ADATLAP
A félőlény
(1991)...
Németh Luca véleménye:
Mese felnőtteknek.
Amíg olvasunk, és amíg tudunk történeteket mondani, addig nem győzhetnek a béna szörnyek. Csak emlékeznünk kell.
Első könyvem a szerzőtől, de ez alapján biztos vagyok benne, hogy nem az a könyv volt az utolsó lehetőségünk a találkozásra.
Szántó-Jávor Adrienn véleménye:
Kedves történet volt és mulatságos is. A lidérc vicces volt, az irodaszörny is. Nem gondoltam volna, hogy tetszik majd a történet, de milyen igaz, hogy nehezebb nem szörnnyé válni. Tanulságos.
Horváth Anita véleménye:
Itt a könyvkihíváson olvastam először a könyvről, nagyon tetszett a címe is, és mindenki csak jókat írt róla.
Tényleg nagyon jó könyv. Először próbáltam kitalálni, hogy milyen állatokat takarhatnak a nevek, és a szörnyek valójában mik lehetnek, de végül rájöttem, hogy ne keressem benne a lények szintjén a valóságot.
A történet tényleg nagyon tanulságos, nagyon aranyos, és nagyon vicces is. :) A buszon olvasva nem bírtam ki, hogy ne mosolyogjak.
Ajánlom minden korosztálynak.

R Gabriella véleménye:
Az elején engem nagyon zavart a szóvilága, de adtam neki egy esélyt. Nagyon jól tettem! Kedves, aranyos történetté vált, tele okos dolgokkal, tanulsággal, kedvességgel. Nagycsoportosoknak, kisiskolásoknak könnyen a kedvencévé válhat Rakonc, Porhany, Csupánc és Félőlény:)
Hegedűs Henriett véleménye:
Furcsa dolog újra gyerekké varázsolni magunkat egy - két órára. Ezzel a könyvvel lehetséges. Aranyos mese, teli csordultig fantáziával, csu-csu-csupáncsak hagyni kell magunkat kikapcsolni. Tartalmilag - felnőtt olvasónak is magas erkölcsi dolgokat üzen, már csak ezért is megéri, mint nagy olvasás rajongóknak.
Nagy Kornélia véleménye:
Nagyon aranyos történet, mely rögtön a kedvencemmé vált. Azóta, hogy először kézbe vettem, többször is elolvastam ebben az évben. Kedvesek a szereplők, és elgondolkodtató a történet még a felnőtteknek is. Mert mi a könnyebb, vagy mi éri meg jobban: szörnnyé válni, vagy élőlénnyé lenni a mai világban?
Békés Barbara véleménye:
Nem kedvelem a mesekönyveket, de ez nagyon nagyon aranyos volt. Nem feltétlen csak gyerekeknek való kis történet A Félőlény. Mosolyogsz rajta, elszomorodsz, aztán elgondolkodsz, hogy akkor miként is van ez a szörnnyé válás...
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Először egy nagyon tüneményes mesekönyvnek gondoltam. Még mondtam is a fiamnak, hogy majd olvassa el. Aztán ahogy haladtam, elgondolkodtam, hogy tényleg csak gyerekeknek szól-e ez a történet, vagy felnőtteknek szánt mese. Mert bizony nemcsak a gyerekek bátorságáról, a félelmeik leküzdéséről szól. Bátran elgondolkodhat rajta bármelyik felnőtt, hogy "....Azért van tele veletek a világ, mert szörnnyé válni könnyű. Nagyon könnyű. Nem lenni szörnnyé: az a nehéz." Hát akkor gondolkodjunk csak el: inkább feladjuk???
Takács Eszter véleménye:
Elképesztően aranyos, szívet melengető gyerekregény. :) Sokáig nem akartam elolvasni, mert hogy gyerekes, meg hasonlók. De azt kell mondjam, hogy a személyes Bibliámmá vált. :) Zseniális karakterek, tündéri történet és vicces párbeszédek. Kell ennél több? :)
Péter Ildikó véleménye:
Különleges hangulatú, néha torokszorító, máskor mosolyogtató mese.
És talán nemcsak mese, mert „szörnnyé válni könnyű. Nagyon könnyű. Nem lenni szörnnyé: az a nehéz.”
De a Félőlénynek még ez is sikerül, és hiába pusztul el a meséket őrző könyvtár, hiába égnek el a lapok, a történetek nem vesznek el, benne élnek a Félőlény szívében-lelkében, a mese szól és száll a kiserdei tisztáson, és mindörökké távol tartja a szörnyeket.
Ludvig Zsuzsanna véleménye:
Ez az a könyv, amit a kihívás nélkül soha nem olvastam volna el. És örülök, hogy mégis sor került rá. Kedves, gyerekek számára is érthető mondanivaló miatt felnőtteknek talán nem az igazi választás, de szórakozásnak tökéletes. A 2014-es kiadáshoz volt szerencsém, és nem tetszett sem a borító, sem az illusztráció.
Bodorics Anikó véleménye:
Gyerekkoromban esténként olvasta nekem anyukám. Emlékszem, hogy már akkor is tetszett, de felnőtt fejjel még több tanulságot tartogatott a könyv. Nem csak, hogy élvezetes volt olvasni, de sok igazságot fogalmazott meg a szörnyekről, amik ellen nap mint nap harcolunk.
Bodorics Anikó véleménye:
Gyerekkoromban esténként olvasta nekem anyukám. Emlékszem, hogy már akkor is tetszett, de felnőtt fejjel még több tanulságot tartogatott a könyv. Nem csak, hogy élvezetes volt olvasni, de sok igazságot fogalmazott meg a szörnyekről, amik ellen nap mint nap harcolunk.
Hornyeczki Anna véleménye:
Az egyszerű mese mögött nagyon sok mindent tár fel az író.
A félelem mibenléte, az elnyomás, az elfordulás, de még a csalódás is megbújik a könyvben.
Nagyon tetszett, kár, hogy csak most bukkantam rá...
Amíg vannak könyvek és történetek, addig a szörnyek sem győzhetnek. :)