszín: Basin City. De ezen a néven nem emlegeti senki. Sin City. Bűnváros, így csúfolják. És nem is alaptalanul. Dwight McCarthy valamikor menő fotós volt, de ma már kénytelen beérni azzal, hogy in flagranti képeket készít válóperes ügyekben. Annak, hogy ilyen mélyre süllyedt, egy nő volt az oka. Egy olyan nő, hogy ölni tudnál érte, ahogy barátja, Marv mondja. És ez a nő, Ava, most visszatér az életbe. Frank Miller korszakalkotó műve alaposan felforgatta az amerikai kommersz comicsról kialakult képet. Az európai képregény és a film noir legnagyobbjai előtt tisztelgő fény-árnyék játékkal egyedi és eredeti stílust teremtett, amelyet a 2005-ben készült adaptációnak köszenhetően a filmtörténetben is új fejezetként jegyeznek. Vigyázat: nem gyerekkönyv.