ADATLAP
A Gellért-hegy titka (Sárosi Felícia történetei 2.)
Két évvel Sárosi Kata kivégzése után a rossz nyelvek miatt Felícia családjának nincs maradása Esztergomban. Budára költöznek, ott próbálnak új életet kezdeni. A kis budai pékségük hamar sikeres lesz, egyre több vásárlójuk van, és úgy tűnik, Sárosiékra ismét rámosolyog a szerencse.Felícia a helyi mendemondákból értesül, hogy a hírhedt és titokzatos Gellért-hegyen egy valódi, hús-vér boszorkány lakik. A lány meg is találja Borcsa nénét, és később titokban feljár hozzá, hogy kitanulja a kuruzslás veszélyes mesterségét. Ám közben sehogyan sem tudja kiverni a fejéből Karvaly Gábort, az esztergomi főbíró fiát. Egy nap megkéri a boszorkányt, hogy valamilyen szerelmi varázslással segítsen neki magához édesgetni az ifjút. A következő boszorkányszombaton ez meg is történik, de a bűbáj végül látszólag nem sikerül. Legalábbis nem úgy, ahogyan azt Felícia szerette volna…...
Kálmán Andrea véleménye:
Fábián Janka ezen kis története is magával ragadó. Szeretem a stílusát, a történeteit, hogy valós helyszíneken játszódnak az események. Ja, és persze a történelmi korok. Sosem volt erősségem a történelem, de az írásain keresztül sokkal nagyobb lett a rálátásom ezekre a dolgokra is.
Lukácsné Velősy Dóra véleménye:
Azt hiszem, beleszaladtam egy olyan julias konyvsorozatba. Pedig az elso resz, amit meg tavaly olvastam, igeretesen indult. Az utolso ket konyv viszont sablonos lett. Az egyre jobban eluralkodo regies beszedstilus pedig egyre idegesitobb lett. Amiket eddig az ironotol olvastam, azok sokkal jobban tetszettek. De nem lehet egy trilogiat felbehagyni, szoval elolvasom a 3.reszt is.
Szalai Szidónia véleménye:
Ez Fábián Janka előző elektronikus könyvének folytatása. Sárosi Felícia és családja életének további alakulását követhetjük nyomon. Az előző könyvéhez képest, ami kevésbé nyerte el tetszésemet, ez már sokkal izgalmasabb és fordulatosabb volt.