ADATLAP
A békés harcos útja
A békés harcos útja című regény alapja Dan Millman, a világbajnok atléta igaz története, aki bejárta a test és a lélek, a szerelem és a rettegés, a világosság és a sötétség, a nevetés és a csoda birodalmát. Dan egy Szókratész nevű öreg tanítómester, a „békés harcos” vezetésével, és egy Joy nevű rejtélyes és vidám lény kísértő hatására a végső szembesülés felé halad, mely felemeli vagy tönkreteszi őt. Kövessük Dant spirituális beavatásának útján, melyen megtanulja, mit jelent békés harcosként meghalni – és élni....
Bernáth Judit véleménye:
Mindig elakartam olvasni Dann Millman műveit, gondoltam az elsővel kezdem. Érdekes olvasmány, bár néhol kissé elvont. Először a filmet néztem meg, utána olvastam a könyvet. Nagyon sok eltérés van benne, persze tudom alkotói szabadság.
Bendes Zoltánné véleménye:
"A harcos nem attól harcos, hogy feladja amit szeret, hanem, hogy szereti amit csinál! Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan,hogy kezdet és vég, csak tett van!"
Nem azok vagyunk amiket gondolunk magunkról, hogy vagyunk, vagy amit mások gondolnak rólunk. Nem szabad azonosulni ezzel. Nem a végcél a lényeg, hanem maga az út! A pillanat és a jelen a legfontosabb. Az élet egy utazás, egy kaland, élvezd ki, de ne habzsolva.
Az írás filozófikus, eredeti, átérezhető, felemelő, elgondolkodtató! El lehet gondolkodni azon, hogy mi hiányzik egy átlag XXI. századi fiatal lelkéből.
Szalai Natália véleménye:
"Jobb, ha léted teljes erejét felhasználva hibát követsz el, mint hogyha reszkető lélekkel gondosan elkerülöd a hibákat. A felelősségtudat azt jelenti, hogy felismerjük az élvezetet és az árat, ezen felismerés alapján választunk, és aztán együtt élünk a választással, aggodalom nélkül."

Fantasztikus könyv! Nagy kedvencem a film is. Már első olvasáskor is nagy hatással volt rám. Egyszerűen letehetetlen, magával ragadó, elgondolkodtató. Mindenkinek érdemes elolvasnia! Sokat tanulhatunk belőle!
Buczkó Judit véleménye:
Igazi önismereti könyv, spirituális boldogságkeresés. Minden sora mondata nagy hatással volt rám, átjött az üzenete mely szerint elsősorban magunkban kell megtalálni a boldogságot, és megtanít arra is hogy az életben nincs jó vagy rossz a hozzáállásunk teszi azzá ami.
Németvarga Istvánné véleménye:
A valóság és a fantázia sajátos keveredése, melyből az arra nyitott lelkű emberek mély tartalmú üzeneteket hallhatnak ki. Ami a könyv végére kiderült számomra az az,hogy békés harcosnak lenni nagyon nehéz, és csak olyan kivételes embereknek adatik meg, akik bár egyszerű hétköznapi embereknek látszanak, mégsem azok.
Székely Orsolya véleménye:
Szkeptikusan álltam hozzá, de pozitív csalódás volt. A stílusát nem szerettem, de az üzenete átjött, és annak ellenére, hogy a hozzáállásom elég negatív volt (már megint egy újabb keleti jellegű közhelygyűjtemény és útmutatás jellegű előítélet), jó volt olvasni.