ADATLAP
A ​kárhozott
A ​kárhozott könyörtelen.

A kárhozott legyőzhetetlen.

A kárhozottnak egyetlen feladata van: hogy öljön azért a személyért, akiért létrehozták.

Nemezist arra teremtették, hogy egy galaktikus szenátor leányát, Sidoniát védelmezze. Egymás mellett nőttek fel, de semmilyen értelemben nem testvérei egymásnak. Nemezis boldogan adná az életét Sidoniáért, és ezt is várják tőle. Ölne is érte, annyi életet oltana ki a védelmében, amennyi csak szükséges.

Amikor az őrült császár értesül arról, hogy Sidonia atyja felkelést szított ellene, a szenátor leányát a Galaktikus Udvarba rendeli. Túszként kell szolgálnia az apja ellen. Nemezis csak egy módon óvhatja meg Sidoniát: ha Sidoniává válik.

Nemezis, a gyilkológép magát Sidoniának álcázva elutazik a császári udvarba, ahol korrupt politikusok és kétszínű szenátorok gyermekeinek körében kell eljátszania a szerepét. A viperafészek minden zuga újabb veszélyt rejt, de Nemezis nem vetheti be ellenük valódi képességeit: mindent kockára tenne azzal, ha leleplezné a titkát.

Amíg a birodalom egyre repedezik és mind jobban fenyegeti a nyílt lázadás, Nemezis megtanulja, hogy több rejtezik benne, mint csupán gyilkos ereje. Igazabb emberségre lel önmagában, mint amilyet a valódi emberek többségénél tapasztal. A veszélyek, akciók és intrikák árnyékában talán épp ez az emberség lesz az, ami megmenti az életét – és a birodalmat....
Békés Nikolett véleménye:
Nem sűrűn szoktam sokkot kapni egy könyvtől, de ettől sikerült. De a szó jó értelmében, annyira sok taktikázás, brutalitás volt a történetben, hogy egyszerűen elképedve olvastam.

Nekem ez a történet nagyon tetszett, tele feszültséggel, izgalommal, pici romantikával és egy karakter hihetetlen jellem fejlődésével, ami talán a legjobban lenyűgözött.
Igen is brutális képet kapunk egy távoli jövőről, ami nem lehetetlen, hogy valósággá válik egyszer.
Csak a mai társadalmunk, aktuális problémáink lettek kicicomázva és a jövőbe helyezve.
Elképesztő bravúros politikai taktikázás zajlik le az olvasó szeme előtt, ha nem figyelünk egy picit máris fonalat vesztve mehetünk vissza pár oldalt.
A kegyetlenkedés nem ismeretlen, e műfaj legtöbbjében megtalálható, de ennyire közel nem éreztem magamhoz még egyik történetben sem.

Nagyon várom a következő kötetet.
Csak ajánlani tudom és kedvenc! :)