ADATLAP
Őrök világa
Kirill kisemberből akaratán kívül lett szuperhős, de amikor a párhuzamos világok markában tartó kísérlet nyomára bukkant, elveszítette hatalmát, pozícióját. Újra üldözötté vált, de immár nem csak saját hazájában. Tervét mégsem adja fel, meg akarja menteni a Földet mindenható irányítóinak uralma alól. Ehhez azonban segítségre van szüksége.
Céljának elérése érdekében akár még régi ellenségeivel is hajlandó szövetséget kötni, és különös világok sorát járja be, azt az egyet keresve, amely sikerrel lázadt fel a funkcionálisok ellen.
Az univerzumokon át folytatódó fogócskába Kirill egyre jobban belefárad, és időközben hiába nyerte vissza hatalma egy részét, kételkedni kezd, valóban neki találták-e ki a megváltó szerepét. Persze üldözőit nehéz meggyőzni ennek ellenkezőjéről, márpedig ha nem sikerül, elkerülhetetlenné válik az életre-halálra menő, végső leszámolás.
Az Őrség- és Ugrás-regények sikerszerzőjének újabb kötete sem okoz csalódást a kalandokra és egzotikumra szomjas olvasónak. A Világok őre történetének lezárása a pergő cselekmény és a tarka ötletek valóságos tűzijátékát adja, miközben azon is elgondolkodtat, vajon mi mit tennénk a rendkívüli helyzetekbe kerülő kisember helyében....
Gerencsér Anikó véleménye:
A Világok őre című fantasy folytatása, második kötete. Az első könyv teljesen magával ragadott, nagyszerű volt a felépítése, fokozatosan vonta be magával az olvasót a világába. Az Őrök világa számomra néha kicsit kusza volt, főleg az eleje - olyan érzésem volt, mintha "végigvágtatnék" a világokon, és egyikben sem időznék annyit, hogy alaposan megismerjem; olyan volt, mint egy sietős leltár. A vége már jobban tetszett: lelassult, és morális-filozofikus kérdéseket feszegetett. Főleg a befejezés volt frappáns, szokatlan, olyan megoldást kínált, amit nem vártam volna.