ADATLAP
12 nő voltam
...
I Luca véleménye:
Nagyon szerethető ez a könyv. 12 nő egy férfi szemszögéből egyes szám első személyben. Az írónak igazából (és nyilván) fogalma sincs arról milyen nőnek lenni, időnként abszolút férfi aggyal éli át a helyzeteket, de nem is ez a lényeg. Könnyen olvasható, gördülékeny, érdekes szituációkat ír le és férfias megoldásokat:-) már ha vannak egyáltalán. Nem ajánlom azoknak, akik a női nemet kívánják megérteni, de olvasmánynak mindenképp! Olvasnék még 12 történetet....
Fumacs Tünde véleménye:
Nagyon tetszett a könyv, 3 nap alatt kiolvastam. 12 humoros, olykor meghökkentő, vagy épp drámai történet 12 nőről, akiknek valami sorsdöntő változás hozza meg az életükben a megoldást arra, kik is ők valójában és, hogy hol a helyük a világban... vagy valami ilyesmi, én ezt "olvastam" ki belőle, de az biztos, hogy könnyen olvasható, izgalmas, ajánlom mindenkinek.;)
Békés Barbara véleménye:
Nos, az biztos, hogy ha nincs ez a kihívás, akkor nem olvasom el ezt a könyvet. Sem a leírás, sem a borító miatt nem akadt volna meg a kezemben. Kár lett volna érte. Tetszett a leírás, a 12 történet, nem igazán olvastam ehhez hasonló felépítésű könyvet.
Hutvágner Károlyné véleménye:
Nos ez a könyv egy nagy csalódás volt. Végül a “számjegy van a címében” ponthoz soroltam be, de a novelláshoz is elment volna.
12 novella van benne, melyeknek egymáshoz semmi közük azon kívül, hogy mindegyiknek nő a főszereplője. Bíztam benne, hogy érdekes olvasmány lesz, a könyv borítója is jól néz ki - van, aki ebben a kategóriában olvasta. A legnagyobb kritika, amit meg tudok fogalmazni, hogy a legtöbb történetnek se füle-se farka. (Vagy csak nekem nem jönnek be ezek a modern irományok…) Biztosan van valami hátsó mondanivalója, de én sajnos nem értettem meg. (Pl. valaki Bp-en felszáll a repülőre, és Párizsban leszállva 25 kg-mal könnyebb, majd visszautazva újra a repülőút alatt hízik 25 kg-ot. És ezt minden útja alkalmával, csak azért, mert a pesti pasijának ducin tetszik, a párizsinak pedig soványan…. hát nem tudom, ennek mi a mondanivalója, de nekem semennyi. És sajnos vannak ennél rosszabb történetek is!) Talán a legjobban mégis az zavart, hogy egy férfi író ilyennek látja a nőket. (A 12 történetből legalább 4 volt, ahol a főszereplő nő leszbikus.) Úgy gondolom, a nők nem ilyenek, sajnálom, ha Forgách András ilyeneknek látja a mai, normális, mindennapi nőket! Egy előnye van: gyorsan elolvasható.
Egy biztos, ettől az írótól nem fogok több könyvet elolvasni, akármennyire is dicsérik!