ADATLAP
Üvegváros - A végzet ereklyéi 3.
Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába - még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost - bármilyen áron?
A szerelem halálos bűn, és a múlt titkai is végzetesnek bizonyulnak, amikor Clary és Jace szembenéz Valentine-nal a New York Times nagysikerű sorozatának, A Végzet Ereklyéinek utolsó darabjában.
...
Zara véleménye:
Imádom ezt a sorozatot!!! Nagyon izgalmas volt ismét! Az a baj, hogy a szereplők már nagyon a szívemhez nőttek és már most bánom, hogy egyszer vége lesz a sorozatnak :( Húzni meg nem tudom az időt, mert olvasni akarom a következő részt. Ez egy ördögi kör :D
Tóth Rozi véleménye:
Nagyon tetszett!!! Nagyon sok jó fordulat volt benne! Nagyon örültem amikor kiderült, hogy Jace és Clary nem testvérek, bár erre lehetett számítani. Nem hittem volna, hogy Sebastian Clary testvére. De vajon ő hova tűnt? Alig várom, hogy megtudjam a következő részből!
Pődör Patrícia véleménye:
Fordulatos, ezzel a könyvel lehetne a legjobban jellemezni ezt a fantasztikus könyvet. Nagyon meglepett ami Sebastianról kiderült nem gondoltam volna hogy ő lesz Clary testvére. És az hogy Clary különleges runákat tud alkotni az valami fantasztikus.
Albert Anna véleménye:
Nagyon sok nagyon jó fordulat volt benn, és azt azért már érezni lehetett, hogy Jace nem a Clary testvére. De a Sebastian megalkotása egy kicsit kiforratlannak tűnik, legalábbis az a része hogy milyen könnyedén elfogadják a amikor az igazi Sebastian helyére áll. Az ott nem túl világos nekem. Nagyon jó, hogy a fajok keveredése ilyen sikeres végkimenetelű, megkönnyítve jó néhány szereplő dolgát.
Horinka Zsuzsanna véleménye:
Hasonlóan az előző részekhez, ez is tele van fordulatokkal. Amikor már azt gondolja az ember, hogy mostmár tuti nem tud újat mutatni az írónő, akkor még csavar rajta egyet. Bár azt nem gondoltam volna, hogy Sebastianról fog kiderülni, hogy ő Clary testvére... Végülis Clarynek mégiscsak sikerült a testvérével csókolóznia...
Falusi Krisztina véleménye:
Imádtam ezt a könyvet is az előző kettőhöz hasonlóan. Bár az biztos, hogy ez volt eddig a legizgalmasabb, legpörgősebb, meghökkentő fordulatokkal volt teli (Valentine és az Angyal beszélgetése, Sebastian "megalkotása", Clary összefogás rúnája)... és most végre kiderült minden (remélem nem lesz benne újabb csavar) Jace és Clary testvér-nem testvér viszonyával kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, hogy az írónő hogyan tudja még ezt tovább fokozni.
Vozák Lolita véleménye:
Eddig a nekem ez a könyv tetszett a legjobban a Végzet Ereklyéi sorozatból. Tele volt izgalommal, fordulatos és váratlan csavarokkal és rengeteg humorral, ami csak emelte a mű színvonalát. Tetszett az is, hogy egy kicsit az Árvadászok ”kimozdulnak” és az Üvegvárosba mennek. Talán ebbe a részben tudtam igazán átérezni a szereplők érzelmeit, átélni a helyzeteket. Valentine alakját továbbra is zseniálisnak tartom. Clary karakterével is kezdtem megbarátkozni ebben a részben. Remekül lehet látni a lány fejlődését, és nagyon örültem a Clary-Jace párosnak, szerintem nagyon összeillenek. Rengeteg titokra derül fény és sok félreértés tisztázódik benne, talán ezért éreztem a könyv végén olyan lezártnak az egészet. Várom a következő részt!
Szebegyinszki Szilvia véleménye:
Azt hiszem, ez a kedvenc kötetem eddig a sorozatból.
