ADATLAP
A Melankólia-öböl buja bestiája
A NÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG

A kaliforniai Pine Cove kisvárosának pszichiátere egy haláleset miatt úgy dönt, pácienseinek antidepresszáns helyett placebót ad, így aztán természetesen – vagy inkább mesterségesen – a helyi kocsma látogatottsága jelentős növekedésnek indul. A baj csak az, hogy a forgalom fellendítése érdekében meghívott blueszenész szomorú akkordjai egy kolosszális, Steve névre hallgató tengeri szörny figyelmét is felkeltik, amely monstrum, nos, odavan a tartálykocsikért.
A morózus Pine Cove hirtelen felpezsdül, különösnél különösebb események követik egymást, és a helyi rendőr, aki fű alatt még füvezik is, kénytelen összeszedni magát, hogy kiderítse, mi történik.

A Christopher Moore-ra jellemző, sajátos humorú és fordulatos történetben furcsa szereplők életébe nyerhetünk bepillantást, akik élete kizökkent a normális kerékvágásból… egyenesen rá a sínekre....
Gaál Istvánné, Edit véleménye:
Vicces, igazán jó humorú történet Christopher Moore könyve. A sokszínű szereplőgárda mellett megjelenik egy tengeri szörny is, kinek gondolatait a szerző természetesen tolmácsolja az olvasóknak. A helyszín a kaliforniai Pine Cove kisvárosa, ahol fordulatos cselekmények bontakoznak ki előttünk.
Méry-Wolf Emőke véleménye:
Egy könyv, amit nem lenne szabad tömegközlekedési eszközön olvasni, ugyanis könnyedén zavarba ejtő "elfojtottröhögés" hangok törhetnek elő a gyanútlan olvasó torkából. Imádnivalóan szerencsétlen "hősök", agyament kalandjai.