ADATLAP
A ​szálak Bingstonba vezetnek
Toussaint ​Marcus Moore néger detektívet egy televíziós társaság megbízza egy körözött bűnöző, „Malacka Thomas” nyomon követésével, nehogy az illető, a Te is lehetsz detektív! című tévé--show egyik kiszemelt áldozata meglépjen, még mielőtt az adás következményeképpen szenzációsan „leleplezhetnék”. De még két napja sincs a sarkában Moore, amikor felcsalják telefonon Thomas lakására, ahol vérbe fagyva, holtan találja őt. Mi több, azonnal a tett színhelyére érkezik egy rendőrőrszem is: Moore megérti, hogy tőrbe csalták, a nyakába akarják varrni a gyilkosságot: egy hulla mellett találni egy négert, a fehér rendőrség számára egyértelmű bizonyítéka annak, hogy ő a gyilkos. Moore gyorsan határoz: leüti a rendőrt, és elmenekül azzal a szándékkal, hogy maga fogja kideríteni, ki a tettes. Annak alapján, amit az áldozatról tud, a szálak Bingstonba, Thomas szülővárosába vezetnek. Bevágja magát kéz alatt vásárolt Jaguárjába, és útnak indul, de sietnie kell, mert már nem csupán emberölés hamis vádja terheli, hanem hatósági közeg elleni erőszaké is, s a rendőrség nyilván máris kiadta ellene az elfogatási parancsot…...
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
Kicsit nehezen indult be a sztori. Amikor még a múlt mesélése folyik, az a rész nem igazán kötött le. Aztán jön a nyomozós rész, na az már igen. Elképzelni sem tudjuk, hogy milyen nehéz élete lehetett annak idején egy négernek Amerikában. Az a rengeteg diszkrimináció és tiltás, amiben élniük kellett, biztosan megkeserítette a mindennapjaikat. Ilyen körülmények között kell kiderítenie főhősünknek, hogy ki a gyilkos.
A vége izgalmas volt és meglepett. Egyrészt a rendőrség hozzáállása is, másrészt Moore döntése a párkapcsolatáról. Nem árulok el többet, tessék elolvasni.