ADATLAP
A csodálatos Waverley-kert
A magas fallal körülvett kertben, elrejtve egy kicsiny, csendes ház mögé, a legkisebb kisvárosban van egy almafa, melyről az a hír járja, hogy különleges gyümölcsöt terem. Ebben a ragyogó első regényben Sarah Addison Allen erről az elvarázsolt fáról mesél, és azokról a rendkívüli emberekről, akik a kertet gondozzák. A varázslatos Waverley-kert. A Waverley család tagjai mindig is különös emberek voltak. Sajátos képességeiknek köszönhetően még szülővárosukban, az Észak-Karolina állambeli Bascomban is idegenekként kezelik őket. Még a kertjük is messze földön híres makacs almafájáról, mely jövőbelátó almákat terem, és ehető virágairól, melyek különleges hatással vannak arra, aki elfogyasztja őket. A Waverley-k generációi gondozták már ezt a kertet. Múltjuk a földjébe ivódott. Ahogyan a jövőjük is. Claire Waverley sikeres party-szerviz vállalkozást működtet: különleges növényeiből ételeket készít. Sarkantyúvirágból, ami segít megőrizni a titkokat, és árvácskából, ami szófogadóvá teszi a gyerekeket, tátikából, amitől azt reméli, sikerül elterelnie magáról szerelmes szomszédja figyelmét. Megismerkedhetünk hajlott korú nénikéjével, Evanelle-lel is, aki arról híres, hogy meglepő ajándékokat osztogat mindenkinek, melyek később hátborzongatóan hasznosnak bizonyulnak. Ők a Waverley-k utolsó leszármazottai, és persze Claire rebellis húga, Sydney, aki az első adandó alkalommal elmenekült Bascomból, magára hagyva Claire-t, ahogyan anyjuk is tette évekkel korábban. Amikor Sydney váratlanul hazatér saját kislányával, Claire csendes élete a feje tetejére áll - a védelmi vonallal együtt, melyet oly gondosan húzott meg sebezhető szíve körül. ...
Berényi Rózsa véleménye:
Nagyon jó kis mese!Élvezet volt olvasni.Ehető virágokba csomagolt érzelmek.De jó is lenne,ha mindenkinek lenne egy csodálatos almafája,ami elűzné a gonoszt,szeretetet hoz az emberek szívébe.A két testvér jellemzése ,és a kisváros légköre nagyon valóságos a mesén belül.
Simon Csilla véleménye:
Nem vitás, hogy kedvenc lett. Elvarázsolt a történet. Fokozatosan mutatja be a szereplőket, aztán óvatosan összefonódnak a szálak. Szívesen olvasnám még. A szereplőket a szívembe zártam. Érdemes odafigyelnünk magunkra, másokra, mert mindenkinek lehet valamilyen rejtett képessége. :) Evanelle imádnivaló, és nagyon szurkoltam Tylernek és a Henrynek, hogy legyen türelmük kivárni míg a lányok rájönnek, milyen nagyon szerelmesek.
Sándor Anita (AniTiger) véleménye:
Abszolút odáig vagyok az írónő stílusáért, imádom a hasonlatait (általában édességhez hasonlít mindent) és annyira szeretem a karaktereit. Mindenki érdekes, izgalmas és nem klisés. Pár óra alatt elolvastam a regényt, pedig csak pár oldalt szerettem volna elalvás előtt olvasni - beszippantott, elvarázsolt.
Azt sajnáltam, hogy alapjaiban az Átkozott boszorkák filmre hajaz - főleg a Waverley tesókra gondolok itt -, de felfedeztem benne a Tizenharmadik boszorkány házzal (plusz kerttel) kapcsolatos "titkos, zárt, különleges" -témáját is. Mondjuk még így is imádtam. X) Jó kis könyv volt.
Kolozsi Etelka véleménye:
Nem tudtam semmit a könyvről előzetesen. Különösebb elvárás nélkül vettem a kezembe, és hagytam magam elvarázsolni. Claire és Sydney testvérek, akik igazából soha nem jöttek ki egymással. Sydney az anyjuk nyughatatlan természetét örökölte. Egy nap lelépett otthonról és évekig nem tudtak róla semmit. A zárkózott természetű Claire, aki imádott a gyógynövényekkel és a virágokkal foglalkozni, megörökölte a Waverley család varázslatos titkokat rejtő kertjét. Egy napon haza jön Sydney a kislányával, aminek kapcsán további családi titkok látnak napvilágok.
Kedves és szerethető történet. Jó volt olvasni
Podhorszky-Nagy Orsolya véleménye:
Izgalmas és érdekes könyv egy szétszakadt, majd egymásra találó testvér párról. Szerethető karakterekkel, nekem Evanelle a kedvencem. Idős létére megmaradt benne mindaz az életerő, különleges képessége ellenére, ami sok fiatalból hiányzik.
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
Könyvtárban véletlenül láttam meg a könyvet, megtetszett a borítója és a tartalma.

