ADATLAP
A Férfi
Mitől boldog egy férfi? Miért van a férfiaknak szükségük pótmamára? Dr. Csernus könyvéből a nők és a férfiak is választ kaphatnak ezekre az izgalmas kérdésekre...
Szilágyiné Orsolya véleménye:
Nagy reményekkel kezdtem el a könyvet, első Csernus kapcsolat. De már az elején feltűnt, hogy semmi újat nem tud mondani. Természetesen meglepődtem az életből vett példáin, mert nekem idegen volt a szereplők gondolkodása. De mivel én teljesen másképp vélekedek dolgokról és szerencsére az életem sem úgy alakul, mint a könyvben szereplőéké, számomra teljesen megdöbbentő volt minden. De különösebben nem nyújtott újat a könyv. Ráadásul tele volt nyomtatási hibával. Nem 1-2 szó, hanem rengeteg :(
Zsaklin Jády véleménye:
Szeretem Csernus Imre stílusát. A tévés műsorában figyeltem fel rá, azóta már voltam előadásán is. Kicsit megdöbbentett a stílusa, ahogyan szinte rákényszeríti az embert, hogy legyen már őszinte saját magához és lássa végül úgy a dolgokat, ahogyan valójában vannak és ne szépítgesse a saját maga áltatása érdekében. Jobb mielőbb tisztában leni a valósággal, mit évekig álomvilágban ringatni, hazudni saját magunknak. Maga könyv annyira nem tetszett, remélem a női változata jobban fog.
Fehér Judit véleménye:
Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit mond Csernus doktor a férfiakról, hogy vajon mi jár a pasik fejében. Reméltem,hogy közelebb jutok a gondolkodásmódjuk megfejtéséhez. Nos, nagyon érdekes & tanulságos olvasmány volt mindenféle történetekről olvasni & tetszett,de őszintén szólva nem lettem sokkal okosabb. Mindenképpen örülök,hogy elolvastam, de fura módon A nő könyv hasznosabbnak bizonyult számomra.
Sinka Zsuzsi véleménye:
Igen, Csernus Imre. A stílusa, elgondolásai és a megfogalmazása. Persze elolvastam a Nőt is. És az az igazság, hogy nem tudom eldönteni, hogy lehet-e ennyire sarkallatosan fogalmazni vagy így felállítani a sztetreotípiákat. Valahol igaz, valahol nagyon kemény és szókimondó. Viszont ha belegondolunk, mégiscsak egy férfi írta. Akkor nagy hazugság nem lehet
Kovács Anikó véleménye:
Ebből a könyvből ráismerhetünk korunk magyar férfitípusára: nem tud leszakadni az anyjáról. A barátnőjében, feleségében is az anyját kapja vissza másodpéldányban.

Érzelmileg sivár, éretlen. Ő az, aki soha nem nő fel a feladathoz. Nem tud felelősséget vállalni. Közben nehezen viseli az érett gondolkodású, magát eltartó, független nőt.
Balázs Dóra véleménye:
Valamiért mindig tologattam az elkezdését, pedig nagyon jó könyv.. Nekem tetszik Csernus stílusa, az, hogy keményen mondja meg a dolgokat, sok emberre csak így hat. Nagy igazságokat ír a férfiakról, hogy ahogyan manapság viselkednek mennyire undorító és nem férfias, közbe ők azt hiszik, így a normális. Tényleg sok a boldogtalan férfi, mert azt hiszik, ha megcsalják a feleségüket vagy a barátnőjüket, vagy drága dolgokat vesznek maguknak, akkor boldogok lesznek és ettől érzik, hogy férfiak, közben pedig magukban kéne rendet tenniük, egy olyan nővel lenne, akivel igazán jól érzik magukat és megtanulhatnák kifejezni az érzelmeiket.
Cserni Katalin véleménye:
Számomra ez a könyv inkább általánosságokat fogalmaz meg, amiket nem lehet kifejezetten csak a férfiakra ráhúzni. Vannak benne olyan részek is, de globálisan nem a férfiról szól. Nem egy használati utasítás :) Viszont egy-két gondolatában magamra ismertem és ezért megérte elolvasni. A nyelvezete tetszett. Eddig még nem olvastam Csernustól, de azt hiszem fogok.
Ficsór Lilla véleménye:
Ez a könyv mindenről szól,csak A FÉRFI-ról nem... Csalódás volt számomra. Üres szavak,mellébeszélés,szöveg szöveg hátán,aminek nem sok értelme van. Alig vártam,hogy a végére érjek. Mitől boldog a férfi? Az olvasottak alapján nem jöttem rá. Minden betegség valami lelki problémából ered. Igaz. Mégis eléggé logikátlanul illeszkedik ez a fejezet az egészbe.Bár az egész felépítése logikátlan. Mintha csak beszélnék,írnék valamit,hogy teljenek valamivel a lapok.De mondhatnánk azt is,hogy AZ EMBER-ről szól...