ADATLAP
A barna 48 árnyalata
A 17 éves ausztrál Dan utolsó, rendhagyó évét kezdi a középiskolában. Szülei Genfbe költöztek, ő pedig Jacqhez, a nagynénjéhez költözik, aki barátnőjével, Naomival bérel házat. Jacq nem hétköznapi nagynéni: 22 éves, rövid fekete haja van, egyetemre jár és basszusgitározik. Nem csoda tehát, ha Dan élete alaposan felkavarodik: meg kell próbálnia megtanulni a „túlélést” ebben a számára teljesen más világban, megküzdeni az egyre nehezebb iskolai feladatokkal, a rátörő új érzelmekkel, a legváratlanabb helyzetekkel. A barna 48 árnyalatának már különös címe is utal rá, hogy története csak látszólag hétköznapi: a szerző rengeteg humorral, helyenként finom iróniával, máskor abszurd szituációkon keresztül ábrázolja a felnőtté válás „rögös útjait”....
Sugár Kata Boglárka véleménye:
Egyszer régen olvastam már ezt a könyvet. Érdekes könyv, annak idején mikor tizenéves lány voltam, sose gondoltam rá milyen lehet átlagos tizenéves fiúnak lenni... Ezt persze 26 évesen sem tudom elképzelni.
"Most más szemszögből néztem, kaptam egy kis betekintést (inkább egy verziót) némi abszurd humorral fűszerezve.Tetszett, bár szerintem kicsit hirtelen van vége."