ADATLAP
A baljós kezdet (A balszerencse áradása 1.)
A három Baudelaire gyerek – Violet a legidősebb 14 éves, tehetséges feltaláló, Klaus, aki 12 éves és rengeteget olvas, Sunny kb. 1-3 éves és az a specialitása, hogy nagyon erősek a fogai – egy nagy házban éltek szüleivel. Épp a Ragyogó Parton voltak, amikor Poe bácsi, Baudelaire-ék ügyintézője megjelent és elmondta nekik, hogy a házuk leégett és a szüleik bennégtek.

Poe bácsi lesz az árvák ügyintézője és ő fog gondoskodni az elhelyezésükről. Utóbb kiderül, hogy nem a legmegfelelőbben végzi a munkáját.

Első alkalommal Olaf grófhoz kerülnek. Olaf gróf azért fogadta be az árvákat, hogy ellophassa a vagyonukat és ezt nem is titkolja előttük. De kiderül, hogy addig nem férhet hozzá, míg valamelyikük nem lesz nagykorú. Ezt úgy próbálta kicselezni, hogy feleségül veszi Violetet. Végül az esküvőt sikerült meghiúsítani és majdnem sikerült elfogni Olafot, de elmenekült.

Ezek után sem tett le a vagyon megszerzéséről és az árvák nyomában maradt és mindenféle jelmezekben próbált a közelükbe férkőzni, hogy el tudja rabolni őket vagy megszerezni a gyámságot felettük....