ADATLAP
A boltkóros 2: Pánik a plázában
Becky Bloomwood visszatér! Becky élete révbe ért. Ismert pénzügyi szakember, újságíró, személyes pénzügyi tanácsadó, saját tévéműsora van. Csinos, okos, elegáns, segítőkész… Egyetlen hibája a vásárlási szenvedélye. A divat megszállottja, nem tud ellenállni a drága, márkás cuccoknak, akkor sem, ha egy fitying sincs a bankszámláján. Egy különleges szandál, egy selyembársony sál, esetleg egy formatervezett divatékszer vagy egyedi táska láttán képtelen uralkodni magán. Addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi valamelyiket, még akkor is, ha nincs rá fedezete. A józan pénzügyi szakemberből – belépve egy női divatüzletbe –, a másodperc töredéke alatt pénzügyi analfabéta válik. Se lát, se hall, csak próbál, próbál és próbál, s végül fedezetlen csekkel fizet. Adósságai az egeket ostromolják, ruhái, cipői, táskái, övei, sáljai, piperecikkei alíg férnek el a szobájában. Kiegyenlítetelen számlái miatt per fenyegeti, kedvese elhagyja, állását felmondják, karrierje, párkapcsolata romokban… Önmagát okolja, pedig nem ő a célpont. A „jóakaró” Becky szennyesének kiteregetésével akarja tönkretenni a meghurcolt lány kedvesét. Azonban Beckyt nem olyan fából faragták, holmi firkászok nem fognak ki rajta. Amikor a legmélyebb megalázását készítik elő, fordítva sül el a dolog. Becky győztesen kerül ki a slamasztikából… Sophie Kinsella legújabb regénye Amerikába, a világ legdrágább üzleteinek világába kalauzolja az olvasókat. Az imádnivaló, de javíthatatlanul mániákus vásárló Becky humoros kalandjai felhőtlen szórakozást ígérnek mindenkinek....
Névte Lenke véleménye:
Tetszett, hogy a könyv megmutatta, bármilyen sokat változott Rebecca, és bármennyire szedte össze magát, ez csak tüneti kezelés még mindig. A végén előre is vetítette a folytatást, hiszen könnyű tovább nyújtozkodni, ha nagyobb lett a takaró. Nekem meg megmutatta Kinsella, hogy mihez ért legjobban: komoly, aktuális problémákat tálal üdítő limonádéként.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Szeretett boltkórosunk története folytatódik. Reméltem az első kötet után történik valami változás, de Becky rosszabb, mint előtte és ez könyvről könyvre rosszabbodik. Az elején szerethető karakter egyre utálatosabbá válik. A könyv végére persze megoldódnak a gondjai, de egy ördögi körforgás kerekedik, mivel Becky folyton új bolondságokat csinál. Szépen lassan épülgetnek a hibák, hogy aztán a főhősnő alól teljesen kicsússzon a talaj. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a környezete hogyan tudja támogatni ezt a tékozlást.
Kuli Anna véleménye:
Végeredményben az első könyvnél jobb, bár még mindig nem jó könyv. Sem nem izgalmas, sem nem túl romantikus, többnyire csak idegesítő az egész. Egyetlen pozitívuma a könyv vége, ami végre egy kis értelmet mutat a főhősnőben és van benne legalább egy kis drámaiság.