ADATLAP
A Baltimore fiúk
A kamasz Marcus mindennél jobban csodálja két unokafivérét: a szikrázóan intelligens Hillelt és az örökbe fogadott, zabolátlan, ám nyílt szívű Woddyt. Elválaszthatatlan hármasuk egyensúlya felborul, amikor barátságot kötnek a gyönyörű és izgalmas Alexandrával, aki mindegyikük szívét megdobogtatja. Érzéseik azután sem halványulnak, hogy egyetemre mennek, és elkerülhetetlenül sodródni kezdenek a Tragédia felé.
Nyolc évvel később Az igazság a Harry Quebert-ügyről elbeszélője visszatér ifjúkora színhelyére, hogy regénnyé formálja a múltat. Amint munka közben újabb és újabb titkok sejlenek fel, lassan kirajzolódik előtte a Tragédia és a családja igazi története; a családé, amelyben az összetartással együtt a féltékenység és a versengés is apáról fiúra száll.

Joël Dicker 1985-ben született Svájcban, jogászként végzett, regényeit franciául írja.
2012-ben jelent meg Az igazság a Harry Quebert-ügyben című regénye, melyet több mint harminc nyelvre fordítottak le, és többek között Gouncourt- és Femina-díjra jelölték. Ez a harmadik regénye....
Tünde véleménye:
Zseniálisan szövi a cselekményszált az író. Már az első könyvét (Az igazság a Harry Quebert-ügyben-t ) sem lehet letenni. Ez kicsit más jellegű, valódi dráma, mélyen emberi.Az egész tökéletesen felépített, a rétegeket, mint a hagyma rétegei, az író folyamatosan fejti fel, hogy a végén választ kapjunk mi történt a tragédia napján. Végig leköti a figyelmet, végig követeli is a figyelmet....csodálatos mű az utobbi időkben az egyik legjobb amit olvastam. Remélem még sok könyvét olvashatobb, több ilyen szépen ívelő "mesére" és tanulságos könyvre lenne szükségünk!