ADATLAP
Újjászületés
Jamie Morton hatéves, amikor új lelkész érkezik New England-i kisvárosukba. Charlie Jacobs a feleségét és a kisfiát is hozza magával. Mindenki szereti őket, Jamie pedig valósággal rajong a fiatal tiszteletesért, aki szórakoztató elektromos kísérletekkel teszi érdekesebbé a heti bibliaórákat. És hogy a titkos elektromosság mi mindenre használható, az akkor derül ki, amikor Jamie bátyja elveszti a hangját, Jacobs pedig egy általa kifejlesztett szerkezettel meggyógyítja.
Az idillnek egy autóbaleset vet véget: a lelkész elveszti a családját, és kifordul önmagából. Nemsokára el is bocsátják, és Jamie azt gondolja, soha többé nem fognak találkozni. Téved. És ahányszor csak útjuk keresztezi egymást, Jacobs a régi filmes zsargon szerint "a változás ügynökének" bizonyul.
A sikeres gitáros és a hajdani lelkipásztor nem szabadulhatnak egymástól. Az elektromos kísérletek egyre ijesztőbbek, Jamie pedig kénytelen közreműködni bennük. Jacobs az élet és a halál közti átjárót keresi. De mi lesz, ha megtalálja? És miért kap egyre sötétebb értelmet ez a titokzatos fogalom: újjászületés?

Stephen King sötét, megrázó regényt ad kezünkbe a függőségről, a fanatizmusról és arról, ami a lét túlsó partján várhat ránk.

Fordította: Dranka Anita...
Kovács Szilárd véleménye:
Bevallom csodálkoztam magamon, hogy nem fedeztem fel eddig ezt a könyvet. Talán azért mert mindig volt másik King történet amit még nem olvastam el? Nem gondoltam volna semmiképpen, hogy ez lesz belőle. Szerintem ellentétben az előttem nyilatkozókkal a történet eleje sem lapos, inkább érdekes. Kissé rávetít az amerikai prédikátorok és vallási szekták világára... A végén pedig igencsak meglepő befejezést kreál...
Dorottya véleménye:
Kicsit lassan indult be, hozta a Stephen King-es szokást. Még a közepénél sem pörögnek az események, de a végére azért belendül. A sztori maga érdekes, elgondolkoztató, néha félelmetes (mi más lenne, ha egyszer Stephen King!? :-) )
Kocsi Viktória véleménye:
Tipikus Stephen King könyv, de sajnos nem mondhatnám, hogy a kedvencem lesz. A sztori azért elég jó és remekül bemutatja egy rögeszmés ember életét. A végén a halál utáni világ eléggé megrémisztett, reménykedem benne, hogy valamivel szebb dolog vár ránk odaát. Az eleje tényleg lapos, de a végéért érdemes elkezdeni! :)
Klózer Kitti véleménye:
Igazi Stephen King sztori, stílus és minden, ami ehhez kell... A könyv felütése, az alapszituáció már hátborzongató :) a közepe néhol lapos, de a végéért érdemes. Iszonyú megrendítő és elgondolkodtató. Erős karakterfejlődés van benne, keretes szerkezetet is véltem felfedezni. Nem spoilerezek, olvassátok el! :)
Korcsek Beatrix véleménye:
Pár napja olvastam ki a könyvet, de nem tudtam azonnal írni róla. Kellett egy pár nap, amíg megemésztettem az olvasottakat. Még mindig a hatása alatt vagyok...
Kicsit nehezen indul be a történet, hosszú a rávezető rész, és nem is igazán izgalmas a sztori. Egész addig míg nem jutunk el az utolsó jelenetekhez. Ott nyer értelmet az egész könyv... Spoiler nélkül elég nehéz írni róla, de annyit azért lehet, hogy nem túl szép síron túli életet képzel el nekünk Stephen King.
Klemencsics Adam véleménye:
Nem lesz a kedvenc King könyvem, pedig nagy rajongója vagyok. A történet kicsit lapos de ettől függetlenül a stílus szokás szerint nagyon magával ragadó.
"Stephen King sötét, megrázó regényt ad kezünkbe a függőségről, a fanatizmusról és arról, ami a lét túlsó partján várhat ránk." - de azért többre számítottunk :)
Szabó Anikó véleménye:
Mint mindig, most sem csalódtam! Szinte egy huzamban olvastam ki a könyvet. A negyedéig nem történt semmi említésre méltó, de végig érezni lehetett, hogy a "nagy dolog" még hátra van. Érdekes megközelítése volt a halál utáni létnek! Leginkább egy drogos látomásának tudnám elképzelni amit leírt. Egy szomorú gondolat fogott el a könyv végén. Nagyon remélem, hogy Mr. King nem "elmenni" készül és nem búcsúnak szánta ezt a könyvet. Minden King rajongónak kötelező olvasmány! Ajánlom!!!!!!