ADATLAP
…lengve int búcsút a kert… Babits Mihály Baján
aján születtem, a termékeny bácskai anyaföldön, húsvét hajnalán. A csillagok az emberek szeretetének, a mindig újrakezdésnek és az életörömnek a képességeivel engedtek utamra. Első verseimet hétévesen elemista irkába írtam, első novellám tizenhét éves koromban jelent meg.
Aztán még néhány - majd jött a bomba, a beomlott falak, szétrobbant életformánk, az éhezés, a kisfiam kalapból csinált cipője, a dzsentrilateiner középosztálynak szívós elnyomása és az annál is szívósabb közdelem a létért....
Szabó Anita véleménye:
Kissé kusza és tagolatlan, mintha hiányozna a manapság annyira divatos szerkesztés és lektorálás. Mindez mellett rengeteg képpel és magánéleti történettel csak köszönöm, hogy ez a könyv kiadásra került. Jó visszautazni szülővárosomba egy előttem lévő korba, amikor még a gimnáziumom a Zirci Ciszterci Apátság fennhatósága volt. Babits fel-fel merül a könyvben, megérkezésével indulunk és távozásával ér véget, a főszerepben mégis inkább Baja és házbeli élet áll, ahol Babits is élt. Az írónő nagyszüleinek állít emléket.