ADATLAP
Üzenet a palackban
...
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Igen ez tényleg az a könyv, ami megríkat. Két merőben más, mégis annyira hasonló életet-sorsot mutat be. Benne a rengeteg reményt, küzdést, ragaszkodást és elengedést és végül a csodát is megélt realitást. Nicholas Sparks könyvei azok, amelyeket számomra öröm olvasni, de idő kell feldolgozni. De mindet megéri elolvasni!
Gy.né T. Anikó véleménye:
Nagyon szép romantikus történet, tetszett, mint bármelyik Sparks regény. Kár, hogy szomorú vége lesz, de addig annyi csodálatos dolog történik a szereplőkkel, olyan érzelmeket élnek át mindketten, melyet évek óta nem tapasztaltak. A regényből készült film is jól sikerült, Kevin Costner mindig kedvencem volt.
Kemendi Tímea véleménye:
Ismét egy fantasztikus történet. Az első oldalak után beszippantott. Ez már a sokadik Sparks könyvem, de nem tudom felfogni, miért kell majdnem minden regénynek halállal végződni, teljesen más befejezésre számítottam. Néha végződhetne úgy is, hogy "és boldogan éltek, míg meg nem haltak"... Ettől függetlenül remekül megírt történet, kíváncsi lettem a filmre is :)
Rácz Alexandra véleménye:
Őszintén szólva többet vártam a regénytől. Nagyon jónak találtam az alapötletet, egy üzenet a palackban eljut hozzád. A legtöbb nő álma, hogy a Nagy Ő megtalalja. Mégis a regény olvasása közben úgy éreztem, hogy csak egy hagyományos romantikus történet tele klisékkel, kiszámítható volt. A férfi főszereplő azért egészen megnyerő. ☺
Bolla Sára véleménye:
Kicsit csalódtam a könyvben, jobbra számítottam az elején. Szerintem kicsit középszerű volt, bár lehet hogy ehhez a csapnivaló fordítás is hozzátett egy keveset. Nekem valahogy nem jött át, pár átérezhető részt leszámítva. Az alapötlet, a kérdésfelvetések tetszettek, de szerintem sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Renáta Csiki-Kecskés véleménye:
Idén – és úgy általában olvasói pályafutásom során – a harmadik regényt olvastam Nicholas Sparks tollából, s immár egyre inkább azt érzem, sőt, betonbiztos meggyőződésem, hogy Sparks egyszerűen kiváló mesélő. Hogy miért? Mert magával ragad, lenyűgöz és megérinti romantikus lelkem? Nyilván ez is közrejátszik. De az Üzenet a palackban kapcsán néhány nappal olvasása után egyszer csak elkezdtem gondolkodni azon, az utóbbi napokban kivel beszélgettem, ki mesélt nekem a palackokba zárt üzenetekről. Kitaláltad, ki volt a mesélő?
Balogh Erika véleménye:
Ezt a Sparks könyvet eddig még nem olvastam, csak filmben láttam. Örülök, hogy végre sikerült elolvasnom, már régóta terveztem. Ahogy sejtettem, ez a könyv is sokkal jobb a filmnél, nem csalódtam Sparksban. A palackban utazó üzeneteket nagyon szépnek találtam, jó belegondolni, hogy létezhetnek férfiak, akik ennyire érzelmesen, meghatóan, csodálatosan tudnak írni, szívesen olvasnék én is ilyeneket (csak kicsit vidámabbakat…), nem csodálom, hogy Theresa látatlanban is beleszeretett az írójukba. Garrett mérhetetlen hűsége és ragaszkodása nagyon megindító, Catherine igazán szerencsés, hogy ennyire szerette valaki. Sajnáltam is Garrettet, amiért ilyen szomorú dolgot kellett átélnie. Azt ugyan kisebb csodának találom, hogy Theresának sikerült megtalálnia a levelek íróját, de egy könyvben természetesen bármi megtörténhet. Bár azt nem éreztem fairnek, hogy megjelentette az újságban, még ha a neveket nem is közölte le, mégiscsak egy személyes dologról van szó… Garrett felháborodását is megértettem, jogosan érezte úgy, hogy Theresa becsapta, bár tény, hogy a köztük lévő érzéseken ez semmit sem változtat. Theresát is meg tudom érteni, amiért ott hagyta Garrettet, egy ilyen hatalmas szerelem árnyékában élni nehéz lett volna mindkettőjüknek, de mégis mérges vagyok rá miatta, mert ez vezetett ahhoz, hogy Garrett kihajózzon a viharos tengerre a Catherine-nek szóló búcsúlevelével, és megtörténjen ez a szomorú eset. Ennek a könyvnek a végét is megkönnyeztem…