ADATLAP
A Vétkes
A skarlát betű és A beavatott izgalmas és gondolatébresztő ötvözete a bestsellerszerző, Cecelia Ahern lélegzetelállító regényében.

Celestine North minden szempontból tökéletes életet él. Példás testvér és gyermek, osztálytársai és tanárai kedvelik, és a barátja is lenyűgöző pasi. Egy nap azonban váratlan helyzetben találja magát, és ösztönösen dönt. Szabályt szeg, ez pedig hatással lehet egész életére. Akár börtönbe is kerülhet. Kiközösíthetik, megbélyegezhetik, billogot süthetnek rá. Lehet, hogy Vétkessé nyilvánítják.

Az ismert sikerszerző, Cecelia Ahern fiatal felnőtteknek írt első regényének társadalmában csak az engedelmeseknek van helye, a lázadást csírájában elfojtják. Egy fiatal lány, aki kiáll magáért, mindent elveszíthet.

A Vétkes és folytatása, a Perfect hamarosan a mozivásznon is látható lesz, filmes jogaikat nemrégiben megvásárolta a Warner Bros. ...
Szalai Regina véleménye:
Hát hol is kezdjem, féltem tőle, az elején nagyon nem tetszett, Celestine karaktere idegesítő volt, bosszantó. Az első 80 oldal szenvedés volt, jó pár napig a polcomon pihentettem inkább, de aztán jött az áttörés és hatalmas élményeket tartogatott. A lány szenvedései, a változások, amin átment, közben én is éreztem a fájdalmát. Aztán megjelent a fiú, akivel nem is beszélt, de mégis felettébb erős kapcsolat alakult ki közöttük, szinte én is részesévé akartam válni. Az éhezők viadal stílusú, de hamar eltudtam tőle vonatkoztatni.Az írónő nem okozott csalódást, kezdetben igaz féltem tőle, de remek olvasmány, várom a folytatását. Az üzenete számomra, hogy az ember csak magában bízhat!
Bali Mária véleménye:
Szerencsére most sem kellett csalódnom az írónőben, bár a könyv harmadáig féltem tőle, hogy így lesz. Az sem segített ezen az állapoton, hogy tavaly olvastam a Beavatott sorozatot, ami nagyon tetszett, de állandóan hasonlítgattam a két történetet és nemrég megvettem a Skarlát betűt - azt hiszem annak az olvasását elnapolom. Így sokáig azt gondoltam, hogy a baráti ajánlás nagyon kedves és lelkes volt, nekem mégsem ezt kellene most olvasni... majd a 100. oldal után nem tudtam letenni a könyvet és a kétségeim szertefoszlottak. Nagyon jó társadalomkritika!
Várom a folytatást, bár már minden részletét kitaláltam, kíváncsi vagyok mi valósul meg belőle!
Szabó Rebeka véleménye:
Még nem olvastam semmit az írónőtől, de amennyire utána tudtam olvasni, a könyvei többsége ilyen: Nagyon-nagyon-nagyon lassan indul be a történet. Az egész sztori disztrópiára épít, amit a társadalom vezetője utópiaként próbál beadni az embereknek. Celestine karaktere az elején nagyon unalmas, de ahogy halad a cselekmény, úgy változik - szerencsére előnyére. Egy kicsit túlzásnak tartom amit műveltek vele, azt hiszem nagyfőnök vérszemet kapott. Artban hatalmasat csalódtam, bár sosem voltam oda a szőke, "full-tökély" srácokért, nem nagyon van bennük eredetiség. Carrick botrányosan keveset szerepelt, de már most imádom, remélem a következő kötetben többet fog szerepelni. A könyv egy hatalmas cliffhangerrel ér véget, de sajnos még várni kell a folytatásra.