ADATLAP
A Rudnay-gyilkosságok
1900 ősze. Budapest székesfőváros a perzsa sah látogatására készül. A titokzatos keleti uralkodó teljes udvarházával egyetemben járja be Európát, mindenhol rendkívüli érdeklődést, sőt rajongást váltva ki. Rudnay Béla rendőrfőkapitányt azonban egészen más nyomasztja: kereken hét olyan gyilkossági ügy aktája hever az asztalán, amit a legkiválóbb detektívjei sem voltak képesek felderíteni. Az eltűnt Hangay Emma kisasszony megtalálására tett kudarcos kísérlet után Ambrózy báró elvállalja eme különös eseteket, melyek teljességgel érthetetlenek. Vajon a ferencvárosi szatócs miért ölte meg a Bécsből öngyilkossági szándékkal Budapestre érkező festőt – a frissen alkalmazott cselédlány miért mérgezte meg úrnője édesanyját, akit addig sohasem látott – a hamburgi kémiatanár miért utazott Triesztbe, hogy ott a vonaton lelőjön egy általa sohasem látott, tízéves kisfiút – és a pesti kocsmárosnak ugyan mi oka lehetett vidékre ruccanni, hogy aztán a puszta közepén meggyilkoljon egy idős cselédasszonyt? A minden lében kanál Hangay Mili kisasszony és az ő morc bárója nyomozásba kezd, nem tudván, hogy életük máris veszélyben forog.

A Leányrablás Budapesten című, nagysikerű regény folytatásában a szerző tíz valóban megtörtént, a korabeli sajtó által dokumentált esetre igyekszik fényt deríteni, miközben e szép, izgalmas, békebeli korban valóban élt személyek és valós helyszínek sorát szerepelteti. A nyomozás csak most veszi igazán kezdetét!...
Judit Pletscher véleménye:
z első rész bejött, de most lettem a sorozat igazi rajongója. Milit és a bárót imádom, nem tudok betelni velük. Maguk a gyilkossági ügyek is izgalmasak és csavarosak voltak. Tetszett, hogy Emma szála most már párhuzamosan futott a másikkal. Mind a két szálon nagyon jók a mellékszereplők is. Ők és a nyelvezetük külön ízt ad a történetnek. Továbbra is plusz pont nekem a történelmi háttér, és külön elismerés az írónak, hogy ennyi mindennek utána járt.
Alig várom, hogy olvassam a következő részt.
Keresztes Zsuzsa véleménye:
Izgalmasan szőtte tovább az első rész fonalát. Sajnálom, hogy már megint a folyt.köv. sokkolt a végén :)
még jó, hogy nem kell sokat várni a következő részre.

Horváth Katalin véleménye:
Nem csalódtam az első kötet után. Nagyszerű történet ez is, rengeteg háttérmunkával. Szerethető szereplők, akiknek a sorsát tovább kísérném akárhány köteten keresztül. A belső mozim pedig nagyon jól pörgött
K Zsuzsi véleménye:
Fu, most tettem le egy fél órája. Nem tudom mit mondjak. Nem találok szavakat igazából. Ami az első kötetnél problémát jelentett (azt hittem egy kötetes és nagyon váratlanul ért, hogy nem derülnek ki a titkok és még nincs vége), az most ugyebár már egyáltalán nem volt baj, hiszen tudtam előre, hogy valami olyan résznél lesz vége, ami újabb izgalmakat jósol és elég rejtélyes.
A valós részek (emberek, helyszínek) egyszerűen zseniálisan vannak beleszőve a történetbe. Megadják a lehetőséget, hogy teljesen beleéld magad ebbe a korba, de a leírások mégse túlzottan részletesek, hogy esetleg untassák az olvasót. A lábjegyzeteknek én személy szerint nagyon örülök, én se szeretek lapozgatni. Szalézi animátorként külön élmény, kellemes meglepetés volt Ambrózy báró húgának az említése, aki a szalézi rend szombathelyi letelepülését segítette.
A tabáni részek az én gyenge, naiv lelkemnek durvák voltak elsőre, de aztán amikor már kellő távolságból tudtam nézni a dolgokat, jobb lett a helyzet. :) Durva, hogy mennyi gyilkosság volt abban az időben Budapesten.
Lehet, hogy snassz, de a kedvenc szereplőim a Hangay lányok, a báró és Agáta mama. Mindegyiküknek karakteres a személyisége, és nekem kellett a sok izgalom között az a pozitív kisugárzás, szeretet, korrektség, (titokzatosság), amit árasztanak magukból.
