ADATLAP
7esével
Willow Chance egy tizenkét éves zseni, megszállottja a természetnek és diagnosztizálásnak. Nehezen kommunikál az emberekkel, de a fejszámolás mindig megnyugtatja. Willow-t még csecsemőkorában örökbe fogadták, és nevelőszülei mellett minden könnyűnek tűnt, boldog, csendes életet élt… egészen mostanáig.
Willow világa hirtelen tragikusan megváltozik, amikor nevelőszülei meghalnak egy autóbalesetben. A lánynak egyedül kell szembenéznie egy számára érthetetlen világgal. Szerencsére Willow hamar pártfogókra talál, ám a körülmények nem engedik, hogy új otthonra és új családra is találjon. Elindul az embert próbáló harc, melynek hajtóereje az őszinte szeretet.
Megrendítő és egyben felemelő történet arról, hogyan illeszkedhet be egy különc gyerek a világba, és hogyan fogadhatja be őt saját környezete....
Szarka Bernadett véleménye:
Egy csodàlatos történet a másságról, az út keresésről és a reményről. A konklúzió pedig az, hogy mindenki megtalálja azokat az embereket, akik épp hozzá passzolóan furcsák, és mellettük igazán önmaga lehet.
Szarka Bernadett véleménye:
Egy csodàlatos történet a másságról, az út keresésről és a reményről. A konklúzió pedig az, hogy mindenki megtalálja azokat az embereket, akik épp hozzá passzolóan furcsák, és mellettük igazán önmaga lehet.
Sipos Angéla véleménye:
Amikor megláttam a könyvborítót, annak színeit, a piros halat, aki az árral szemben úszik, akkor rögtön tudtam, hogy különleges könyvvel lesz dolgom. Már az első pár oldal alatt megszerettem Willow karakterét. Jó volt belelátni a 12 éves zseni kislány gondolataiba és az ő szemén keresztül szemlélni a világot, akit rettenetes tragédia ért, elvesztette egy autóbalesetben nevelőszüleit. A kislány élete darabokra hullik. A könyvben mindegyik "furapók" szereplőt megkedveltem, akik élete is gyökeresen megváltozott miután az életükbe lépett Willow. A kislány egyfajta kapocsként működik és mindannyian elkezdenek kötődni egymáshoz, miközben mindenki valamilyen jellembeli fejlődésen megy keresztül. Elég érzelemdús, sírós-nevetős könyv. A könyv utolsó pár oldalát pont utazás közben sikerült elolvasnom, ezért jó hogy volt nálam zsepi, mert megkönnyeztem a végét.
Szerintem a könyv jól érzékelteti azt, hogy hogyan lehet egy tragédia után erősnek maradni, túlvészelni és hogy bármilyen nehéz dolog történik az életünkben, akkor is hinnünk kell a jövőben, az álmainkban és abban, hogy később minden jobb lesz! "Ha úgy érzed, elvesztél, ússz az árral szemben!"
Sági-Guth Orsolya véleménye:
Amikor megláttam a könyvet, rögtön tudtam, hogy kézbe kell vennem... És amikor elolvastam a hátulját, tudtam, hogy el kell olvasnom...
Gyógypedagógus vagyok, így nagyon át tudtam érezni Wilow szerepét, karakterét, hiszen napról napra a különc gyerekekkel foglalkozom...tanultam a könyvből!
A kötődés az egyik legnehezebb a különc gyerekek számára, és ez a kis történet szépen leírja, hogyan alakulhat ki, hogyan lehet elfogadottá válni!
Horváth Zsófia véleménye:
Amikor a könyvesboltban ránéztem, tudtam hogy kell nekem ez a könyv. Csodálatos regény egy különc kislány életéről. A történet szomorú, de mégis tökéletesen rabul ejtette a szívemet. Kezdettől fogva tetszett Willow karaktere, és reméltem hogy talál olyan embereket, akik segítik őt ezen a nehéz úton. A könyv szépen bemutatja, hogyan alakul ki a kötödés, és milyen tartozni valakihez.