ADATLAP
A Long, Long Sleep – Hosszú álom
Rosalinda Fitzroy 62 évig aludt, majd egy csókra ébredt.
Elzárva az altató-keltette álomban, egy hibernáló kamrában, egy elfeledett pincében, a 16 éves Rose átalussza a Sötét Korszakot, amely milliók halálát követelte és alapjaiban változtatta meg az általa ismert világot. Most, hogy a szülei és az első szerelme régen elhunytak, Rose – akit egy rég letűnt csillagközi birodalom örököseként ünnepelnek – egy olyan jövőben ébred, ahol egyesek csodabogárként, mások fenyegetésként tekintenek rá.

Rose mindent megtesz, hogy maga mögött hagyja a múltat és megtalálja a helyét az új világban. Mindeközben egyre jobban vonzódik az őt csókkal felébresztő fiúhoz és abban reménykedik, hogy ő segíthet neki az újrakezdésben. Amikor azonban halálos veszély fenyegeti törékeny új életét, Rose-nak szembe kell néznie múltja árnyaival, mert a jövője múlik rajta....
Hencsei Andrea véleménye:
Összességében tetszett a könyv. Könnyen, gyorsan olvasható, a történet magával ránt. Voltak sejthető szálai, de a vége meglepetés lett. Tetszett az alapgondolat, hogy vajon hogyan élheti meg egy fiatal lány a gyermekkori elnyomás, sanyargatás, kizárás után, hogy a szerelme időközben nagypapa lett és már teljesen más világ vár rá.