ADATLAP
A ​különlegesek regéi
Az amerikai Ransom Riggs a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyvvel tűnt fel (2011). E regény világszerte óriási sikert aratott – nagyszerű film is készült belőle –, majd további két sikerregénnyel (Üresek városa, Lelkek könyvtára) trilógiává bővült. Riggs legújabb, gyönyörű, művészi grafikákkal illusztrált könyvében azokat a regéket írja meg, amelyek a trilógiában szereplő „különlegesek” eredetét és legősibb történeteit beszélik el. A „különlegesekről” szóló szokatlan mesék minden darabja egy-egy meglepetés: sosem az történtik, amire számítunk, a szereplők furák, a fordulatok kiszámíthatatlanok, az atmoszféra pedig különös. Minden történet egy másik világ, de megegyeznek abban, hogy különlegesek....
Liv véleménye:
Egy kicsit a Bogar bárd meséire emlékeztetett, ez a könyv. Rövidke kis történeteket tartalmaz, amik nem különösebben fontosak, de egy kis időre elvisz minket újból ebbe a különös világba.
Mellesleg egy nagyon szép kiadást kaphattunk, a borító is csodálatos és minden történethez van egy illusztráció is, valami gyönyörű az egész.