ADATLAP
A boszorkány és a herceg
Egy fagyos téli reggelen a fiatal Lenát majdnem halálra gázolja a tiroli főherceg, Zsigmond szánja. A lányt egy titok űzte-hajtotta hajnalban az út szélére, egy olyan titok, amely lassan megmérgezi a lelkét, és amelyre magyarázatot csak a hercegtől kaphat. A sors furcsa játéka folytán Lenának sikerül elszegődnie szakácsnőnek Zsigmond udvarába. A tehetséges lány ízletes főztjével hamar elnyeri a herceg és a felesége kegyét, ám miközben egyre közelebb kerül az őt kínzó rejtély megoldásához, észrevétlenül belegabalyodik az udvari hazugságok és ármányok kusza hálójába.
A herceg egykori szeretője mindenáron vissza akarja szerezni Zsigmondot, és célja elérése érdekében mindenkin átgázol. Az intrikákban járatlan Lena is áldozatául esik: nemcsak boszorkánysággal vádolják meg, de azzal is, hogy merényletet akart elkövetni a hercegi pár ellen. Vajon be tudja bizonyítani az ártatlanságát, miközben Innsbruckot lassan maga alá temeti a boszorkányüldözés őrülete?...
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Egy kicsit elvarázsolt világot tár elénk ezzel a korral az írónő. Nagyon jól megírt történet, hiteles eseményekkel és részben valós szereplőkkel. Nagyon tetszett Lena ( a főhős) állhatatossága, kitartása, hatalmas igazságérzete. Varázslatos volt a nők boszorkányos viselkedése, amivel mindig szeretettel és türelemmel fordulnak a körülöttük élőkhöz, és az ahogy a főzésbe és a fűszerek világába is betekintést nyújt a regény. Egy kis idilli világot ismerünk meg, amibe belecsöppen egy boszorkányüldöző.
Fazekas Dóra véleménye:
Mint minden történet, ami a középkorban játszódik és boszorkányos, ez is tetszésemre volt. Nagyon jól megírt könyv, alaposan utánajárt az író, hogy mi hogyan történt akkoriban, ez különösen figyelemreméltó volt számomra.