Nagyon várom az utolsó kötetet, egyrészt, mert még ha néha nekem túl izgalmas is, nagyon jó olvasni, másrészt nagyon várom már, (és csak reménykedni tudok, hogy nem lesz másként,) hogy találkozzanak a lányok, és Mili és a báró között is esetleg történjen valami. Ha ettől a kettőtől megfoszt az író valamilyen furmányos csavar miatt, azért elég szomorú leszek. Addig is (karácsonyig, ha jól tudom), marad a facebook oldal, amire most bukkantam rá, és minden olvasónak ajánlom, első ránézésre tök jónak
Gelencsér-Fata Bernadett véleménye:
A második kötet még több izgalmat ígér, mint az első. Nekem nagyon tetszett, hogy ugrálunk az időben, hol a halottnak hitt nővérnél járunk, hol Mili és a Gróf szövevényes gyilkosságokat megoldó hadjáratánál. Tetszik, ahogy lassan alakulnak az érzelmek is, bár nagyon kíváncsi leszek mit tartogat az író a végére. Nekem nagyon tetszik, fordulatos, könnyed, és igazán lebilincselő.
Triszné Szabó Márta véleménye:
Ez a könyv talán még jobban tetszett, mint az első rész. Szinte vitt magával a történet, pár nap alatt elolvastam a több, mint ötszáz oldalt. Nagyon jól megjeleníti a korabeli fővárost, nekem változatlanul tetszenek a lábjegyzetek is. Türelmetlenül várom a befejező részt, ajánlom mindenkinek!
Rozsi Gáborné Zachar Zsófia Virág véleménye:
Nagyon vártam, hogy hogyan alakul majd Milike sorsa, mi lesz Papuskával és Ambrózy báróval. Visszatértek a jól megformált szereplők, a jól kitalált és megírt, fordulatos történet. Böszörményi ismét zseniálisan szövi a cselekmény szálait. Mikor jön már a folytatás? :)
Kis-Szótér Andrea véleménye:
Nagyon vártam már a folytatást és bár eléggé lassan haladtam vele, töredezve olvastam, leginkább éjjel: tetszett. A szerző előtt le a kalappal, hogy ennyi kutató munkát belevitt, mellyel tökéletesen be tudta mutatni a századforduló székesfővárosát. Imádom a nyelvezetét, és a sok-sok lábjegyzetet, mellyel magyarázatokat ad személyre, szlengre, történésekre. Ám mégis maradt bennem valami hiányérzet…..magam sem tudom megmondani mi. talán a történetvezetés, vagy lehet ennek az a feszültség az oka, mely a könyv végén szépen felcsigázott (naná, így kell mesterien írni), hogy most akkor Mili (aki számomra olyan lélekjelenléttel, erővel, bátorsággal, merészséggel, kurázsival bír, amivel – véleményem szerint kevés 17 éves rendelkezik) és az ő okos, talpraesett Emma nővére még/már megint nem találkozik, pedig ott vannak egymás közelébe!!! Na, persze értem én, hisz, hogy lesz így harmadik kötet, ha találkoznak? :) S ott van a humor, amit Ambrózy báró, Ágot mama és Mili csipkelődéseiből fakad. Briliáns! És valóban, egy kis romantika is jól jön a regénybe, és mint szinte mindenkiből belőlem is tetszést váltana ki, hogy a morc báró és Mili összemelegedne, de nem minden áron. Nem kell minden főhőst a másikkal összeszerelmesíteni! De mással sem: mint pl.:Ambórzy Richárd Emmával jönne össze, akkor azt hiszem én is felháborodnék! Egy szó mint száz:most decemberig várni kell, hogy kiderüljön : miért is akarták Hangay Emmát megölni, ki az, aki még mindig keresi, s miért? S most akkor végre tényleg kiderül a sok titok, ami még rejtve maradt az olvasó előtt? Nagyon várom, és izgulok, hogy ne csalódjunk a végében. (mert ugye ez már az utolsó kötet, nem lesz még egy negyedik is??!! :)S de nagyon el tudnám képzelni ezt a sorozatot filmen is, sorozatban, irtó izgis lenne a helyszíneket a szereplőket vásznon látni!
Németh Réka véleménye:
Aztafűzfánfütyülőjóédesrézangyalát! Ez aztán könyv volt a javából. Megérte erre várnom, hiszen Gyula bátyó kitett magáért. A karakterek, a helyszínek és a kor hangulata ismét lenyűgözött. Az utcai hangulat a házakban élők nyüzsgése, a palota nyugalmi mind azt árasztották, mintha az író tényleg járt volna ott, és személyes benyomásai, tapasztalatai alapján írna róluk. A szereplők egyszerűen lesétáltak a lapokról, és körém varázsolták a történetet. Sokszor ezért sem akartam letenni a könyvet, mert olyan jó volt közöttük lenni.