ADATLAP
A falka
Tim Riggs cserkészparancsnok minden évben egyszer útra kel egy cserkészcsapattal - úgynevezett falkával - a kanadai vadonba. A Falstaff-szigeten töltendő három napos táborozás, hegymászás és túlélési ismeretek elsajátítása nem csak számára, de a fiatal cserkészeknek is az igazi nyaralást jelenti. Mégis, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy ez az év valamiért más lesz, mint a többi. Valami várni fog rájuk a sötétben. Valami végtelenül gonosz...
Éjszaka érkezik hozzájuk. Ijesztően vékony, zavarbaejtően sápadt és telhetetlenül éhes. Egy kimondhatatlan gyötrelmektől szenvedő férfi, szervezetében valami titokzatos szörnyűséggel, ami gyorsabban terjed a félelemnél. A szárazföldtől elvágva a csapatnak olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amelyhez foghatót a tábortűz körül elmesélt legrémisztőbb történetekben sem tudtak volna kitalálni. A túléléshez meg kell küzdeniük a félelmeikkel, a tomboló elemekkel... és végül egymással is.
Nick Cutter részben A legyek urát, részben a 28 nappal későbbet idéző, magával ragadó és feszes tempójú regénye egyenesen a rettegés legmélyére taszít, a sötétség szívébe, ahol a félelem uralkodik a józan ész felett....
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
A történet röviden: A Falstaff-szigeten 5 iskolás fiú és a cserkészparancsnokuk táborozik, amikor egy idegen férfi érkezik a szigetre, aki egy orvosi kísérlet következtében megfertőződött egy ismeretlen féreggel. Amikor a felnőtt vezetőjük is elkapja, a fiúk magukra maradnak és miközben megpróbálják túlélni, mindegyikőjükből kijön a valódi énje.

Véleményem: Többször letettem, mire sikerült végig olvasni, olyan nyomasztó és félelmetes. Igazán jó horror, torkon ragad és nem ereszt el többé, alig kaptam levegőt, miközben olvastam. Az a félsz utána a sötétben történet, amit végig izgulsz, hogy vajon életben marad-e egyáltalán valaki, s ha igen, kicsoda. Félelmetes.

5/5
Keresztes Zsuzsa véleménye:
valóban igényes, jól felépített horror,
viszont gyomorforgató, nyomasztó, izgalmas és
ijesztő, hogy mennyire igaz is lehetne egy ilyen történet

Koczka Timea véleménye:
Érezhető Stephen King hatása, nekem kicsit olyan volt, mintha az Álomcsapda egy átiratát olvasnám. Nekem tetszett, de pontosan e miatt a hasonlóság miatt nem kerültem teljesen a hatása alá, nem tudtam elvonatkoztatni. Viszont valóban jó írás és tényleg ijesztő, egyetértek azzal, hogy a legjobb fajta horror. Igényes, ez a legjobb szó.