A történet röviden: Claire Waverley egy kisvárosban él, különleges ételeket készít növényekből. Csodabogárnak tartják, nincs senkije, se szerelme, se barátja, apját nem ismerte, anyja meghalt, húgával tíz éve nem találkozott. Azonban élete egyik csapásról a másikra megváltozik, amikor találkozik a szomszédba költöző tanárral, és hazatér húga a gyermekével, hogy nála keressen menedéket.

Véleményem: Zseniális. Mestermű. Csodálatos. Imádni való. Kedves. Bájos.
Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni róla.
Egyszerű és tiszta történet, csak úgy olvastatja magát, nem lehet letenni. Pont az egyszerűsége teszi különlegessé. Az előre utalások, a különös emberek, ahogy izgulunk a két Waverley-lányért. Még a gonosz szereplők motivációját is meg lehet érteni. Mindannyian találkoztunk már életünk során kicsit "bogaras" emberekkel, és most el lehet gondolkodni a könyv kapcsán, hogy vajon tényleg ők a különösek, vagy csak mi nem néztünk jobban a látszat mögé.
Elolvasása után még sokáig eszembe jutott, gyorsan be is szereztem vaterán, mert szeretném a polcomon tudni.

Kötelező olvasmány minden nőnek!!

5/5***************************
Boros Andrea véleménye:
Tényleg varázslatos könyv, nem is lehet más kategóriába sorolni. Vagyis, de, ennek egy nap alatt a végére lehet érni. Annyira magával ragadó a történet, olyan bűbájosak a szereplők, vicces a nagynéni, és imádni való minden csoda, ami velük történik. Nagy szerelem lett ez a könyv :)
Benedek Linda véleménye:
Tényleg varázslatos ez a könyv. A boritója is nagyon szép és a történet is bűbájos. Élveztem minden egyes sorát, imádtam az egészet: a szereplőket, a házat, a kertet a fűszernövényekkel és természetesen az almákat dobáló fát :) . Nekem végig az Átkozott Boszorkák című film jutott eszembe, nem is a történet hasonlósága miatt, inkább a hangulata miatt. Nagyon-nagyon jó.
Haász Irén véleménye:
Ez egy varázslatos, igazán nőknek szóló, nők által értékelhető könyv. Olyan finom apróságok, hangulatok, érzelmek jelennek meg benne, amiket főleg egy nő képes értékelni, legyen akár a könnyed, akár a komolyabb irodalom kedvelője. Valószínűleg az ún, szőke nőket is leköti. Minden van benne, és a sejtelmen, mágián túl olyan szép helytállásra, viselkedésre,szeretetre tanít észrevétlenül, ami külön értéke ennek a könyvnek. Örülök, hogy elolvastam. Ajánlom másnak is.
Nemszilaj Judit véleménye:
Ez egy igazi könnyű olvasmány. Van benne egy kis varázslat, egy kis családi dráma, egy kis füvészkert (növények felhasználása), egy kis szerelem, egy kis kaland a végén. Szerintem igazi kedvenc lett. Elgondolkodtató, hogy az emberek mennyire a névhez kötnek dolgokat, itt is szegény Claire-nek mennyi mindent elért és még így is rajta marad, hogy ő egy Waverley. Sydney elmenekült a család és a név elől, de mégis vissza kell jönnie, hogy itt találja meg a boldogságot. Az élet is ilyen futhatunk előle, de végül a gyökereinket felvállalva leszünk boldogok. Evanelle karaktere nagyon tetszik, a hóbortos öreglány, akinek mindig van valamilye, ami másnak fontos lesz. Olyan mint minden embernél a belső megérzés. Sokszor mi is tudjuk, mi lenne a másiknak fontos, mit szeretne hallani tőlünk, persze itt egy kicsit ki van élezve. Az egész könyv valóban csodálatos, mint ahogy a címében áll, szerintem megéri elolvasni.
Kis-Szótér Andrea véleménye:
Nekem ez a könyv azt hiszem nagy kedvencem lesz. Lehet, hogy csak azért mert olyan pillanatomban talált meg az írás, de nagyon megfogott. Először a borító tűnt fel, de szerencsére nem kellett csalódnom a történetben sem. Mindenképpen meg kell szereznem a szerzőnő többi regényét is, remélem azok is lesznek ilyen jók. Mert valóban varázslatos, s van benne egy kis misztikum, egy kis különleges adalék, amitől a könyv igazán mélyen szerethető lesz.