ADATLAP
A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója
Június 10. szerda Pandora meg én szeretjük egymást! Ez már hivatalos! Pandora megmondta Claie Nelsonnak, aki elmondta Nigelnek, aki elmondta nekem. Megmondtam Nigelnek, mondja meg Claire-nek, hogy mondja meg Pandorának, hogy és is szeretem. A szerelem szárnyakat ad. Még azon is fölül tudok emelkedni, hogy Pandora napi öt Benson and Hegest szív, és saját öngyújtója van. Ha az ember szerelmes, az ilyesmi egyszerűen megszűnik létezni. A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója elfogultság nélküli bepillantás egy pattanásokkal teli kamasz fiú zűrös életébe. A szülei házastársi összezördüléseit, a kutyájukat, a saját, kínlódó poétaként és "félreértett entellektüelként" megélt életét leplezetlenül bemutató tinédzser, Adrian Mole fájdalmasan őszinte naplója kacagtató és lenyűgöző olvasmány....
Silye Tibor véleménye:
Szerettem olvasni ezt a naplót, mert mindig jól szórakoztatott. Kikapcsolt, és tökéletes olvasmány volt estékre. Adrian nem egy hétköznapi fiú, és nem éppen átlagos. Intellektuel, aki időnként idegesítő, és kissé nehéz elviselni, de egy nagyon rendes srác. Sokat lehet tőle tanulni, és szerintem sok fiatalnak hasznos olvasmány lenne. Kissé sajnálom, hogy csak most olvastam el, mert fiatalon biztosan jobban szerettem volna. Most is szerettem, de akkor talán nagyobb hatással lett volna rám. Kíváncsi leszek a következő hét részre. :)

http://discussion.blog.hu/9999/12/31/level_adriennek
Mike Franciska véleménye:
A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója és az Adrian Mole újabb kínszenvedései nekem egy kötetben volt meg. Sokáig porosodott a polcomon mire rászántam magam, hogy elolvassam. Azt kell, hogy mondjam nem bántam meg. Négy nap alatt megvolt mindkét könyv. A regényben egy kamasz szemszögéből látjuk a történetet, aki egy "felfedezetlen intellektuel", fülig szerelmes egy Pandora nevű lányba és a szülei épp válófélben vannak. Nekem nem kifejezetten a kedvencem ez a napló formában íródott, párbeszéd nélküli regényfajta, de ebben a könyvben ez egyáltalán nem volt zavaró számomra. Nem nevettem végig az egész regényt, de voltak benne gyerekszemmel vicces jelenetek. Később, miután az ember megtapasztalta a regényben leírt dolgokat, teljesen más szemmel néz rá...
Fekete Nóra véleménye:
Kamaszkori szemszögből, kamaszkori problémák. Felnőtt szemmel nézve gyönyörű tükör a felnőttek kicsinyes világáról. Tanulságos és olvasmányos. A szerelem kialakulása, pubertás problémák. Mennyi, mennyi dolog, ami megkeseríti egy kamasz életét. S mégis a legszebb időszak az első szerelemmel.
Serhal Diána véleménye:
Jaj de szeretem az olyan könyveket, amik a gyerekek/fiatal tinédzserek szemén keresztül mutatják be a világot és még intelligensek is. Vagy ahogy Adrian fogalmazott a könyvben: intellektuelek :)
Izgalmas volt, gyorsan elolvasható, pont azért, mert az a "na jó ezt a részt még elolvasom mert érdekel hogy mi történik" típusú könyv- és pont ezért két nap alatt elolvasható és nem alszol :) Nem azért, mert ez a világ legegyedibb, sosem látott könyve. Hanem azért, mert jól értelmezhető, érdekes, mindenki megtalálhat benne valamit, ami magára emlékezteti, és ahogyan maga a főszereplő fiú is, szerethető :)
B-M Bogi véleménye:
Annak idején az a fiú adta kölcsön, akibe fülig szerelmes voltam. Ő persze nem tudta, de számomra rengeteget jelentett ezért ez a könyv. Persze nem igazán a beltartalma miatt... :)
Akkor olvasva viccesnek tartottam Adrian karakterét, a fura nyűgjeit, vagy a farkán való aggodalmaskodását. Fogalmam sem volt, hogy majd én is át kell éljem a válófélben lévő szülők történetét.
Újra olvasva is szórakoztató volt, bár most már más dolgokat láttam meg benne, mint akkor (vagy akkor épp nem).
Bármely korosztálynak szívből ajánlom, igazán szórakoztató!
Müller Judit véleménye:
Újra nagy élvezettel olvastam. A mai napig imádom a karaktereit, a tipikus kiskamasz nyavalygásait. Stílusa szórakoztató, a gyerekeim is imádták. Mindenkinek bátran ajánlom a folytatásait is, nem fognak csalódást okozni azok sem.
Romanyuk Zsofia véleménye:
Nagyon rákészültem erre a könyvre, biztos voltam benne, hogy jó lesz. De nem tetszett. Adrian Mole nyavalygásaiba hamar belefáradtam, nyomasztó volt. A poénok sem ültek. Egyedül Pandora karaktere volt érdekes számomra.
Molnár Krisztina véleménye:
Kamaszkorom egyik meghatározó könyve, imádtam. Akkoriban a sorozatot is játszották, szerintem telitalálat szereplőkkel. Kíváncsi lennék, hogy a mai tizenéveseknek hogy tetszik? Én újra nevettem a régi jól ismert poénokon és tervezem, hogy elolvasom a folytatásokat, amiket még nem olvastam.