ADATLAP
órarend randevúval
Anika tizennégy éves és gimnazista. A IV/A-ba jár, de szívesebben van együtt a hetedikesekkel, mint saját, túlságosan is gyerekesnek tartott osztálytársaival. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Anika szerelme, Wolfgang szintén hetedikes. Vajon ő is szereti Anikát? Talán nem egészen reménytelen a dolog, hiszen van olyan hetedikes (Stefan), aki megkülönböztetett figyelmet fordít Anikára. Christine Nöstlinger új regényében is az osztrák tinédszerek világával foglalkozik, semmit sem szépítve a valóságon. Bemutatja amindennapos veszekedéseket, az ellentéteket a felnőttek világával, a gyerekek egymás közötti civódásait, az iskolai élet izgalmait, a kudarcokat, a sikereket, a szerelmet, a féltékenységet és azt is, hogyan kerülhet sor a „nagy találkozás”-ra....
Érsekné Liktor Edit véleménye:
Nem most íródott már a könyv, ráadásul túl sokat nem olvasunk az osztrák tinédzserek világáról. Régebben már olvastam a könyvet, de igazság szerint már egyáltalán nem emlékeztem rá.
Anika 14 éves, lázadó tinédzser, nehezen jön ki a szüleivel, gyerekesnek találja az osztálytársait....Szívesebben van a hetedikesekkel, akik befogadják a társaságukba. Közülük az egyik fiú tetszik Anikának, bebeszéli magának, hogy a fiúnak is tetszik. Van egy másik hetedikes fiú, akinek Anika tetszik. A családi balhékról, iskolai ügyekről, fiúkról szól az aránylag rövid történet.

Néha kicsit idegesítő a főhős kislány, valószínűleg azért mert már rég kinőttem a kamaszkorból, de azért tulajdonképpen élvezhető a könyv.
Szabó Emese véleménye:
Egy jó barátom egyik kedvenc könyve.
Sokat nem lehet róla mondani. Egész jó. Kicsit eszedbe juttatja, milyen volt 14 évesnek lenni. Utána napokig a Belga-Hazakísérlek számát hallgattam. Nem is tudtam akkor hirtelen, miről jutot eszembe aza szám, mert màr másik könyvnél is tartottam. Most, hogy ezt a könyvet jellemzem, most ugrott be. Nekem olyan hangulata van.