Az eleje elég nyögvenyelősen indult, az első 100 oldal után letettem, és pihentettem, de az utolsó 400 oldalt gyakorlatilag egy ülésben olvastam végig. Még úgy is kifejezetten szórakoztatott, hogy az egész sztorit lespoilerezték nekem.
Szeretem, ahogy Cassandra Clare ír. A történet jó kis lezárást kapott. Minden szál elvarrásra került a maga rendje és módja szerint. Magnust imádom. Malecből nem volt elég:P Isabelle és Simon pedig úton vannak a kedvencek sorába.
Nem nagyon tudok mit mondani. Úgy volt jó, ahogy volt. Hála az égnek még jó sok Cassandra Clare könyv vár elolvasásra, úgyhogy folyt köv.
Szentpéteri Flóra véleménye:
Már másodjára olvastam a sorozatnak ezt a részét és még mindig ez az egyik kedvencem. Nagyon izgalmas és fordulatos volt. És nagyon tetszett hogy Idrisben játszódott és végre megismerhettük az árnyvadászok otthonát. Nagyon jó volt hogy a vérére minden kiderült és nagyon örülök a Clary-Jace párosnak is. :) Szerencsére ebből a részből sem hiányzott a sok humoros jelenet és minden karakter egy kicsit tovább fejlődött. Már nagyon izgatott vagyok hogy végre az utolsó részt is olvashassam. :)
Farkas Dániel véleménye:
Lényegében csak "muszájból" olvastam el, ha már a többit elolvastam azelőtt.. Hát, igen.. Túléltem. Az biztos, hogy maga a világ meg van, összerakták, viszont nagyon 14-éves-lánynak lett írva, ami egy kicsit diszkriminatív. Magamnak köszönhettem. Nem tudom, hogy elolvasom e a többit.. Meglátjuk. 6/10
Bobor Rebeka véleménye:
Nagyon szerettem. A sorozat is nagyon szuper, könnyedén bele tudom magam élni a szereplők helyébe és a történetbe is. A helyszíneket is nagyon jól leírja, ezért oda is könnyen tudom magam elképzelni. Ja és JACE! 9,5/10
Péhl Annamária véleménye:
Két fejezet között az olvasást meg kellett szakítanom a Bane krónikák 8. és 10., részével,mert visszavonhatatlanul szerelmes vagyok Alec és Magnus kapcsolatába, és Clare nem elégíti ki ezt a vágyamat.
Itt pedig el is érkeztünk a bajomhoz. A sztori nem volt rossz, de utálom, amikor történik valami sokkoló, és arról utána nem beszélnek. Oké, értem, hogy Jace és Clary a főszereplő, de azért a többiek is kaphatnának normális kibontást. Már az első részben sem tetszett, hogy Alec majdnem meghal, erre bumm kapunk a regény végén egy már lábadozó Alecet. Én szerettem volna izgulni, aggódni, kellett volna a dráma!
Itt azt hiányoltam, hogy Alec az Árnyvadászok és az Alvilágiak előtt lép egy olyat, hogy hűha, erre semmi következmény. Mit szóltak a szülei a dologhoz? Mit szólt a közösség? Semmi. Jön egy gyors harc, Clary megint drámázik, Jace megkapja kb. a 3. 4. nevét (Egy CIA kémnek nincs ennyi neve), az Angyal kiosztja a "főgonoszt", és vége.

Összegezve: Nem voltam elájulva ettől a résztől, de azért kezdem a 4. részt. Hátha jobb lesz.
Áman Réka véleménye:
Egy tökéletes sorozat első gyenge eleme. Mivel végig olvastam az előttem elolvasók véleményeit nem szeretném újra leírni azt amit már ők is leírtak azzal viszont teljesen egyetértek hogy túl sok volt az hogy mindenki közel került a halálhoz.
Herceg Mária véleménye:
Végre eljutunk a szereplőkkel Idrisbe, annak fővárosába, Üvegvárosba. Ezzel nem árulok el sok újat azoknak, akik az előző könyveket már olvasták, ott is így emlegetik. Egyre hosszabbak a sorozat részei, egyre több izgalommal. Már a negyedik részt falom.
