ADATLAP
A bolygó neve: Halál
Miután visszatért a Földre, Ellen Ripley megtudja, hogy létrehoztak egy telepesekből álló kolóniát az LV-426-on, azon a bolygón, ahol a Nostromo legénysége találkozott az idegenekkel. Nemrég ráadásul megszűnt velük a rádiókapcsolat, ezért most egy tengerészgyalogos egység kíséretében visszatér, hogy kiderítse mi történt… és szembenézzen a szörnyetegekkel, akik mindennél többen vannak, és akiknek még mindig lételemük a pusztítás.

A bolygó neve: Halált 1986-ban mutatták be a mozik, és a mérföldkőnek számító előd méltó folytatása lett. Az olvasó az eredeti regény újrafordított, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Alien-univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadását tartja a kezében....
Németh Luca véleménye:
Rendesen végigizgultam. Tele van feszültséggel; ember és ember között, ember és szintetikus között, és persze mindenki és az idegenek között. Bishop szépített a fajtája megítélésén, és tetszett a mászás közbeni belső monológja az intelligenciáról, ember és gép különbözőségéről. Maradtak kérdéseim, de összességében kerek a történet, és nem kiált folytatásért, mint az első rész.
Garai Dóra véleménye:
Jobban tetszett, mint az első rész. Nagyon izgalmas volt egész végig, könnyen olvasható, és még a gyors leírások és a tudományosabb részek se voltak vontatottak. Talán még mintha ez a rész jobban meg lett volna írva. Nagyon lekötött. Akkoris ha valaki látta a filmet újat tud nyújtani. Részletesebb nénely tekintetben. Aki szereti az Alien-univerzumot annak mindenképp érdemes elolvasni.