Hidas Réka véleménye:
Nagyon nehéz erről a könyvről véleményt írni úgy, hogy ne mondjak el semmilyen fordulatot.
Szerintem ez a könyv méltón zárta le ezt a trilógiát, bár úgy gondolom azért alulmaradt az előző kettővel szemben. A történet izgalmas volt, fordulatos, néha túl sok fordulattal és csodálatos megmenkülésekkel (már ha lehet ezt így mondani..). A lényeg hogy engem azért sikerült megríkatnia, és kellően kíváncsivá tennie a folytatáshoz. (Bár azt nem nagyon értem, hogy miért kellett folytatást írni, mivel én teljesen kereknek és lezártnak éreztem ezt a történetet.)
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
Fantasztikus!!! Magával ragadott ez a világ, és a történetnek még nincs vége!! Újabb és újabb dolgok derülnek ki, újabb rétegeket hántunk le az ismert világról és merülünk el a misztikumban. Nagyon tetszett :)
Juhász Réka véleménye:
Az első két kötet tetszett, a Csontváros és a Hamuváros. Igazából ezzel sem volt gondom, érdekes volt a történet, csak egy kicsit túl volt erőltetve szerintem. Ugye volt benne az a csavar, hogy Jace és Clary testvérek, viszont az első két kötetben mindig éreztetett az írónő valamit, ami miatt nem lehettünk biztosak benne, hogy ez igaz-e. Ezért is sajnáltam kicsit , hogy a harmadik kötetben feltűnő Sebastian alakja nem volt eléggé kidolgozva, és az életének története sem, miszerint Valentine titokban nevelte őt fel. Nos én örültem volna neki, ha ez a szál kidolgozottabb lenne, és nem csak ilyen összecsapott, amilyen lett. Továbbá a sok bonyodalom engem zavart, hogy szinte az összes főszereplő közel került a halálhoz, de csodával határos módon megmenekültek, ez engem egy kicsit fárasztott, mert szintén erőltetettnek találtam, viszont Magnus Bane alakja egyszerűen zseniális, nagyon szerethetőre formálta őt az írónő a cselekmény alakulása során. Mindent összevetve ez a kötet is tetszett, de az előző kettőhöz képest szerintem gyenge volt.
Kovács Viktória véleménye:
Egyrészt alig vártam, hogy vége legyen és minden elrendeződjön, másrészt nagyon sajnálom, hogy vége lett. Ebből még újraolvasás lesz :)
Nagyon tetszettek a fordulatok, van ahol egész komplikáltra sikerült. Annak nem örültem, hogy megint meg akarták ölni Simont… szegény, a legártatlanabb és mégis mindenkinek rá fáj a foga. Mondjuk, kicsit aggódok miatta – ugye eléggé nyitva lett hagyva a vége, hogy lesz-e valami baja a rúnától.
Azt viszont nem értem, hogy gondolta Valentine, hogy majd olyat kívánhat Razeltől, ami miatt szörnyű halált halnak a Nephilimek… Elég botor dolog volt ezt feltételezni. Meg is lett az eredménye. Azt meg azért még róla sem tudtam elképzelni, hogy megöli Jace-t. Amúgy se bírtam, de ott igazán megutáltam.
Végeredményében pedig vicces, hogy Clare mégiscsak csókolózott a testvérével :D Van humorérzéke az írónak, azt meg kell hagyni.
Nagyon tetszett a trilógia, és alig várom, hogy újra elolvassam.
Tóth Johanna véleménye:
Imádtam, mit az összes eddigi Végzet Ereklyéi részt. Azt hiszem, hogy erre a könyvekre fel kéne tüntetni, hogy függőséget okoznak. Már megvettem az első előzménykötetét is. Nagy reményeket és elvárásokat fűzök a Pokoli Szerkezetek trilógiához, de szerintem a csalódás esélye nagyon minimális, ilyen zseniális könyvek után.